Real Madrid speelt alweer een finale avant la lettre tegen Bayern München

Sport |

De halve finales van de UEFA Champions League beginnen dinsdagavond, met de kraker tussen Real Madrid en Bayern München in de Allianz Arena.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Weer een titanenstrijd. Na het ternauwernood vellen van Manchester City na strafschoppen in de kwartfinale staat Real Madrid nu tegenover Bayern München, in een wedstrijd die een halve finale van de Champions League waardig is. Terwijl de Spanjaarden historisch gezien favoriet zijn tegen elke tegenstander in ‘hun’ competitie, beschikken de Duitsers wel degelijk over de nodige wapens om kans te maken tegen de Galacticos.

Op weg naar Wembley

Elf jaar geleden, in 2013, schakelde een zekere Robert Lewandowski met Borussia Dortmund de Merengues uit in de halve finale door in de heenmatch liefst vier keer te scoren. Real mocht een kruis maken over een finale in Wembley. Dit jaar vindt de Champions League-finale opnieuw plaats in de legendarische Engelse voetbaltempel, waar een andere wereldspits van droomt: Harry Kane. De steraanvaller van de Three Lions, die op jacht is naar een allereerste beker in zijn carrière, moet schitteren tegen Real, te beginnen met een grootse prestatie in de Allianz Arena.

De troepen van Carlo Ancelotti willen de titel die ze vorig jaar verloren aan Manchester City, terugwinnen. Daarnaast kunnen ze hun vijftiende eindoverwinning boeken in de meest prestigieuze competitie van Europa. De statistieken van de onderlinge confrontaties spreken in het voordeel van de Koninklijke: Real trok 12 keer aan het langste eind, Bayern 11 keer (3 keer draaide het uit op een gelijkspel). Maar nog belangrijker: Toni Kroos en co. hebben zich in de knock-outfase nu al drie keer op rij voorbij de Rekordmeister geknokt.

De heenwedstrijden van de halve finales in de UEFA Champions League op Pickx+ Sports:

Dinsdag 30 april

Woensdag 1 mei

Volg de UEFA Champions League op de zenders van Pickx+ Sports. Eén keer per maand is een wedstrijd ook op de zender Pickx+ te volgen. Pickx+ Sports en Pickx+ zijn beschikbaar in de tv-opties Pickx Sports en Pickx All Stars & Sports van Proximus.

Proximus biedt tijdens de live-uitzendingen van de UEFA Champions League en het Belgisch voetbal een ‘interactieve’ video aan in de Pickx-app (Android en iOS) en de website proximuspickx.be. Dankzij deze functie ontdek je de ploegopstellingen, de wedstrijdstatistieken en het vormpeil van beide ploegen. Maar bovenal stelt de interactieve videospeler je in staat om de beste acties van de wedstrijd onmiddellijk opnieuw te beleven wanneer jij het maar wilt! Beleef het voetbal als nergens anders en speel je eigen VAR!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top