Volg de strafste wielerevenementen in mei op Pickx!

Sport |

Na de voorjaarsklassiekers dienen de grote wielerrondes zich aan. De Giro wordt het hoogtepunt van mei, maar elke zichzelf respecterende koersliefhebber zal ook de andere wielerafspraken niet willen missen op Pickx.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Cyclis Bike Lease Classic Hamme (1 mei)

De Cyclis Bike Lease Classic viert zijn allereerste editie op 1 mei. Dit nieuwe wielerevenement, de derde van zes wedstrijden in de nieuwe Lotto Ladies Cycling Cup, biedt een relatief vlak parcours rond Hamme. Het parcours bestaat uit zeven lussen van een lokaal circuit door de dorpen Moerzeke, Grembergen en Zogge, in totaal 137,4 km. Wie zal de snelste zijn in Oost-Vlaanderen? In het klassement staat Charlotte Kool nog steeds aan de leiding met 23 punten, één meer dan Vittoria Guazzini en Anniina Ahtosalo.

Volg de Cyclis Bike Lease Classic Elite Dames op woensdag 1 mei vanaf 15u op Pickx Live en hier via streaming met Jan Suykens en cocommentator Ellen Van Loy.

Belgisch gravelkampioenschap (1 mei)

De tweede editie van de Belgische gravelkampioenschappen vindt plaats op 1 mei 2024 in Turnhout. Het parcours loopt door brede bos- en landwegen ten noorden van de stad, langs de Nederlandse grens. De lus is 50 km lang en moet één tot drie keer gereden worden, afhankelijk van de categorie. 75% van het parcours is offroad en relatief vlak. Wie wordt de opvolger van Belgisch en Europees kampioen in 2023 Jasper Stuyven?

Volg het Belgisch kampioenschap gravel op 1 mei op Pickx Live.

Giro d’Italia (4-26 mei)

De 107e Giro d’Italia, de eerste grote rittenkoers van het seizoen, start in Turijn en finisht in Rome na drie intense weken. Er staan vijf etappes in het hooggebergte en twee tijdritten op het menu. Vorig jaar was de Giro een prooi voor de Sloveen Primoz Roglic. Dit jaar is zijn landgenoot Tadej Pogacar, die zijn eerste Giro rijdt, de te kloppen man.

Volg de Giro van 4 tot 26 mei op VTM en Eurosport.

Tro Bro Léon (5 mei)

Met zijn heuvelachtige profiel en onverharde wegen zoals zand- en grindpaden staat de ‘kleine Parijs-Roubaix’ altijd garant voor spektakel in Bretagne, en dit jaar zou dat niet anders moeten zijn. De Belg Arnaud De Lie, vorig jaar tweede achter Giacomo Nizzolo, zal streven naar niets minder dan de overwinning op het einde van de 204 km lange route tussen Le Carpont Plouguin en Lannilis.

Volg de Tro Bro Léon op 5 mei op Eurosport 1 vanaf 15u05.

Circuit de Wallonie (9 mei)

Vier dagen later zal de Stier van Lescheret trachten om het Circuit de Wallonie rond Charleroi op zijn naam te zetten. Vorig jaar kon het licht heuvelachtige parcours een massasprint niet voorkomen. Toen was Jordi Meeus de snelste voor Lionel Taminiaux.

Volg het Circuit de Wallonie vanaf 15u15 op 9 mei op Tipik. 

Ronde van Vlaanderen Jeugddag (19 mei)

Op zondag 19 mei organiseert Flanders Classics de Ronde van Vlaanderen voor de jeugd. Een ideale gelegenheid om de nieuwe talenten te ontdekken die straks zullen blinken als sterren aan het vaderlandse wielerfirmament. De stad Oudenaarde is het mekka voor toekomstige wielerkampioenen, met de Ronde van Vlaanderen voor jongeren, inclusief U19 (junioren), U17 (beginners) en vrouwen (U17 en U19). Een week later zullen de kampioenen van morgen het tegen elkaar opnemen op het parcours van de Omloop Het Nieuwsblad.

Volg de Ronde van Vlaanderen Jeugddag op 19 mei vanaf 9u40 op Pickx Live en hier in streaming.

Circuit Franco-Belge (29 mei)

De Circuit Franco-Belge keert dit jaar terug in de Lotto-Cycling Cup als zevende van tien evenementen. De 83e editie van de wedstrijd vindt plaats op 29 mei tussen Doornik en de Kluisberg in het Waalse dorpje Mont-de-l'Enclus. Het belooft een pittige koers te worden van 190 kilometer. De opeenvolging van de Horlitin en de Knokteberg, de moeilijkste beklimmingen op het lokale circuit, moet het kaf van het koren scheiden.

Volg het Circuit Franco-Belge op 29 mei op Eurosport.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top