De Masters 1000 in Rome: de laatste oefenronde voor Roland Garros

Sport | Van 6 tot 19 mei wordt in Rome de laatste Masters 1000 op gravel gespeeld voor de grote Franse toernooien. Wie volgt Daniil Medvedev op in de Italiaanse hoofdstad en start vol zelfvertrouwen aan het volgende hoofdstuk van het seizoen?

Door Pickx

Deel dit nieuws

Wie zal triomferen op Roland Garros? De vraag lijkt prematuur, maar nu de beste spelers ter wereld met kopzorgen en blessureleed kampen, is het wel een vraagstuk dat veel fans al bezighoudt. Het is vrijwel onmogelijk om een duidelijke favoriet aan te duiden. Misschien kan iemand iedereen nog overtuigen op het Masters 1000-toernooi in Rome. Daar duiken verschillende grote namen op die staan te popelen om de trofee van Daniil Medvedev over te nemen.

Triomfantelijke comeback voor Djokovic?

De Italianen dromen uiteraard van een thuisoverwinning voor Jannik Sinner. Hij speelde ijzersterk in het begin van het seizoen en heeft zeker de capaciteiten om voor eigen publiek te schitteren, maar de 22-jarige Italiaan heeft wel al enige tijd last van heupproblemen. In Madrid moest hij zich zelfs in de kwartfinales terugtrekken omwille van de blessure.

En hij is lang niet de enige kanshebber die fysieke kwaaltjes heeft. Ook de titelverdediger moest in Madrid afhaken door blessures. Hij heeft last van het dijbeen. Carlos Alcaraz was verkouden in Madrid en past vanwege een armprobleem voor Rome. Novak Djokovic, die altijd bij de favorieten gerekend wordt wanneer hij speelt, heeft Spanje overgeslagen om zich voor te bereiden op Rome en Roland Garros. Rafael Nadal zal van de partij zijn, met als ultieme doel om zich klaar te stomen voor Parijs.

Volg het Masters 1000-toernooi in Rome op Eurosport 2 FR, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top