De floptransfers van het seizoen

Door Pickx

Deel dit nieuws

Voor het seizoen werden ze met veel tromgeroffel aangekondigd, ondertussen is iedereen ze al lang vergeten. Elke club heeft elk seizoen wel enkele tegenvallende transfers. Wij kozen er tien opvallende flops uit.

Anderlecht - Marko Marin

Anderlecht dacht zich deze winter te versterken met de aanvallende middenvelder Marko Marin, een voormalige Duitse international die gehuurd werd van Chelsea. Marin miste echter matchritme en bleek bovendien heel frêle. Marin liep eind maart een hamstringblessure op en Anderlecht besliste de aankoopoptie niet te lichten, hoewel Chelsea nog zijn prijs liet zakken.

Standard - Tony Watt

Na het vertrek van Michy Batshuayi moest Tony Watt, die overkwam van Lierse, de aanval van de Rouches gaan leiden. Watt maakte in een ver verleden nog furore bij Celtic Glasgow, maar bij Standard raakte hij niet verder dan twee doelpunten. Tijdens de winterstop vertrok hij dan ook al weer naar Charlton Athletic, een andere club uit de portefeuille van voorzitter Roland Duchâtelet.

Genk - Marco Bizot

Racing Genk verwachtte veel van doelman Marco Bizot, die afgelopen zomer overkwam van FC Groningen. Bizot startte de eerste vier wedstrijden onder de lat, ging in de fout en moest zijn plaats weer afstaan aan Laszlo Köteles.

Club Brugge - Francisco Silva

Voor het einde van de transferperiode deed Club Brugge nog vijf transfers: Ruud Vormer, José Izquierdo, Felipe Gedoz, Fran Brodic en Francisco Silva. De zeventienjarige Brodic was een optie voor de toekomst en de eerste drie bleken versterkingen. Alleen de Chileense middenvelder Francisco Silva stelde teleur en kon zich nooit echt doorzetten.

AA Gent - David Pollet

David Pollet moest afgelopen zomer na zes maanden bij Anderlecht alweer vertrekken en maakte de overstap naar AA Gent. Maar ook daar paste hij niet in het spelsysteem en werd hij al gauw overbodig. Pollet moest zijn meerdere erkennen in Benito Raman en Laurent Depoitre en ondertussen passeerde ook Nicklas Pedersen hem. Een nieuwe transfer dringt zich op.

Zulte Waregem - Glynor Plet

Zulte Waregem haalde afgelopen zomer Glynor Plet terug naar België, die eerder furore maakte als supersub bij Racing Genk. Maar verder dan twee doelpunten en negen basisplaatsen geraakte Plet niet bij een zwalpend Zulte Waregem. In de winterstop vertrok de spits alweer naar het Nederlandse Go Ahead Eagles.

Lierse - Joan Capdevila

Lierse verbaasde afgelopen winter iedereen met de komst van ex-wereldkampioen Joan Capdevila. De Spanjaard en voormalig flankverdediger van Villarreal, Benfica en Atlético Madrid kwam over van het Indiase NorthEeast United FC. Maar Capdevila belande bij Lierse al gauw op de bank en liep in mei ook nog eens een zware knieblessure op.

Cercle Brugge - Maarten Martens

In de strijd om het behoud versterkte Cercle Brugge zich in de winterstop met ex-Rode Duivel Maarten Martens. De 30-jarige middenvelder werd tot het einde van het seizoen gehuurd van het Griekse PAOK Saloniki met aankoopoptie. Maar Martens kon niet overtuigen en was allerminst een sterkhouder. Eind april raakte dan ook bekend dat hij op zoek moet naar een nieuwe club.

Lokeren - Arthur Henrique

Lokeren leek zich afgelopen zomer te versterken met de offensieve Braziliaanse linksachter Arthur Henrique, die overkwam van het Bulgaarse Plovdiv. Henrique raakte echter al snel geblesseerd en verloor vervolgens de concurrentiestrijd met Denis Odoi. Verder dan twee basisplaatsen geraakte hij niet.

Westerlo - Evander Sno

Westerlo haalde in de zomer middenvelder Evander Sno bij RKC Waalwijk. Er werd wel wat verwacht van de ex-Ajacied, die mede dankzij de vriendschap met spits Sherjill MacDonald voor het Kuipje koos. De transfer eindigde echter in mineur: de Nederlander speelt met een defibrillator en durft niet meer diep te gaan. Zijn contract werd tijdens de winter stopgezet.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top