De meest gevaarlijke jobs ter wereld

Nieuws | Het 'U.S. Bureau of Labor Statistics' heeft een lijst opgemaakt met de meest gevaarlijke jobs op basis van het aantal dodelijke slachtoffers in 2013. Politieagenten of brandweermannen staan daar alvast niet bij.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Het 'U.S. Bureau of Labor Statistics' heeft een lijst opgemaakt met de meest gevaarlijke jobs op basis van het aantal dodelijke slachtoffers in 2013. Politieagenten of brandweermannen staan daar alvast niet bij. Op nummer één staat het beroep van boomkapper en dat heeft natuurlijk veel te maken met het feit dat ze vaak op grote hoogte werken en met gevaarlijk materiaal. Het gevaar komt ook van vallende takken. Het sterftecijfer is 91,3 op 100.000.

2. Vissers

Dat het beroep van visser zo gevaarlijk is, komt door de weersomstandigheden waarin ze moeten werken: wind, regen, ijskoude golven en een glad scheepsdek waarop je kan uitglijden. Bovendien moeten vissers netten binnenhalen die vaak honderden kilo’s wegen. Het sterftecijfer bedraagt 75 op 100.000.

3. Vliegtuigpiloten

Na de vele vliegrampen van het afgelopen jaar kunnen we ons hier wel iets bij voorstellen. Ook al hebben de veiligheidsvoorschriften het aantal ongevallen drastische weten te verminderen, er blijft altijd een risico. Bij een crash horen de piloten meestal tot de dodelijke slachtoffers. Positief is wel dat piloten de best betaalde gevaarlijke job hebben. Het sterftecijfer bedraagt 50,6 op 100.000.

4. Dakwerkers

Net als bij de boomkappers schuilt het gevaar voor dakwerkers in hun werkomgeving. Het werk op grote hoogte en vaak gladde ondergrond maakt de job erg risicovol, zeker bij felle windstoten. Ook de hitte met bijbehorend gevaar op uitdrogen en verbranden van de huid maakt dit beroep gevaarlijk. Het sterftecijfer bedraagt 38,7 op 100.000.

5. Afvalophalers

Het zal velen misschien verbazen, maar het werk van afvalophaler is zeker niet zonder gevaar. Ze moeten een hele dag zware lasten dragen en zich onbeschermd vasthouden achteraan de vuilniswagen en dat in een van de gevaarlijkste milieus: de straat. Ook lopen ze risico om met bepaalde giftige stoffen in aanraking te komen. Het sterftecijfer bedraagt 33 op 100.000.

6. Bedieners van mijnmachines

Deze arbeiders bedienen machines die steenkool, metalen, ertsen, stenen of zand uit de mijnen halen en laden in opslagplaatsen of vervoersmiddelen. Het feit dat ze dagelijks met enorme machines moeten werken en mogelijk ook in aanraking komen met gevaarlijke stoffen, maakt dit geen beroep voor doetjes. Het sterftecijfer bedraagt 26,9 op 100.000.

7. Vrachtwagenbestuurders

Wie lange dagen achter het stuur zit, maakt meer kans om betrokken te raken in een verkeersongeval. Eén moment van onoplettendheid kan vaak dramatische gevolgen hebben. Zeker als je op weg bent met zware ladingen tegen hoge snelheid. Het aantal overlijdens bij chauffeurs bedraagt 22 op 100.000.

8. Landbouwers

Landbouwers lopen gevaar om verpletterd te worden door zwaar materiaal of vertrappeld te worden door vee. Ze staan ook bloot aan pesticiden en andere gevaarlijke stoffen die op de lange termijn een schadelijk effect kunnen vormen voor de gezondheid. Het dodental bedraagt 21,8 op 100.000.

9. Elektrische installateurs

Met elektriciteit werken blijft een risico, ook al is het  je vak. Bij het installeren of herstellen van kabels of netwerken bij distributiesystemen of elektriciteitscentrales kan er altijd iets misgaan. Het sterftecijfer gedraagt 21,5 op 100.000.

10. Bouwvakkers

Bouwwerven zijn niet voor niets verboden voor het publiek. Een werf is een plek waar tientallen mensen samenwerken, vaak met zwaar materiaal en op moeilijk bereikbare plaatsen. Het 'U.S. Bureau of Labor Statistics' heeft hun sterftecijfer berekend op 17,7 op 100.000.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top