De titelstrijd in de Jupiler Pro League lag nog nooit zo open

Sport |

Deze week staat speeldag 5 van de play-offs in de Jupiler Pro League op het programma. Vooral Club Brugge zou er goed aan doen om thuis te winnen van KRC Genk. Als Union zijn titeldroom levend wil houden, is een overwinning op Antwerp een absolute must.

Door Pickx

Deel dit nieuws

We stevenen weer af op een razend spannende ontknoping van onze vaderlandse competitie. Club Brugge knokte zich terug in de titelstrijd dankzij een overwinning op Union – en dat na hun historische kwalificatie voor de halve finales van de UEFA Conference League. Door die derde zege op rij hijgt Club Brugge nu plots in de nek van koploper Anderlecht. Halverwege de Champions’ Play-offs zijn de verschillen aan de top van het klassement aanzienlijk kleiner geworden. De top vier staat op een zakdoek: amper vier punten scheiden paars-wit van de vierde in de stand, Racing Genk.

Een zelfverzekerd blauw-zwart zal woensdag om 20u30 in eigen huis op jacht gaan naar de vierde driepunter op rij tegen Genk. Maar het lijdt geen twijfel dat de Limburgers hun vel duur zullen verkopen in Jan Breydel, voortgestuwd door revanchegevoelens na de 0-3-nederlaag in eigen huis tegen Club, dik anderhalve maand geleden.

Union onder druk

Ondertussen kan Anderlecht zich geen misstap veroorloven tegen Cercle. Paars-wit speelt wisselvallige play-offs, maar het is vooral het gebrek aan consistentie buitenshuis dat zorgwekkend is en hen over een paar weken duur kan komen te staan. In het eigen Lotto Park een steek laten vallen tegen de Vereniging is dan ook uit den boze.

In de laatste wedstrijd van speeldag 5 in de Champions’ Play-offs staan Antwerp en Union donderdag tegenover elkaar (20u30). De troepen van Alexander Blessin moeten winnen van Antwerp, vijfde in de stand, om hun titeldroom niet helemaal uit elkaar te zien spatten. De recente nederlaag tegen blauw-zwart heeft de club (nog dieper) in een crisis gestort: de frustratie is groot, het vertrouwen zoek. Een vijfde nederlaag op rij zou weleens de definitieve doodsteek kunnen betekenen voor de titelambities in het Dudenpark.

KVK met het mes op de keel

In de Europe Play-offs ligt KAA Gent in poleposition voor eindwinst. De Buffalo’s reizen deze dinsdag af naar Sint-Truiden (20u30). KVC Westerlo ontvangt OH Leuven. Tot slot hoopt Standard, dat sinds het einde van de reguliere fase nog geen wedstrijd heeft gewonnen, eindelijk eens een overwinning te boeken. De komst van KV Mechelen naar Sclessin vormt een nieuwe kans.

In de Relegation Play-offs is Sporting Charleroi slechts één overwinning verwijderd van het behoud. De Carolos kunnen zich vrijdag (20u45) verzekeren van een verlengd verblijf in 1A mits winst op het veld van KAS Eupen. Anderzijds moet KV Kortrijk zondag op RWDM (19u15) de laatste strohalm grijpen om kans te blijven maken op het behoud.

Het programma voor speeldag 5 in de play-offs van de Jupiler Pro League:

Dinsdag 23 april

Woensdag 24 april

Donderdag 25 april

Vrijdag 26 april

Zondag 28 april

Volg de Jupiler Pro League het hele seizoen lang op de zenders van Eleven Pro League, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus.

Proximus biedt tijdens de live-uitzendingen van de UEFA Champions League en het Belgisch voetbal een ‘interactieve’ video aan in de Pickx-app (Android en iOS) en de website proximuspickx.be. Dankzij deze functie ontdek je de ploegopstellingen, de wedstrijdstatistieken en het vormpeil van beide ploegen. Maar bovenal stelt de interactieve videospeler je in staat om de beste acties van de wedstrijd onmiddellijk opnieuw te beleven wanneer jij het maar wilt! Beleef het voetbal als nergens anders en speel je eigen VAR!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top