De opvallendste wintertransfers

Sport | Ook januari is tegenwoordig een drukke transferperiode in onze eerste klasse. De meeste clubs probeerden hun kern te versterken met enkele aanwinsten. Sommige spelers zochten andere oorden op. Een overzicht van de grootste aanwinsten en verliezen.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Ook januari is tegenwoordig een drukke transferperiode in onze eerste klasse. De meeste clubs probeerden hun kern te versterken met enkele aanwinsten. Sommige spelers zochten andere oorden op. Een overzicht van de grootste aanwinsten en verliezen.

Club Brugge

Grootste aanwinst: Stefano Denswill
Grootste verlies: Nicolas Castillo

Club Brugge versterkte zich met verdediger Stefano Denswill van Ajax die meteen in de ploeg gedropt werd. Ook de Braziliaanse middenvelder Claudemir (Kopenhagen) is nieuw en de vervanger van zijn landgenoot Fernando Menegazzo, die om familiale redenen terugkeerde naar Brazilië. Club haalde aanvaller Tuur Dierckx vervroegd terug van zijn uitleenbeurt aan Kortrijk. Bij de vertrekkers is Nicolas Castillo de grootste naam, de Chileense spits wordt verhuurd aan Mainz 05. Hetzelfde lot is Waldemar Sobeta beschoren, de Poolse middenvelder doet het seizoen uit bij de Duitse tweedeklasser St.Pauli.

Anderlecht

Grootste aanwinst: Marko Marin
Grootste verlies: Sacha Kljestan

Anderlecht huurt de Duitse aanvallende middenvelder Marko Marin van Chelsea, waar de voormalige international nooit kon doorbreken. Marin moet de onbeschikbaarheid van Matias Suarez opvangen maar mist nog matchritme. Idrissa Sylla van Zulte-Waregem is de nieuwe centrumspits. Vlak voor het afsluiten van de transfermarkt bereikte Anderlecht ook nog een overeenkomst met FC Porto over de huur van centrale verdediger Rolando. Sacha Kljestan is de enige vertrekker, hij keert terug naar zijn thuisland en zal voor  New York Red Bull spelen.

Standard

Grootste aanwinst: Alexander Scholz
Grootste verlies: Laurent Ciman

Standard troefde Anderlecht af in de strijd om Alexander Scholz, de betrouwbare verdediger van Lokeren. Imoh Ezekiel keert na een half jaar terug, hij wordt gehuurd van Al-Arabi. Een andere opvallende nieuwkomer is Jonathan Legaer, die zijn carrière er wil herlanceren. Rode Duivel Laurent Ciman verlaat de Rouches voor Montréal omdat zijn autistische dochter daar betere zorgen kan krijgen. Paul-José Mpoku zoekt zijn geluk bij Cagliari.

AA Gent

Grootste aanwinst: Moses Simon
Grootste verlies: Christophe Lepoint

Het minste dat je over de Nigeriaanse spits Moses Simon (AS Trencin) kan zeggen, is dat hij een opgemerkt debuut maakte in onze competitie. In zijn eerste match kreeg hij na dertig seconden rood, in zijn tweede scoorde hij een hattrick. AA Gent kocht daarnaast ook nog drie jonge middenvelders: een Bosniër, een Serviër en een Kosovaar. Christophe Lepoint vervoegt de Belgische kolonie bij Charlton. De jonge aanvaller Jinty Caenepeel wordt verhuurd aan Cercle Brugge.

Zulte-Waregem

Grootste aanwinst: Onur Kaya
Grootste verlies: Idrissa Sylla

Zulte-Waregem zocht het in de eigen competitie met de komst van Onur Kaya (Lokeren) en Alessandro Cordaro (KV Mechelen), die al meteen scoorde in zijn eerste match. Ook de aanvallers Karim Rossi (Stoke City) en Ghislain Gimbert (Troyes) zijn nieuw. Zulte-Waregem zag met  Idrissa Sylla (Anderlecht) en Theo Bongonda (Celta de Vigo) dan ook twee spitsen vertrekken. Glynor Plett wordt alweer verhuurd aan Go Ahead Eagles.

Westerlo

Grootste aanwinst: Mbaye Diagne
Grootste verlies: /

Westerlo huurt de Senegalese spits Mbaye Diagne van Juventus en die zorgde bij zijn debuut al meteen voor twee doelpunten. Enes Sipovic en Jordan Mustoe kwamen de verdediging versterken, Faris Handzic het middenveld. Het contract van Evander Sno werd stopgezet: de Nederlander speelt met een defibrelator en durft niet meer diep te gaan.

KV Mechelen

Grootste aanwinst: Nicolas Verdier
Grootste verlies: Alessandro Cordaro

KV Mechelen haalde vijf nieuwkomers binnen. De grootste meevaller lijkt voorlopig Nicolas Verdier. De aanvaller kwam over van het Franse Stade Brestois en maakte al meteen indruk, al kwam hij nog niet tot scoren. Naast Cordaro verliet ook Antonio Ghomsi na meer dan vijf seizoenen KV, hij gaat zijn geluk beproeven in Griekenland bij Xanthi. De gepasseerde doelman Tome Pacovski keert terug naar zijn land bij Vardar Skopje.

Moeskroen-Péruwelz

Grootste aanwinst: /
Grootste verlies: Abdoulaye Diaby

Moeskroen-Péruwelz zag zijn Malinese topschutter terugkeren naar moederclub Lille. Diaby is ook nu nog de algemene topschutter. Ronny Rodelin, een 25-jarige Fransman, zal zijn plaats moeten proberen in te nemen. Ook Alexandre Coeff (foto), een Franse middenvelder van 22, is een huurling, hij komt van Udinese.

Cercle Brugge

Grootste aanwinst: Maarten Martens
Grootste verlies: /

Cercle Brugge verraste met de komst van ex-Rode Duivel Maarten Martens (foto). De 30-jarige middenvelder wordt tot het einde van het seizoen gehuurd van het Griekse PAOK Saloniki. Cercle heeft ook een aankoopoptie. Ook de jonge aanvallers Jinty Caenepeel (18, AA Gent) en Albian Muzaqi (20, RC Genk) worden gehuurd.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top