Milk Inc tovert Sportpaleis om tot danstempel

Door RSS

Deel dit nieuws

Bij de eerste doortocht van Milk Inc in het Sportpaleis vrijdagavond was de Antwerpse concertzaal meer dan ooit een danstempel. Met hun vele hits en leuke covers kregen de talrijke fans wat ze wilden.

Milk Inc maakte al voor het zevende jaar op rij zijn opwachting in het Sportpaleis, goed voor 25 concerten. Het succesrecept luidt als volgt: een pak meezingers, een sterke visuele show, een paar covers om de sfeer erin te houden en een gastoptreden. Die eer was deze keer weggelegd voor Lasgo en DJ F.R.A.N.K, wiens hits er als zoete koek ingingen.

Maar iedereen was natuurlijk voor Milk Inc gekomen, die het concert meteen stevig inzetten met drie hits op rij: 'Storm', 'Tainted Love' en 'Fire'. Het resultaat was ernaar: bij 'Fire' veerde het hele publiek recht, om de rest van de avond niet meer te gaan zitten. Er mag dan nog vaak wat lacherig gedaan worden over Regi, als volksmenner kent hij zijn gelijke niet in het genre. "Put your fucking hands up", was deze keer de stelregel.

Na de passage van Jelle Van Dael, met onder andere een drum 'n' bass versie van 'Something' ging de set verder met een mix van covers: 'Lights On', 'I follow rivers', 'We found love', 'Somebody that I used to know', 'Levels', 'Euphoria', 'Hot right now'... stuk voor stuk meegebruld door een uitzinnig publiek. De perfecte voorbereiding voor een nachtje in de discotheek. Het ultieme meezingmoment voor de pauze moest dan nog komen met een overtuigend 'Go To Hell'.

Na de pauze ging de stortvloed aan hits gewoon verder met onder andere 'In my eyes' en 'Race'. Ook al lijken de liedjes vaak op elkaar, het refrein is altijd een moment van herkenning. En of er werd meegezongen! Ondertussen gingen Linda en Regi letterlijk van de grond op hun podium dat ook nog eens begon te draaien. Het signaal voor een rustigere passage met 'Forever' en 'Oceans'.

Het gastoptreden van DJ F.R.A.N.K werd gevolgd door een stukje Regi in the Mix waarbij hij onder andere Kings of Leon, FUN en de Beastie Boys serveerde. Meegaan in het feestgedruis was ook deze keer de enige optie. Gelukkig konden we daarna even op adem komen met een rustige versie van 'Sunrise' en 'Miracle', het liedje dat in primeur op het huwelijk van Regi en Elke Vanelderen werd gespeeld. Het publiek werd uitgewuifd met onder andere een knallende versie van 'Blackout' en 'Walk on Water' tijdens de bisnummers. Het zou ons niet verbazen als veel mensen met een schorre stem naar huis gingen!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top