De best betaalde sporters ter wereld

Sport | De Amerikaanse bokskampioen Floyd 'Money' Mayweather is voor het tweede jaar op rij de best betaalde sporter ter wereld. Dat blijkt uit de top honderd van het Amerikaanse zakentijdschrift Forbes. In die top honderd staat ook één landgenoot en slechts twee vrouwen. Ontdek hier de volledige top tien.

Door Pickx

Deel dit nieuws

De Amerikaanse bokskampioen Floyd 'Money' Mayweather is voor het tweede jaar op rij de best betaalde sporter ter wereld. Dat blijkt uit de top honderd van het Amerikaanse zakentijdschrift Forbes. In die top honderd staat ook één landgenoot en slechts twee vrouwen. Ontdek hier de volledige top tien.

1. Floyd Mayweather

Forbes rekende uit dat Mayweather tussen juni 2014 en juni 2015 maar liefst 300 miljoen dollar verdiende aan salaris, prijzengeld en bonussen. Het grootste deel van die som kwam er natuurlijk door zijn kamp van begin mei tegen de Filippijn Manny Pacquiao. Dankzij zijn 48ste overwinning op rij werd hij WBO-kampioen bij de Welters. Mayweather heeft sponsordeals met onder andere Hublot en Burger King.

2. Manny Paquiao

Pacquia zelf staat tweede op ruime afstand van Mayweather. Hij verloor dan wel The Fight of the Century in Las Vegas, hij verdiende het afgelopen jaar wel 160 miljoen dollar. Dat dankt hij ook aan deals met Nike, Foot Locker en Nestle.

3. Cristiano Ronaldo

Op plaats drie staat de Gouden Bal uit het voetbal, Real Madrid-vedette Cristiano Ronaldo met 79,6 miljoen dollar. 50 miljoen dollar daarvan krijgt hij van Real in de vorm van salaris en bonussen. Daarnaast heeft Ronaldo ook deals met Nike, Tag Heuer en Herbalife. Die bedrijven profiteren van zijn enorme visibiliteit in de sociale media met 158 miljoen volgers op Facebook, Twitter en Instagram samen.

4. Lionel Messi

Ronaldo gaat zijn Argentijnse rivaal van Barcelona vooraf. Hij verdiende het afgelopen jaar 73,8 miljoen dollar dankzij zijn salaris, bonussen en sponsordeals. In 2014 kreeg Messi nog een opslag van 9 miljoen dollar per jaar bij Barça. Onder zijn commerciële partners vinden we Adidas, PepsiCo, Turkish Airlines, Samsung en Gillette. Goed voor 22 miljoen dollar verdiend naast het veld.

5. Roger Federer

De eerste tennisser in het rijtje is de Zwitser Roger Federer met 67 miljoen dollar, waarvan uiteindelijk slechts een klein deel afkomstig is van prijzengeld. Federer heeft langlopende deals met Nike, Rolex en Credit Suisse en verlengde vorig jaar zijn overeenkomst met Mercedes-Benz.

6. LeBron James

De best verdienende speler van de NBA. De viervoudige MVP keerde in juli 2014 terug naar Cleveland, waar hij een tweejarig contract tekende voor 42 miljoen dollar per jaar. James koos voor een korter contract om zo vrij te zijn in 2016, wanneer het tv-contract opengebroken wordt. In totaal verdiende hij het afgelopen jaar 64,8 miljoen dollar. In zijn portfolio vinden we onder andere Nike, McDonalds, Coca-Cola en Samsung. Zijn truitje was het best verkopende in de NBA het afgelopen jaar.

7. Kevin Durant

Misschien minder bekend bij ons maar de basketballer van de Oklahoma City Thunder verdiende het afgelopen jaar wel 54,1 miljoen dollar. De 26-jarige Durant tekende in 2014 een deal met Nike voor tien jaar die zo’n 300 miljoen dollar waard zou zijn.

8. Phil Mickelson

De eerste golfer in de top tien is verrassend genoeg niet Tiger Woods, die jarenlang deze ranglijst aanvoerde. Met 77 miljoen dollar prijzengeld is de vijfvoudige Major-winnaar de tweede beste allertijden. Het afgelopen jaar verdiende hij 50,8 miljoen dollar, vooral dankzij sponsordeals. Zo promoot hij het geneesmiddel Enbrel tegen arthritis psoriatica, een ziekte waar hij zelf aan lijdt. Hij heeft ook deals met Barclays, Exxon Mobil en Rolex.

9. Tiger Woods

De bekendste golfer allertijden staat met 50,6 miljoen dollar wel nog altijd in de top tien. Na zijn overspelschandaal in 2009 lieten veel sponsors Woods vallen. Ook sportief gaat het hem heel wat minder goed: zijn laatste Major dateert van 2008. Vorig jaar tekende hij wel nieuwe commerciële deals met Hero en MusclePharm en opende hij zijn eerste opleidingscentrum.

10. Kobe Bryant

De top tien wordt afgesloten door een derde basketballer. Kobe Bryant van de L.A. Lakers was het afgelopen jaar goed voor 49,5 miljoen dollar. Bryant is ondertussen 36 en werd de afgelopen twee seizoen geteisterd door blessures. De vijfvoudig NBA-kampioen heeft nog altijd deals met Nike, Hublot en Panini. Zijn toekomst ligt bij zijn investeringsmaatschappij Kobe Inc.

Zeldzame vrouwen

Er staan slechts twee vrouwen in de top honderd van best verdiende sporters en dat zijn allebei tennissters. Russin Maria Sharapova staat 26ste met 29,7 miljoen dollar en doet daarmee beter dan de nummer één van de wereld Serena Williams (47ste met 24,6 miljoen dollar). Na haar overwinning op Roland Garros vorig jaar kreeg Sharapova lucratieve bonussen van sponsors Nike en Head. Williams voegde deals met Chase en Audemars Piguet toe aan haar portefeuille.

Eén Belg

In de top honderd staat slechts één Belg en dat is Eden Hazard. De speler van Chelsea staat op de 90ste plaats met 19,6 miljoen dollar. Op zijn 24ste is hij een van de jongsten in de top honderd. Hazard tekende in februari een verbeterd contract dat hem jaarlijks 16 miljoen dollar moet opleveren. Naast het veld heeft hij deals met Nike en Nivea.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top