Zij hebben een geheime rekening in Zwitserland

Nieuws | Onder de naam Swissleaks hebben 140 journalisten uit verschillende landen zondagavond de bankgegevens van ruim 100.000 klanten van de Zwitserse bank HSBC gelekt. De bank zou rijke klanten geholpen hebben in het ontwijken van belastingen voor tientallen miljarden euro’s. Onder die klanten mensen die gelinkt worden aan wapenhandel en bloeddiamanten en mensen die op de most-wantedlijst van Interpol staan. Maar ook heel wat bekende rocksterren, sporthelden, acteurs, zakenlui, royals, … staan op de

Door Pickx

Deel dit nieuws

Onder de naam Swissleaks hebben 140 journalisten uit verschillende landen zondagavond de bankgegevens van ruim 100.000 klanten van de Zwitserse bank HSBC gelekt. De bank zou rijke klanten geholpen hebben in het ontwijken van belastingen voor tientallen miljarden euro’s. Onder die klanten mensen die gelinkt worden aan wapenhandel en bloeddiamanten en mensen die op de most-wantedlijst van Interpol staan. Maar ook heel wat bekende rocksterren, sporthelden, acteurs, zakenlui, royals, … staan op de lijst. In hoeverre zij illegale zaken gepleegd hebben, is nog niet duidelijk. Deze bekende namen staan alvast op de lijst!

David Bowie

Dat de Britse rockzanger op de lijst staat is op zich niet verwonderlijk. Officieel woont hij al sinds 1976 in Zwitserland.

Michael Schumacher

De voormalig Formule 1-piloot woont al jaren met zijn gezin in Zwitserland. Ook voor hem lijkt er dus niets illegaal aan de hand.

Elle Macpherson

Het Australische topmodel is eigenaar van 25 rekeningen bij HSBC, gelinkt met 12 miljoen dollar in 2006/2007. Volgens haar advocaten zijn haar belastingzaken in overeenstemming met de Britse wetgeving.

Joan Collins

Volgens haar advocaat heeft de Britse actrice geen belastingen ontdoken. "In 1993 stortte ze geld op een bankrekening in Londen. Nadien ontdekte ze dat het geld buiten haar instructies om naar de Zwitserse bankrekening was overgeschreven."

Tina Turner

De Amerikaanse zangeres woont al bijna twintig jaar in Zwitserland en gaf in 2013 zelfs haar Amerikaans staatsburgerschap op.

John Malkovich

De acteur liet via zijn vertegenwoordiger weten niets te maken te hebben met de bankrekening die zijn naam vermeldt. Malkovich vermoedt dat het iets te maken heeft met het geld dat hij toevertrouwde aan Bernard Madoff, de makelaar die momenteel een gevangenisstraf uitzit.

Phil Collins

De Engelse zanger woont sinds 1999 in Zwitserland met zijn toenmalige Zwitserse vrouw. Na de breuk bleef hij er wonen om dicht bij zijn kinderen te zijn. Op het eerste zicht lijkt er dan ook niets illegaal aan zijn rekeningen.

Diane Von Furstenberg

De Amerkaans/Belgische modeontwerpster heeft de HSBC-rekeningen naar eigen zeggen geërfd van haar ouders. Volgens haar woordvoerder werd alles in orde gebracht voor de belastingen.

Flavio Briatore

De Italiaanse zakenman en Formule 1-teambaas wordt gelinkt aan maar liefst 38 bankrekeningen voor in totaal 73 miljoen dollar in 2006 en 2007. Volgens zijn advocaat waren alle rekeningen legaal.

Diego Forlán

De Uruguayaanse voetballer werd klant van HSBC toen hij voor Villarreal in Spanje speelde. Hij kan gelinkt worden met vier bankrekeningen voor in totaal 1,4 miljoen dollar. De documenten zeggen niets over de rol van Forlán.

Gad Elmaleh

De Franse komiek, het vriendje van Charlotte Casiraghi, bezat in 2006/2007 een bankrekening in Genève met 80.000 euro. Volgens de Franse krant Le Monde zou zijn situatie ondertussen geregulariseerd zijn met de fiscus.

Valentino Rossi

De Italiaanse motorcoureur en meervoudig wereldkampioen in de MotoGP bezit volgens de documenten twee rekeningen met 23,9 miljoen dollar. Naar eigen zeggen zou zijn belastingsituatie ondertussen geregulariseerd zijn.

Mohammed VI

Ook de naam van de Marokkaanse koning duikt op in de lijst. Er bestaat geen duidelijkheid over wat zijn betrokkenheid juist inhoudt.

Les Wexner

Les Wexner is de eigenaar van de lingerieketen Victoria’s Secret. Hij is een van de rijkste mannen in de modewereld. In 2012 schonk hij nog 250.000 dollar aan de campagne van Republikeins presidentskandidaat Mitt Romney. Hoeveel geld hij bij HSBC had gestald, is voorlopig onduidelijk.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top