Wie wint dit jaar de Champions League?

Door Pickx

Deel dit nieuws

Nu de kwartfinales voor de deur staan, zit de Champions League in haar eindfase. Nog steeds in de running: drie Spaanse teams waaronder titelverdediger Real Madrid en twee Franse teams. Bayern München, Juventus en Porto zijn de andere overgebleven teams. Er wachten ons nog enkele affiches om duimen en vingers van af te likken. We stellen je de kanshebbers voor.

Volg de ontknoping van de UEFA Champions League live op 11+!

Atlético Madrid

De finalist van vorig jaar schakelde in de vorige ronde Bayer Leverkusen uit na penalty’s. Eerder won Atlético Madrid zijn groep voor Juventus. De ploeg van coach Diego Simeone krijgt nu Real Madrid tegenover zich, dat het eerder dit seizoen al uitschakelde in de Copa del Rey. Beide teams kennen elkaar door en door en ook vorig jaar in de finale was het heel spannend!

Real Madrid

De Koninklijke is de titelverdediger en wil er na het behalen van La Décima natuurlijk nog een trofee bij doen. Real Madrid liet zich in de achtste finales ei zo na nog verrassen in de terugwedstrijd tegen Schalke 04 toen het in eigen Bernabeu met 3-4 verloor. Ronaldo en co zijn dus zeker niet onverslaanbaar!

Juventus

Juventus is de enige overgebleven Italiaanse club. Juve schakelde Dortmund uit in de achtste finales door ginder te gaan winnen met 0-3. Juventus staat verdedigend goed en is erg sterk in de omschakeling met Arturo Vidal op het middenveld en Carlos Tévez vooraan. Tegen Monaco zal coach Massimiliano Allegri het wel zonder de geblesseerde Paul Pogba moeten doen.

AS Monaco

Het AS Monaco van Rode Duivel Yannick Ferreira Carrasco plaatste zich voor de achtste finales tegen Arsenal. Eerder won het ook al zijn groep voor Bayer Leverkusen en Zenit Sint-Petersburg met de minste tegendoelpunten van alle deelnemers. Achteraan mag het dan wel snor zitten, scoren vergaat het team minder goed. Voor AS Monaco is het de eerste keer sinds het seizoen 2003-2004 dat ze de kwartfinales bereiken.

PSG

De Franse kampioen schakelde in de achtste finales verdiend Chelsea uit en daarvoor had het niet eens sterspeler Ibrahimovic nodig. Nu treft het opnieuw Barcelona, dat het ook al in de groepsfase tegenkwam. PSG won toen thuis van Barça met 3-2 maar ging in Bernabeu met 3-1 de boot in. PSG moet het in het eerste duel zonder de geschorsten Zlatan en Marco Verratti doen en bovendien is David Luiz gekwetst.

Barcelona

De leider in Spanje kan rekenen op een steeds betere verstandhouding tussen zijn geniale driehoek Lionel Messi, Luis Suárez en Neymar. Toch was het net PSG dat Barça dit seizoen op hun tekortkomingen in de verdediging wees. Maar in 2015 draait het zelfs naar de norm van Barcelona uitstekend met de uitschakeling van Manchester City in de kwartfinales van de Champions League, maar ook met belangrijke overwinningen tegen rivalen Real Madrid (in de competitie) en Atlético Madrid (in de Copa del Rey).

Porto

Op het eerste zicht de vreemde eend in de bijt maar toch kwam Porto in deze campagne nog nauwelijks in de problemen. In de achtste finales walste het over Bazel, in de groepsfase won het zijn groep ruim voor Shakhtar Donetsk. In de Portugese competitie staat het wel pas tweede na Benfica. Porto is vooral in het aanvallend compartiment erg sterk met Yacine Brahimi en Jackson Martinez.

Bayern München

De winnaar van twee jaar geleden is onder Pep Guardiola een echte passing machine geworden met vaak zeventig procent balbezit. Maar dat ook dat niet heiligmakend is bewees Real Madrid vorig jaar in de halve finales door Bayern München met 5-0 te verslaan. In de kwartfinales zal Bayern het mogelijk zonder Arjen Robben moeten doen, die sukkelt met de buikspieren, en dat kan een groot verschil betekenen. Toch start de Duitse landskampioen als favoriet aan de dubbele confrontatie met Porto.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top