Gotye, thuis in het Sportpaleis

Door RSS

Deel dit nieuws

Zo’n 5000 à 6000 mensen hebben een ticketje bemachtigd voor het concert van Wouter De Backer alias Gotye. Het grote Sportpaleis wordt dan maar omgebouwd tot een compacte zaal. Het podium staat nu halverwege de gigantische zaal. Een effect op de sfeer heeft de ongewone opstelling niet, het publiek zet in afwachting van de hoofdact graag een Mexican wave in. 

Anoniem gaat Gotye van start op de Oosterse tonen van ‘The Only Way’. De microfoon vooraan blijft leeg en je vraagt je af waar de Australische Belg staat. Na de eerste gezongen noten heb je door dat hij gewoon tussen de leden van zn Australische band staat te drummen. Geen grote sterallures die Gotye, dat Belgisch karaktertrekje zit er duidelijk nog in. En die bescheidenheid keert gedurende het gehele concert terug. Gotye maakt deel uit van een band en is geen arrogante frontman die zn band als slaafjes aanziet.

Tijdens tweede nummer ‘What Do You Want?’ komt Gotye een eerste keer op de voorgrond en met ‘Easy Way Out’ komt Gotye’s kopstem voor het eerst tot zn recht. Het Sportpaleis staat daarna voor een eerste keer op zn kop met single ‘Eyes Wide Open’.

Gotye’s liefde voor percussie valt nooit weg te steken, gedurende het hele concert staat hij wel ergens op een trom of eigenaardig toestel te drummen. Ook de projecties op het scherm achter de band zijn van hoge kwaliteit, van tekenfiguren over time lapse videos en donkere scenes. Het concert is niet gewoon een opvolging van nummers, de totaalbeleving is van groot belang in Gotye’s artistieke wereldje. 

Voor de singles van Gotye worden losgelaten op het publiek is er tijd voor een rustig intermezzo met ‘Giving Me A Chance’ en ‘Bronte’. Daarna mag het feestje losbarsten en vraagt hij het publiek zn wereldhit ‘Somebody That I Used To Know’ mee te brullen omdat Kimbra er vanavond niet bij kan zijn.

Wanneer ‘I Feel Better’ en ontdekkings-single ‘Learnalilgivinalovin’ worden bovengehaald in de encore is het feestje compleet en kan iedereen blij naar huis na dit kunstig stukje pop van Belgisch-Australische makelei.

 

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top