Kunnen de Belgen Engeland voor het eerst kloppen in Londen?

Sport | De Rode Duivels staan op dinsdag 26 maart tegenover het Engelse nationale elftalin Londen voor een vriendschappelijke wedstrijd. De wedstrijd, die om 20u45 begint en te volgen is op VTM, wordt een clash tussen twee ploegen die hun zinnen hebben gezet op het EK 2024.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Enkele dagen na de verplaatsing naar Ierland zakken de Belgen af naar Engeland om in Wembley een vriendschappelijke wedstrijd tegen de Three Lions af te werken. De Rode Duivels zullen proberen om de Engelsen op hun eigen bodem te kloppen, iets dat hen ondanks verschillende pogingen nog nooit is gelukt. België kon zich wel al enkele keren van zijn beste kant tonen tegen de Engelsen.

Gelijkspel als beste resultaat

Van de vier recentste wedstrijden tussen Engeland en België, in het kader van het WK 2018 en de UEFA Nations League in 2020, wisten de Rode Duivels drie keer te winnen. Als we echter de volledige geschiedenis van onderlinge confrontaties erbij nemen, staat de Engelse nationale ploeg met stip op kop met 17 overwinningen, 4 nederlagen en 5 gelijke spelen.

En daar komt bij dat de Belgen nog nooit op Engelse bodem konden winnen van de Three Lions. Het beste resultaat dat onze landgenoten in Londen konden optekenen tegen de Engelse internationals is 2-2, een gelijkspel dat al dateert van een vriendschappelijke wedstrijd in 1964. Domenico Tedesco en de zijnen hebben nu de kans om geschiedenis te schrijven.

Volg de wedstrijd Engeland – België op dinsdag 26 maart vanaf 20u25 op VTM, of waar je ook bent via Pickx.be of de Pickx-app.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top