De opvallendste spandoeken uit het voetbal

Sport | De tifo die supporters van Standard zondag uitrolden voor de match Standard – Anderlecht zorgt nog altijd voor beroering. Op het enorme spandoek was een onthoofde Steven Defour te zien met als begeleidende tekst "Red or dead". En dat omdat de voormalige kapitein van de Rouches tegenwoordig zijn brood verdient bij aartsvijand Anderlecht.

Gelukkig zijn niet alle spandoeken zo wansmakelijk: een overzicht van de opvallendste.

Door Pickx

Deel dit nieuws

De tifo die supporters van Standard zondag uitrolden voor de match Standard – Anderlecht zorgt nog altijd voor beroering. Op het enorme spandoek was een onthoofde Steven Defour te zien met als begeleidende tekst "Red or dead". En dat omdat de voormalige kapitein van de Rouches tegenwoordig zijn brood verdient bij aartsvijand Anderlecht.

Gelukkig zijn niet alle spandoeken zo wansmakelijk, al zijn er nog die over de schreef gaan: een overzicht van de opvallendste spandoeken in voetbalstadions.

PSG – Lens

Ten tijde van de kaskraker Bienvenue chez les Ch’tis over de vooroordelen over Noord-Fransen speelde Lens de finale van de Coupe de la Ligue in maart 2008 tegen PSG. De Parijse fans lieten er zich door inspireren met deze niet zo sympathieke slogan: "Pédophiles, chômeurs, consanguins : Bienvenue chez les Ch'tis" ofwel "Pedofielen, werklozen, bloedverwanten: Welkom bij de Ch’tis". PSG werd daarvoor een jaar uitgesloten van de bekercompetitie, drie supporters kregen een stadionverbod.

AC Milan – Juventus

In november 2012 choqueerde de fans van AC Milan met het volgende spandoek. "Felix Baumgartner, 36 km vrije val en door de geluidsmuur. Maar niet zo spectaculair als de val van Gianluca Pessotto." Daarmee verwezen ze naar de zelfmoordpoging van de voormalig teammanager bij Juventus na het grootschalige omkoopschandaal.

Ook de supporters van Bologna staken hier de draak mee met het volgende spandoek: "Pessotto duiker. Wou hij een penalty uitlokken?"

Swansea – Newcastle

Gelukkig zijn er ook nog supporters met humor. Op verplaatsing in Swansea in november jongstleden lachten de supporters van Newcastle met de plaatselijke taal in Wales, waarbij woorden vaak heel wat medeklinkers tellen.
L = verlies
W = winst
D = draw
Met als ondertitel: "Dit is geen Welshe plaatsnaam, wel onze prestaties van 2014".

Nancy

Na twee maanden zonder doelpunt hadden de supporters van Nancy er genoeg van. Met dit ludieke spandoek toonden ze de spelers de plaats van het doel: "Hier is de goal".

Lyon – Saint-Etienne

De rivaliteit tussen buren Lyon en Saint-Etienne gaat al decennia lang mee. Een van de opvallendste spandoeken van Lyon was zeker deze: "Les Gones inventaient le cinéma quand vo pères crevaient dans les mines" ofwel "Les Gones (Lyonnais) vonden de bioscoop uit (een verwijzing naar de broers Lumière) terwijl jullie vaders in de mijnen kapot gingen". Het antwoord van Saint-Etienne liet niet lang op zich wachten. "Pendant que vos pères inventaient le cinéma, les notres niquaient vos mères". Ofwel “Terwijl jullie vaders de bioscoop uitvonden, neukten de onze jullie moeders”.

Reims – Sedan

Ook deze Franse streekgenoten kunnen het niet zo goed met elkaar vinden. Dat bracht de fans van Reims op het volgende idee: "Pour trouver les paysans suivez la flèche" ofwel "Volg de pijl om de boeren te vinden".

Bordeaux – PSG

PSG is niet zo geliefd bij de meeste andere clubs. In Bordeaux maakten de supporters dat wel erg duidelijk met het volgende spandoek. "L'été vous polluez nos plages, l'hiver nos montagnes, ce soir notre stade, Parisiens, le Sud-Ouest vous vomit" ofwel "In de zomer vervuil je onze stranden, in de winter onze bergen, vanavond ons stadion. Parijzenaar, het Zuid-Oosten kotst op jullie". Kan tellen om je welkom te voelen!

Kopenhagen – Brondby

In november jongstleden gaven de supporters van Kopenhagen blijk van heel wat creativiteit met deze bewegende tifo. Daarin bombarderen ze het stadion van Brondby met een kanon, inclusief bewegende kanonsballen en echte rook. Daarna verscheen de tekst "Kopenhagen is van ons". Brondby ligt in een buitenwijk van de Deense hoofdstad.

FC Magdeburg

Veel fans waren er niet in het stadion van vierdeklasser FC Magdeburg in 2012 voor de wedstrijd tegen Berliner AK 07. De ploeg stond op dat moment dan ook laatste in hun liga en had al vijf wedstrijden niet meer gescoord. Daarom besloten de supporters met heel wat kleurrijke pijltjes om de goal aan te wijzen. Magdeburg scoorde uiteindelijk, maar verloor toch met 1-2.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top