BW Open - Toernooi wil op termijn beste Challenger ter wereld worden

Sport | De BW Open heeft met Leandro Riedi (ATP 250) als eindwinnaar een opvolger op zijn erelijst gevonden voor David Goffin. De 22-jarige Zwitser versloeg zondag in de finale van het Challenger 125-toernooi in Ottignies-Louvain-la-Neuve het Kroatische topreekshoofd Borna Coric (ATP 40) met 7-5 en 6-2.

Door Belga

Deel dit nieuws

Afgelopen week loste Zizou Bergs David Goffin af als Belgische nummer 1, nadat de Luikenaar in de tweede editie van de BW Open al sneuvelde in de tweede ronde.

De editie van 2024 was "geslaagd", lieten de organisatoren zondag optekenen. "We hebben alle doelen bereikt", vertelde Vincent Stavaux, zelfs na de vroege uitschakeling van de Belgen en in het bijzonder Goffin. "Dat heeft ons laten zien dat we het toernooi kunnen houden zonder afhankelijk te zijn van één persoon."

"Het was een echte test", vervolgde Christophe Dister. "Ik denk dat er een opkomst van meer dan 10.000 toeschouwers was. We moeten de boekhouding nog doen, maar we zullen break-even draaien. Het doel is om meer middelen te bekomen en extra mensen aan te nemen om ons te helpen met de organisatie."

"De toekomst? We willen altijd beter doen en uiteindelijk de titel van 'beste Challenger ter wereld' winnen", aldus Stavaux, die het belang van een toernooi van dit formaat voor Belgische spelers benadrukte. "Italië begon toernooien te organiseren, momenteel hebben ze er een dertigtal. Het is nu het land met het grootste aantal spelers in de top 150 van de wereld, onder wie een grandslamwinnaar (Jannik Sinner op de Australian Open, nvdr.)."

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top