Union en Anderlecht kruisen de degens in cruciaal duel in titelstrijd

Sport |

De zevende speeldag in de Play-offs heeft een Brusselse derby onder hoogspanning in petto.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Een driestrijd om de titel. Anderlecht, Union en Club Brugge strijden aan het einde van het seizoen van de Jupiler Pro League om de kroon van landskampioen. Met nog vier speelronden te gaan staat het trio op een zakdoek van elkaar. De zevende speeldag van de Champions’ Play-offs kan doorslaggevend zijn.

Club kan profiteren

Cercle en KRC Genk openen de debatten op zaterdag om 20u45 in het Jan Breydelstadion. De Limburgers zijn erop gebrand om hun vierde plaats en hun ticket voor Europees voetbal te verdedigen. Zondag om 13u30 neemt Club Brugge het op tegen een kwakkelend Antwerp, met als doel de eerste plaats veroveren.

Daarna zal blauw-zwart de confrontatie tussen Union en Anderlecht met argusogen volgen. De voorsprong van paars-wit hangt aan een zijden draadje, want Jan Vertonghen en co. hebben nu evenveel punten als Club en één punt voorsprong op Union. Nu de mannen van Brian Riemer eindelijk het recept gevonden hebben om de Unionisten te verslaan, hebben Cameron Puertas en co. op hun beurt een nieuw elan gevonden na twee opeenvolgende (ruime) zeges.

KAA Gent met hoofd al in barragematch

In de Europe Play-offs kan de spanning dit weekend verdwijnen. KAA Gent treft zaterdag om 18u15 KV Mechelen. Een overwinning voor de Buffalo’s kan de Europe Play-offs bezegelen. Een zege voor Malinwa daarentegen zou de belangstelling voor de resterende drie wedstrijden doen herleven. Sint-Truiden neemt het vrijdag om 20u45 op tegen Westerlo, terwijl Standard zondag om 16 uur op zoek gaat naar z’n eerste zege in deze Play-offs bij Oud-Heverlee Leuven.

Tot slot werd vorige week een deel van de degradatiestrijd beslist: Charleroi blijft in de hoogste klasse. Wie de barrageplaats inpalmt, moet echter nog beslist worden. RWDM dacht de overhand te hebben, maar werd afgelopen weekend thuis afgetroefd door KV Kortrijk. De Brusselse ploeg, die zaterdag om 16 uur Charleroi ontvangt, ligt echter nog steeds in poleposition, met drie punten voorsprong op de Kerels. Zij ontvangen op hun beurt Eupen, dat op de rand van de afgrond staat, in het Guldensporenstadion. De spanning zou weleens tot de laatste speeldag kunnen aanhouden.

Het programma van speeldag 7 in de Play-offs van de Jupiler Pro League:

Vrijdag 3 mei

Zaterdag 4 mei

Zondag 5 mei 

Volg de Jupiler Pro League het hele seizoen lang op de zenders van Eleven Pro League, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus.

Proximus biedt tijdens de live-uitzendingen van de UEFA Champions League en het Belgisch voetbal een ‘interactieve’ video aan in de Pickx-app (Android en iOS) en de website proximuspickx.be. Dankzij deze functie ontdek je de ploegopstellingen, de wedstrijdstatistieken en het vormpeil van beide ploegen. Maar bovenal stelt de interactieve videospeler je in staat om de beste acties van de wedstrijd onmiddellijk opnieuw te beleven wanneer jij het maar wilt! Beleef het voetbal als nergens anders en speel je eigen VAR!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top