De opmerkelijkste Harry Potter-weetjes van achter de schermen

Kids | Het is afgelopen met Harry Potter, jammer maar helaas. Jarenlang hield de tovenaarsleerling de fans in de ban met z'n avonturen in boekvorm en op het witte doek, maar nu Harry Potter and the Deathly Hallows – part 2 van het bioscoopscherm is verdwenen, is er geen vervolg meer. Wij verzamelden een paar opmerkelijke weetjes rond Harry Potter. Misschien wist je dit al…of niet.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Het is afgelopen met Harry Potter, jammer maar helaas. Jarenlang hield de tovenaarsleerling de fans in de ban met z’n avonturen in boekvorm en op het witte doek, maar nu Harry Potter and the Deathly Hallows – part 2 van het bioscoopscherm is verdwenen, is er geen vervolg meer. Wij verzamelden een paar opmerkelijke weetjes rond Harry Potter. Misschien wist je dit al…of nog niet!
 

Harry Potter en de Oscars

8 films, maar telkens grepen ze naast een Oscar. In februari krijgen de makers van de Potter-reeks dus een laatste kans. Daarvoor zetten ze alles op alles en werd er zelfs een promotiecampagne georganiseerd met de titel For your consideration. Het laatste luik was alvast uiterst succesvol in de zalen, en de fans wachten dus nagelbijtend af of dat eindelijk bekroond zal worden met een Oscar.

Wereldster

Bij de casting voor de eerste film, Harry Potter and the Philosopher's Stone (Harry Potter en de Steen der Wijzen) werd Daniel Radcliffe geselecteerd uit duizenden kandidaten. Regisseur Chris Columbus was laaiend enthousiast. Radcliffes ouwelui waren echter niet in hun nopjes met de contractvoorwaarden: 6 films die gedraaid zouden worden in Los Angeles, da's niets voor een kleine jongen, was hun mening. Gelukkig kwamen beide partijen tot een akkoord, en kwam de opnameploeg naar Engeland. Daniel Radcliffe werd een wereldster.

Ron Weasly overleefde het dan toch

'Ik heb er halfweg de saga aan gedacht om het personage Ron uit de serie te laten verdwijnen, hem te laten doodgaan dus', aldus schrijfster J.K. Rowling. Misschien goed dat ze dat niet gedaan heeft, want de ietwat onhandige maar grappige Ron Weasly (Rupert Grint) ligt in de bovenste schuif bij de fans.

Emma Watson en Tom Felton

Ook de roddelboekjes hadden een vette kluif aan de Harry Potter-saga. Zo gaf Emma Watson in het magazine Seventeen ruiterlijk toe dat ze destijds meer dan gewone belangstelling had voor Tom Felton, die Drago Malfoy (de slechterik) vertolkte in Harry Potter and The Philosopher's Stone. 'Inderdaad, ik had toen een zwak voor Tom Felton. Hij weet dat ook. We lachen er nu nog vaak mee en zijn ondertussen goede vrienden', aldus Emma.

Voldemort, geen gemakkelijke rol

Het meest gehate personage uit Harry Potter zal wel de slechterik zijn, Voldemort in dit geval. Moeilijk om te vertolken? 'Best wel', zegt Ralph Fiennes. 'Het is nooit makkelijk om in de huid te kruipen van iemand die het kwaad belichaamt. Om van de make-up nog maar te zwijgen. Dat duurde uren', vertelde de acteur. Het gezicht van Voldemort bestaat uit protheses die zijn bleek gelaat accentueren en een soort 'transparantie' van z’n lichaam simuleren, waardoor het lijkt alsof je al z’n aders ziet. Degenen die de boeken gelezen hebben, hebben wellicht gemerkt dat Voldemort in de film geen rode ogen heeft. Dat zou de kijkers teveel hebben afgeleid en de menselijkheid – of onmenselijkheid – van Voldemort niet genoeg in de verf hebben gezet, vertelt producer David Heyman.

Daniel Radcliffe: jong en rijk

Sunday Times heeft een tijd geleden een lijst gepubliceerd van de rijkste acteurs ter wereld die jonger zijn dan dertig. Daniel Radcliffe (21) behaalde de vijfde plek en versloeg niet alleen Robert Pattinson maar ook niemand minder dan Prins William. Z’n vermogen bedraagt ongeveer 48 miljoen pond (zo’n 54 miljoen euro is dat). De rijkste jongeling is trouwens Thomas Persson, een grote naam in de modewereld. Zijn vermogen is goed voor 700 miljoen pond.

Een bezoekje aan Zweinstein

Zweinstein bestaat echt! De fans van The Da Vinci-code en Sex and the City kunnen de draailocaties uit hun favoriete films bezoeken, dus waarom zou dat bij Harry Potter niet kunnen? Jawel, de echte filmlocaties, en dus niet de kopie van Zweinstein in de Warner Bros. Studios in Orlando. Bezoek de toverschool met de grote zaal, het bureau van Dumbledore (Perkamentus) en bekijk de kostuums en accessoires die de acteurs droegen en gebruikten. Zweinstein zal toegankelijk zijn in de loop van 2012. Nog even geduld oefenen dus…

Very British

Mike Newell werd de eerste Britse regisseur die een boek van Harry Potter mocht verfilmen. Dat gaf de film een speciaal sfeertje mee, vonden de acteurs. 'Mike studeerde in een Engelse privéschool, en hij weet dus maar al te goed welk klimaat daar heerst', vertellen de acteurs. 'Dat was duidelijk merkbaar in de film. Hij is een Brit, en geen enkele Harry Potter-film was zo Brits als Harry Potter en de Vuurbeker', klinkt het.

RIP James en Lily Potter

De ouders van Harry Potter, James en Lily Potter, leggen het loodje in de saga. Dat sommige fans realiteit en fictie niet uit elkaar kunnen houden, bleek uit de tweets en de RIP James en Lily Potter-berichten die op het wereldwijde web in het rond vlogen. Er kwamen uiteraard evenveel reacties in de trant van: 'Jongens, het is maar een film…'

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top