Verbeten Paris Saint-Germain treft Borussia Dortmund in halve finale

Sport |

De halve finales van de UEFA Champions League gaan woensdagavond verder, met de clash tussen Paris Saint-Germain en het Borussia Dortmund van Julien Duranville in het machtige Signal Iduna Park.

Door Pickx

Deel dit nieuws

So we meet again! Paris Saint-Germain en Borussia Dortmund hebben dit seizoen de degens al gekruist in de groepsfase van de Champions League en staan woensdag opnieuw tegenover elkaar, dit keer in de halve finale, met één gemeenschappelijk doel: het bereiken van de finale, die op 1 juni plaatsvindt in het legendarische Wembley.

Mentaal voordeel voor PSG

Op papier zijn de Fransen favoriet in dit duel. Eerder in de competitie bewees het team van Kylian Mbappé, die meer vastberaden dan ooit is om z'n ploeg een mooi afscheidscadeau te bezorgen, z’n superioriteit met een 2-0-zege in het Parc des Princes. In het Signal Iduna Park werden de punten gedeeld. De Duitsers mochten dan nog van geluk spreken dat ze thuis een puntje uit de brand konden slepen, waardoor ze bovenaan hun poule eindigden.

De Borussen bewezen toen al dat ze hun beste spel zullen moeten etaleren om de Parijzenaars te verslaan. Het Atlético Madrid van Axel Witsel en Arthur Vermeeren dacht in de kwartfinales de overhand te hebben na de overwinning in de heenwedstrijd, maar de Duitsers konden hun achterstand ombuigen in de terugmatch voor de ogen van hun thuisfans. Die fans zullen vurig hopen op een terugkeer naar Wembley, de voetbaltempel die ze in 2013 al eens bezochten, toen Dortmund de UEFA Champions League-finale met 1-2 verloor van rivaal Bayern München.

De heenwedstrijden van de halve finales in de UEFA Champions League op Pickx+ Sports:

Woensdag 1 mei

Volg de UEFA Champions League op de zenders van Pickx+ Sports. Eén keer per maand is een wedstrijd ook op de zender Pickx+ te volgen. Pickx+ Sports en Pickx+ zijn beschikbaar in de tv-opties Pickx Sports en Pickx All Stars & Sports van Proximus.

Proximus biedt tijdens de live-uitzendingen van de UEFA Champions League en het Belgisch voetbal een ‘interactieve’ video aan in de Pickx-app (Android en iOS) en de website proximuspickx.be. Dankzij deze functie ontdek je de ploegopstellingen, de wedstrijdstatistieken en het vormpeil van beide ploegen. Maar bovenal stelt de interactieve videospeler je in staat om de beste acties van de wedstrijd onmiddellijk opnieuw te beleven wanneer jij het maar wilt! Beleef het voetbal als nergens anders en speel je eigen VAR!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top