Tennismode van vroeger en nu

Sport | Tennismode van vroeger en nu

Door Pickx

Deel dit nieuws

Het tennisplein is door de jaren heen geëvolueerd naar een echte catwalk. Vroeger moesten de outfits vooral zedig en praktisch zijn. De tennissterren van nu zijn modebewust en niet bang om sexy te zijn.  Bekijk hier de evolutie met foto’s van enkele van de opvallendste outfits.
 
Volg Roland Garros elke dag live via TV Overal op Skynet!
 
 

 

Het bontje van Suzanne Lenglen

De Franse Suzanne Lenglen was dé ster van het tennis in de jaren twintig. Ze was een van de eersten die speelde zonder korset. Nylonkousen en een lange jurk hoorden er wel nog bij. Als ze het terrein betreedt naast de Amerikaanse Helen Wills, draagt ze haar typische haarband én een stola in bont.

De short van Helen Jacobs

In de jaren dertig zorgde de Amerikaanse Helen Jacobs voor een revolutie door met een shortje te spelen. Dat was het meest praktische volgens haar. Toch bleven veel vrouwen de voorkeur geven aan een rok in die tijd.

Gussie Moran met kanten onderbroek

In 1949 zorgde de Amerikaanse Gussie Moran voor een schandaal op Wimbledon met haar kanten onderbroek. Fotografen gingen voor het eerst plat op de grond om de beste kiekjes te schieten.

De jaren zeventig: Billie Jean King

In de jaren zeventig stond de Amerikaanse Billie Jean King aan de top. Grote bril, typisch seventies kapsel en dan die outfit...

De vrouwelijke stijl van Chris Evert

In tegenstelling tot haar grote concurrente in die tijd, Martina Navratilova, stond de Amerikaanse Chris Evert bekend om haar vrouwelijke stijl op het tennisveld. Een modebewuste ster in alle betekenissen van het woord, getuige haar veelbesproken relaties met onder andere Burt Reynolds en Gerald Ford.

De catsuit van Anne White

In 1985 trok de Amerikaanse Anne White de aandacht in een volledig witte catsuit. Té sexy volgens de organisatie van Wimbledon en de volgende wedstrijd werd haar dan ook gevraagd een meer traditionele outfit te dragen.

De jaren negentig: Monica Seles

De foute mode uit de jaren negentig. Kim Clijsters werd op Roland Garros trouwens opgemerkt met een gelijkaardig vestje.

Sexy Anna Kournikova

Daarna werd de tennismode alleen maar korter en meer nauwaansluitend. Anna Kournikova was de grootste exponent van die trend eind jaren negentig. De Russische lokte meer toeschouwers door haar sexy outfits dan door haar tennis.

De zusjes Williams

Ook de opkomst van de zusjes Williams zorgde voor een boost in het vrouwentennis. Met hun gekleurde dreadlocks en weinig verhullende outfits waren ze opgemerkte verschijningen.

Serena Williams in voetbaloutfit

Het jongste zusje Serena liet in de jaren 2000 niet alleen van zich spreken door verschillende Grand Slams op haar naam te schrijven. Tijdens het WK voetbal van 2002 verscheen ze op Roland Garros in een jurkje geïnspireerd op de voetbaloutfit van Kameroen. Mét voetbalkousen uiteraard!

De laarzen van Serena

Tijdens de opwarming van de US Open in 2004 verscheen Serena zelfs met laarzen op het terrein: ongezien!

Niets te gek voor Serena

Voor Serena is niets te gek: een korte zwarte catsuit of jeansrokje: gaat deze vrouw echt tennissen?

Roze en opvallend

Een van haar lievelingskleuren is roze. Haar sponsor Nike ontwierp ook deze excentrieke outfits voor haar.

Het wit van Wimbledon

Wars van alle trends was er door de jaren heen slechts één constante: op Wimbledon speelt iedereen in het wit. Saai? Als je Williams heet, kan je ook dan nog opvallen.

Modebewuste Maria Sharapova

De Russische Maria Sharapova is ook zo’n modepoppetje. Op de US Open 2007 schitterde ze in een rood jurkje bezet met Swarovski kristallen. In 2008 verscheen ze op Wimbledon in een playsuit met transparante top.

Getekend Stella McCartney

Als zelfs een modeontwerpster als Stella McCartney tennisoutfits ontwerpt, wordt de tennisbaan echt een catwalk. Links de Russische Maria Kirilenko in 2006, rechts een ontwerp voor de Deense Caroline Wozniacki in 2010.

Het discopakje van Yanina Wickmayer

Toen onze landgenote in 2009 de halve finales haalde op de US Open werd er niet alleen over haar prestatie geschreven. Ook haar felblauw discopakje trok de aandacht.

Venus Williams in lingerie

Dat er nog altijd een paar grenzen kunnen worden verlegd, bewees Venus Williams in 2010. Ze pakte toen uit met een outfit gebaseerd op een korset, afgewerkt met kant.

De sportsokken van Bethanie Mattek-Sands

Ook deze Amerikaanse valt op, al durven we dit niet stijlvol te noemen. Mattek-Sands staat er om bekend altijd met opgetrokken sportsokken op het terrein te verschijnen. Let ook op de oorlogszuchtige schmink links: alles om de tegenstander te imponeren!

Caroline Wozniacki

Wozniacki kiest voor jurkjes met leuke details.

Roland Garros 2015: Alison Van Uytvanck

Voor de 21-jarige uit Grimbergen is Roland Garros een sprookje geworden. Terwijl ze vroeger nooit een wedstrijd kon winnen op dit tornooi is ze nu goed bezig om door te stoten naar de kwartfinales.

Geplooide roze rok en nauw aansluitende singlet, de look van Alison doet ons denken aan die van een zekere Kim Clijsters ... Hopelijk groeit ze uit tot een waardige opvolgster!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top