De 10 snelste voetballers ter wereld

Door Pickx

Deel dit nieuws

In de Champions League kan je op 11+ de beste voetballers ter wereld aan het werk zien. Maar wie zijn nu de snelste voetballers van allemaal? Wie kan met een snelle spurt de tegenstanders er zo aflopen? Het Spaanse voetbalmagazine Marca maakte deze top tien op basis van de gegevens van FIFA.

10. Franck Ribéry

De Fransman van Bayern München haalt een topsnelheid van 31 kilometer per uur. Bayern staat ook dit seizoen met ruime voorsprong aan de leiding in de Bundesliga, onder meer dankzij zeven assists van Ribéry. In de Champions League is Bayern ook nog actief.

9. Wayne Rooney

Op zijn 29ste is Wayne Rooney is niet meer de meedogenloze killer van weleer bij Manchester United. Aan zijn snelheid zal het alvast niet liggen want die loopt op tot 31,2 km/u. Voor ManU, momenteel vijfde in de Premier League, lijkt het opnieuw een seizoen te worden zonder prijs.

8. Lionel Messi

De Argentijn van Barcelona scoorde dit seizoen al acht doelpunten in de UEFA Champions League. Die efficiëntie dankt hij niet alleen aan zijn geniale voeten, maar ook aan zijn topsnelheid van 32,5 km/u. In La Liga scoorde Lionel Messi dit seizoen al dertig goals.

7. Cristiano Ronaldo

De Gouden Bal klopt Messi alvast op dit onderdeel want de Portugees haalt een snelheid van 33,6 km/u. Ook Ronaldo scoorde dit seizoen al dertig keer in de competitie, in de Champions League zit de spits van Real Madrid voorlopig aan zes stuks.

6. Aaron Lennon

De Engelse rechterflankaanvaller speelt momenteel bij Everton op huurbasis van Tottenham. Het 27-jarige maatje van Romelu Lukaku en Kevin Mirallas haalt een topsnelheid van 33,8 kilometer per uur.

5. Gareth Bale

Het maatje van Ronaldo bij Real Madrid is nog sneller: de Welshmen haalt een topsnelheid van 34,7 kilometer per uur. Zijn statistieken zijn wel een pak minder indrukwekkend. Bale scoorde dit seizoen voorlopig tien doelpunten in La Liga.

4. Gervinho

Gervinho won onlangs nog de Afrika Cup met Ivoorkust, mede dankzij zijn snelle rushes. Zijn topsnelheid bedraagt maar liefst 35 kilometer per uur. Zijn club AS Roma is ondertussen uitgeschakeld in de Champions League, maar wel nog actief in de Europa League.

3. Antonio Valencia

Antonio Valencia zagen we afgelopen zomer nog aan het werk bij Ecuador op het WK. Valencia is actief in de Premier League bij Manchester United. Daar kunnen ze genieten van zijn snelheid, die oploopt tot 35,1 km/u.

2. Theo Walcott

Bij Arsenal rekenen ze op de snelle beentjes van Theo Walcott, die een topsnelheid van 35,7 km/u haalt. Arsenal staat op de rand van de uitschakeling in de Champions League. In de Premier League staan ze momenteel derde.

1. Arjen Robben

De snelste van allemaal is Arjen Robben, de ster van het Nederlandse elftal. De speler van Bayern München haalt een topsnelheid van 37 km/u en doet daarmee ruim beter dan de concurrentie. In de Bundesliga scoorde hij dit seizoen al achttien doelpunten.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top