Kampioenschap van Vlaanderen atletiek - Michael Obasuyi plaatst zich voor WK indoor op de 60 meter horden

Sport | Michael Obasuyi heeft zich zondag tijdens het Kampioenschap van Vlaanderen atletiek in Gent geplaatst voor het WK indoor in Glasgow. Hij snelde naar 7.60 op de 60 meter horden.

Door Belga

Deel dit nieuws

De limiet voor Glasgow staat op 7.62. Daar dook Obasuyi dus nipt onder in Gent. Zijn persoonlijk record staat sinds het WK in Belgrado in 2022 op 7.58. De kwalificatie voor het WK komt als een opsteker voor Obasuyi, want op 1 januari zette Sport Vlaanderen nog zijn profcontract stop wegens uitblijvende resultaten. In Glasgow is Obasuyi niet de enige Belgische hordeloper, want ook Elie Bacari plaatste zich al. En bij de vrouwen is Yanla Ndjip-Nyemec eveneens gekwalificeerd op de 60 meter horden.

Een andere uitblinker zondag in Gent was Tibo De Smet. De specialist van de 800 meter, die al geplaatst is voor Glasgow, snelde naar 46.59 op de 400 meter. Hij rukt zo op naar de achtste plaats op de Belgische ranking aller tijden. Jonathan Sacoor was tweede in 47.32.

Noor Vidts, die in Glasgow haar wereldtitel te verdedigen heeft, draaide warm in Gent. Ze won de 60 meter horden in 8.33, achttien honderdsten boven haar persoonlijk record. Het scorebord gaf heel even een onwaarschijnlijke 7.94 aan, maar al snel bleek er iets mis. Vidts was ook derde in het kogelstoten met 13m67, ofwel 76 centimeter onder haar persoonlijk record.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top