Australian Open - Mertens zit na dubbeltriomf al op vliegtuig naar Linz: "Graag terugkeren in top 20 enkel"

Sport | Elise Mertens krijgt niet veel tijd om na te genieten van haar tweede titel in het vrouwendubbel op de Australian Open van zondag in Melbourne. De 28-jarige Limburgse zit reeds op het vliegtuig naar Europa om er het WTA 500-toernooi in het Oostenrijkse Linz af te werken.

Door Belga

Deel dit nieuws

"Ik ben vertrokken voor een reis van 30 uur, als het niet meer is", vertrouwde ze toe. "Ik ga zo goed mogelijk proberen te recupereren. Dat wordt niet makkelijk, maar in het tennis zijn er soms moeilijke obstakels te nemen. Het kwam niet ter sprake om het dubbel te laten vallen als ik een toernooi heb in het enkelspel. Er zijn slechts vier grandslamtoernooien per jaar. Deze overwinning compenseert alles."

Mertens heeft nog steeds voor ogen om uit te blinken in het enkelspel, ondanks dat ze op de Australian Open al in de tweede ronde sneuvelde.

"Ik zou graag terugkeren in de buurt van de top 20", ging ze verder. "Ik begon het seizoen goed met mijn finale in Hobart. Ik ben uiteraard ontgoocheld dat ik er in de tweede ronde uitging, maar ik heb de bladzijde snel kunnen omslaan. Ik vernam dat Kostyuk de twee nachten na haar zege niet goed geslapen heeft omdat de match zo intens was. Dat betekent dat ik op de goede weg ben."

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top