Novak Djokovic wil de Miami Open op zijn palmares schrijven

Sport | De Masters 1000 van Miami, die van 20 tot 31 maart beslecht wordt, zou voor Novak Djokovic een moraalbooster moeten zijn na een weifelende seizoensstart. Dit is het laatste hardcourtevenement voor het gravelseizoen in april begint.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Dit was niet de seizoensstart waar Novak Djokovic op had gehoopt. Eerst werd hij geklopt door Alex De Minaur in de United Cup en dan werd hij door Jannik Sinner uit de halve finales van de Australian Open geknikkerd. En dan liet hij nog een verrassende verliespartij optekenen tegen Luca Nardi, 123e in de wereld, in de derde ronde van Indian Wells. Een ondermaatse prestatie voor de eerste op de wereldranglijst.

In Californië werd Djokovic in drie sets verslagen door de jonge Italiaan, mede door zijn vele fouten aan het einde van de wedstrijd. “Ik ben vooral verrast door mijn slechte niveau”, gaf hij toe na de match. “Gedurende het grootste deel van mijn carrière kon ik mijn seizoen beginnen met een grandslamoverwinning, in Dubai bijvoorbeeld. Dat is de sport, ik kan het alleen maar accepteren. Ik moet ervan leren en doorgaan.”

De beste manier om uit die negatieve spiraal te geraken, is om een trofee te winnen. Makkelijker gezegd dan gedaan, want dan zal Djokovic toch weer zijn oude niveau moeten terugvinden. In Florida wacht hem immers een sterk deelnemersveld met Daniil Medvedev, Carlos Alcaraz en Jannik Sinner als grote kanshebbers.

Bij de vrouwen wachten we vooral op de terugkeer van Simona Halep, de Roemeense die aanvankelijk voor vier jaar werd geschorst wegens twee dopingovertredingen. Die schorsing werd teruggebracht naar negen maanden aangezien het TAS oordeelde dat ze een “besmet supplement” kreeg. In Miami kan ze haar eerste toernooi spelen sinds haar comeback.

Als houder van een wildcard zal de 32-jarige winnares van twee grandslamtoernooien (Roland Garros en Wimbledon) vooral haar spelritme moeten terugvinden in Florida, want ze is uiteraard ongeplaatst en afhankelijk van de gulheid van de organisatoren om te mogen deelnemen. Hoewel ze vastbesloten zal zijn om te winnen, zal ze zich waarschijnlijk niet mengen in de strijd om de titel naast kleppers als Iga Swiatek, Aryna Sabalenka en Coco Gauff. De Belgische Elise Mertens zal ook van de partij zijn om ons land te vertegenwoordigen.

Volg de Miami Open van 20 tot 31 maart op Eurosport 1 FR, beschikbaar in het standaard zenderpakket van Proximus Pickx.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top