Brussel

Vandaag
 • 25° 15°
 • 10%
 • ZO 7km/u
Het weer voor 10 dagen

Kies je teken title

 • ram
 • stier
 • tweelingen
 • kreeft
 • leeuw
 • maagd
 • weegschaal
 • schorpioen
 • boogschutter
 • steenbok
 • waterman
 • vissen

8 ware maar gekke feiten over sociale media

Facebook, Twitter, Instagram... we maken er allemaal veelvuldig gebruik van en heel wat mensen kunnen bijna niet meer zonder. We checken vaak verschillende keren per dag even snel onze Facebook-tijdlijn en houden onze Instagram-feed nauwkeurig in de gaten. Maar hoe goed kennen wij die socialmediakanalen eigenlijk? Foto’s van baby’s staan vijftien minuten na de geboorte online en ook de nodige relatieperikelen zijn vaak op de voet te volgen. We maken er zoveel gebruik van, maar wat weten we er eigenlijk van? Deze dingen wist je waarschijnlijk nog niet...

Wie de kleintjes niet eert ...

Wie de kleintjes niet eert ... © Thomas Pajot / Fotolia

Volgers zijn ongelofelijk belangrijk voor jou of je bedrijf. Iemand die jou op Twitter volgt, ziet niet alleen je Tweets, maar wordt waarschijnlijk ook ambassadeur en klant. Je zou dus denken dat het interessant is om je pijlen te richten op de 'Twitter influencers' met duizenden volgers, maar dat is helemaal niet zo. Onderzoek toont aan dat 91% van de vermeldingen op Twitter komen van gebruikers met minder dan 500 volgers. De zogenaamde 'Power Users' daarentegen zijn slechts goed voor ongeveer 1 op 10 vermeldingen. Richt je dus op de 'kleintjes' in plaats van de 'groten' te stalken, want je beste 'ambassadeurs' hebben de minste volgers op Twitter.

Geschreven content primeert

Geschreven content primeert © putilov_denis / Fotolia

Volgens een recente enquête van Social Media Examiner blijkt geschreven content nog steeds veel belangrijker te zijn dan visuals (foto's, video's). Vlotte blogposts blijven een pak overtuigender dan mooie plaatjes.

Twittergebruikers verwachten een ultrasnelle respons

Twittergebruikers verwachten een ultrasnelle respons

Je Twitter-account een of twee keer per week checken is absoluut niet genoeg. 53% van de Twitter-gebruikers verwachten een antwoord van binnen het uur! Ja 1 uur. Gaat het over klachten, dan stijgt dat aantal al tot 72%. Stop dus met die selfies nemen en reageer op je tweets!

Retweets post je best 's avonds laat

Retweets post je best 's avonds laat

Een van de beste manieren om een stevige fanbasis uit te bouwen op Twitter is je volgers zover te krijgen dat ze je berichten retweeten. Dat levert je onmiddellijke credibiliteit en een hoop nieuwe volgers op. Maar hoe en wanneer krijg je nu de meeste retweets? Volgens een recente studie vinden de meeste retweets 's avonds laat plaats. Dus wees ook 's avonds en 's nachts actief op Twitter. Succes gegarandeerd !

Vrijdag is hoogdag op Facebook

Vrijdag is hoogdag op Facebook © boygostockphoto / Fotolia

Engagement van je volgers is van cruciaal belang op Facebook! Als je niet voldoende Likes, Comments & Shares krijgt, zal je pagina snel onder het stof geraken. Elke dag nieuwe en kwalitatieve content posten is de beste manier om je volgers bij de les te houden. Toch blijkt hun betrokkenheid het grootst op vrijdag. Klopt dat ook voor jou?

Foto's verhogen de betrokkenheid op Facebook

Foto's verhogen de betrokkenheid op Facebook © Privetov / Fotolia

Wil je nog meer Likes en Shares ? Zet dan volop in op foto's en in iets mindere mate video's.

Facebook, Pinterest & Twitter Drive genereren de meeste trafiek

Facebook, Pinterest & Twitter Drive genereren de meeste trafiek

Bezoekers lokken naar je website is essentieel voor je bedrijf. Likes, Comments & Shares op sociale media zijn uiteraard geweldig, maar daarmee verkoop je nog niks. In vergelijking met andere sociale media zijn Facebook, Pinterest & Twitter koplopers op het gebied van het genereren van trafiek.

Een dag voor alles op Pinterest

Een dag voor alles op Pinterest © Pinterest

Pinterest maakte in 2014 al bekend welke topics de meeste respons krijgen op elke dag van de week. Het geeft je alvast een idee van waar de mensen op dat moment mee bezig zijn.

Dit zijn de populairste topics per dag :

Maandag: fitness
Dinsdag: gadgets en technologie
Woensdag: inspiratievolle quotes
Donderdag: mode
Vrijdag: humor
Zaterdag: vakantie en reizen
Zondag: eten/koken en hobby's

Ken je deze handige functies op Facebook al?

Politie vat misdadigers dankzij sociale media