Deze muzikanten overleden op een nogal mysterieuze manier

Muziek | Op 7 september 1996 werd de Amerikaanse hiphopartiest Tupac Shakur neergeschoten vanuit een voorbijrijdende auto in Las Vegas, Nevada.

Door MediaForta

Deel dit nieuws

De onopgeloste moord

Op 7 september 1996 werd de Amerikaanse hiphopartiest Tupac Shakur neergeschoten vanuit een voorbijrijdende auto in Las Vegas, Nevada.Tupac kwam net terug van een boksmatch van Mike Tyson en zat samen naast zijn labelmanager in de auto. Hij stond stil voor een rood licht toen hij vier maal werd geraakt. Zes dagen later overleed hij in het ziekenhuis aan zijn verwondingen. Tupac was amper 24 jaar oud. Tot vandaag is er niemand gearresteerd of officieel in verdenking gesteld voor de moord, wat een perfecte voedingsbodem vormt voor heel wat complottheorieën. Er zijn ook fans die geloven dat Tupac zijn eigen moord in scène heeft gezegd en dat de hiphopper vandaag nog steeds in LA rondloopt.

De moeizame soundcheck

Les Harvey, de gitarist van de bluesrock band Stone the Crows, stierf een dood waar misschien nog meer muzikanten van dromen: al spelend op het podium. Les Harvey stierf voor de ogen van meer dan 1000 fans wanneer hij op 3 mei 1972 geëlektrocuteerd werd terwijl hij zijn gitaar stemde op een concert in Swansea in Wales. De band, die werd gemanaged door Led Zeppelins legendarische Peter Grant, had net hun debuutalbum Teenage Kicks uitgebracht en begon door te breken toen Harvey stierf door een slecht aangesloten microfoon.

De dodelijke kers

Stephen Ross Porter (rechts in beeld), die zichzelf Peregrin Took noemde naar een personage in The Hobbit, werd beroemd toen hij samen met Marc Bolan in 1967 het duo Tyrannosaurus Rex vormde. In 1969 ging het paar uit elkaar en begon Took zijn solocarrière als singer-songwriter. De Britse zanger was berucht omwille van zijn druggebruik, wat hem een moeilijk mens maakte om mee samen te werken. Took stierf op 27 oktober 1980. De nacht voordien had hij samen met zijn vriendin hallucinogene paddestoelen en morfine genomen, al was volgens de autopsie de hoeveelheid drugs in zijn bloed niet dodelijk. De officiële doodsoorzaak luidt dat Took is gestikt in een geconfijte kers.

Dodelijk wit poeder

Jim Morrison, zanger en frontman van The Doors, stierf in Parijs op 3 juli 1971. Officieel is Morrison gestorven door een hartaanval die veroorzaakt werd door heroïne. In feite is niemand helemaal zeker wat er gebeurd is, aangezien het verhaal van Morrisons vriendin Pam een aantal keer is gewijzigd. Een keer beweerde ze zelfs dat Morrison helemaal geen drugs nam, wat een leugen bleek. Volgens Pams oorspronkelijke verhaal kwam Morrison thuis in hun appartement, zag hij wit poeder op tafel liggen en vroeg hij haar wat het was. Zij loog dat het cocaïne was terwijl het eigenlijk heroïne was, kwestie van haar eigen gebruik te verdoezelen. Morrison snoof het goedje op en stierf haast onmiddellijk aan een hartaanval. Pam panikeerde en ging hulp halen. Morrison werd in een bad met warm water gestopt, iets wat vaak helpt om heroïnegebruikers terug bij bewustzijn te brengen, maar kwam nooit meer bij. Dit relaas van Pam wordt echter tegengesproken door Sam Bernett die beweert dat Morrison stierf in het toilet van diens nachtclub in Parijs. Bernett beschreef hoe Morrison aan zijn eind kwam in het boek die hij in 2007 uitbracht getiteld "Jim Morrison: la vérité". Marianne Faithful, Britse zangeres en ex-lief van de helft van The Rolling Stones, bevestigt deze versie van de feiten. De mysterieuze Morrison stierf op 27-jarige leeftijd en werd begraven op Père Lachaise.

De goddelijke hooibaal

Mike Edwards studeerde cello aan de Royal Academy of Music in Londen voordat hij lid werd van Electric Light Orchestra in 1972. Hij speelde met de groep tot in januari 1975. Nadat hij de band verliet, sloot de muzikant zich aan bij de Bhagwanbeweging, een filosofische strekking waarvan de leden zichzelf zien als leerling van de goeroe Osho. Hij veranderde zijn naam in Deva Pramada, wat "goddelijke tevredenheid" betekent. Vanaf dan leidde hij een eenvoudig bestaan in communes over heel de wereld tot hij zich uiteindelijk settelde in Devon, Engeland. Daar stierf hij op 3 september 2010 onderweg naar huis toen een hooibaal van 1300 kilo van een heuvel rolde en zijn busje raakte.

De gok met een te hoge inzet

Johnny Ace, een blueszanger die in de jaren '50 een aantal hits scoorde, stierf op Kerstdag 1954. We kunnen gerust zeggen dat de doodsoorzaak hoogmoed was. Tijdens een pauze tussen twee sets door was Ace op zijn eentje Russische roulette aan het spelen met een .22 revolver. Russische roulette is een gevaarlijk spelletje waarmee Ace graag de tijd te doodde op tour: je laadt een revolver met één kogel waarna de cilinder een zetje krijgt, zodat je niet in welke kamer de kogel zich precies bevindt. Ace beweerde zo goed te zijn in het gokspel dat hij al lachend de revolver tegen zijn hoofd zette en de trekker overhaalde. Ace verloor het spel, en zijn leven was de inzet.

De lijkzak in U-vorm

Johnny Thunders, de gitarist van The New York Dolls, stierf op 23 april 1991 in New Orleans, Louisiana. Hij zou overleden zijn aan overmatig druggebruik, maar er zijn geruchten die doen vermoeden dat er meer aan de hand was. De dag nadat Thunders overleed, kreeg Dee Dee Ramone telefoon van bassist Stevie Klasson, die vertelde dat Thunders ruzie had met een aantal drugsdealers en dat zij er zeker iets mee te maken hadden. De buurman van Thunders, zanger Willy Deville, vertelde dat de gitarist in foetushouding onder zijn salontafel werd gevonden. Volgens hem was hij "bent like a pretzel." Zijn lichaam vertoonde al rigor mortis en werd dus in dezelfde stramme houding naar buiten gedragen. Volgens Nina Antonia, de biograaf van Thunders, was de hoeveelheid drugs in zijn bloed onvoldoende om zijn dood te hebben veroorzaakt, maar had de gitarist wel een ver gevorderde vorm van leukemie.

Het eerste lid van Club 27

Brian Jones was een stichtend lid van The Rolling Stones en zijn uniek muzikaal talent droeg in grote mate bij aan hun succes. Doorheen de jaren werd hij echter aan de kant geschoven door Mick Jagger en Keith Richards, tot hij in '69 uit de band werd ontslagen omwille van zijn overmatig druggebruik. In de nacht van 2 op 3 juli 1969 overleed Jones in het zwembad van zijn huis in Cotchford Farm. Wat er precies gebeurde is onbekend, maar allerlei speculaties doen sindsdien de ronde. Hij kan dronken zijn geweest of hij kan tijdens het zwemmen een astma-aanval hebben gekregen, maar ook moord (in verband met een ruzie tussen Jones en een vriend, Frank Thorogood) of zelfmoord worden niet uitgesloten. Brian Jones werd het eerste lid van de Club van 27, een groep beroemdheden die op 27-jarige leeftijd overleden, vaak onder verdachte omstandigheden. Ook lid van de fameuze club: Jones' vriend Jimi Hendrix, Janis Joplin, Jim Morrison, Kurt Cobain en Amy Winehouse.

Satanist tot in de kist

Samong "Avaejee" Traisattha, de zanger van de black metal band Surrender of Divinity, werd neergestoken in zijn huis op 8 januari 2014. Volgens de vrouw van de Thaise muzikant was een fan langsgekomen om een aantal T-shirts te laten zeefdrukken en samen iets te drinken. Toen zij hun kind in bed stopte en vervolgens weer in de woonkamer kwam, vond ze het levenloze lichaam van haar echtgenoot. Achteraf verscheen er een post op Facebook waarin de moordenaar de daad opeiste, samen met een foto van Samongs lichaam. Hij had een gedetailleerde bekentenis neergeschreven waarin hij verklaarde de zanger te hebben vermoord omdat die black metal speelde, maar geen ware satanist bleek te zijn.

De laatste wens van Dead Boy

De New Yorkse punkrocker Stiv Bators stierf op 3 juni 1990, nadat hij de weg overstak in Parijs en geraakt werd door een taxi. Bators, bekend omwille van zijn bands The Dead Boys en The Lords of the New Church, werd opgenomen op de spoedafdeling maar verliet het ziekenhuis nog voordat hij een dokter zag. Die nacht stierf hij in zijn slaap als gevolg van een hersenschudding. Volgens Dave Tregunna was Bators een fan van rocklegende Jim Morrison en had hij eerder al te kennen gegeven dat hij wilde dat zijn as over het graf van Morrisons in Parijs werd gestrooid, iets wat zijn vriendin Caroline ook heeft gedaan. Volgens John Waters, regisseur van onder andere de film Polyester waarin Bators een rol speelde, zijn niet al zijn assen in Parijs achtergelaten. Caroline bekende dat ze een klein deelt van Bators resten heeft opgesnoven in een poging om dichter bij hem te zijn.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top