WB veldrijden Hoogerheide - Bondscoach Sven Vanthourenhout mag met negen renners naar WK in Tabor

Sport | Dankzij de eindzege van Eli Iserbyt in de Wereldbeker mag België volgende zondag met negen renners starten op het WK in Tabor. Naast Iserbyt zijn dat Jens Adams, Thibau Nys, Laurens Sweeck, Toon Vandebosch, Niels Vandeputte, Michael Vanthourenhout, Joran Wyseure en Witse Meeussen.

Door Belga

Deel dit nieuws

"Het komt er nu op aan iedereen fit en gezond te houden", zegt bondscoach Sven Vanthourenhout. "Witse Meeussen kwam onmiddellijk na de start in Hoogerheide ten val, maar heeft de wedstrijd gelukkig uit kunnen rijden. Dat is op zich al heel positief. Hij verdiende zijn WK-ticket zeker en hij ligt heel goed in de groep."

De Belgen starten wellicht met drie kopmannen. "De voorbije twee weekends hebben de Belgen getoond klaar te zijn voor het WK. Michael Vanthourenhout, Eli Iserbyt en Thibau Nys steken er misschien wel iets bovenuit. Zij kunnen meedoen voor de medailles volgende week. Of ze het niveau gaan halen van Mathieu van der Poel, is een andere vraag. Ik leg mijn renners geen druk op. Wij moeten echter klaar zijn, wat er ook gebeurt. Het is 99 procent zeker dat Van der Poel wereldkampioen wordt, maar als het voor hem toch misloopt, wil ik dat het een Belg wordt. Vervelend rijden gaan we niet doen. Daarvoor geniet Mathieu bij iedereen te veel respect."

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top