Black Box: “The brain is the ultimate mystery. That’s why doctors call it the black box.”

Door Tv redactie

Deel dit nieuws

Voor wie eens wat anders wilt dan de klassieke medisch getinte serie genre E.R, is Black Box een mogelijke kandidaat. Het leven gaat dokter Catherine Black voor de wind. Ze is knap, heeft een bloeiende carrière als neurologe en geniet wereldwijd een uitstekende reputatie. Toch gaat de jonge dokter door het leven met een groot geheim: ze lijdt zelf aan een bipolaire stoornis.

Op zich is dat niet zo vreselijk erg want er bestaat medicatie voor. Maar dokter Black houdt niet van medicatie en spoelt de pillen wel eens door het toilet om daarna te dansen en zich als een koel windbriesje te voelen. Maar Catherine – een rol die wordt neergezet door Kelly Reilly – wil haar psychische stoornis zo goed mogelijk verborgen houden voor haar omgeving om haar carrière veilig te stellen. De enige persoon die ze in vertrouwen neemt, is haar psychiater Dr. Helen Hartramph (Vanessa Redgrave). Maar wanneer Catherines vriend Will (David Ajala) haar echter plots ten huwelijk vraagt, moet ze beslissen of ze hem kan vertrouwen.

Ontroerende momenten, bizarre medische verhalen en de strijd van een jonge vrouw tegen haar bipolaire stoornis zijn de hoofdingrediënten van de Amerikaanse topserie Black Box. De vraag is alleen, hoe realistisch het eigenlijk allemaal is. En daar blijkt de medische wereld in de VS nogal kritisch over. Voor sommigen is de serie werkelijk taboedoorbrekend, voor anderen is het dan weer louter fictie en niet echt geloofwaardig.

Je merkt het al, de highs en lows van dokter Black staan centraal in Black Box, de 13-delige dramaserie die enkele maanden na de première in Amerika naar Vlaanderen komt overgevlogen. Vitaya zendt vanaf 28 augustus 2014 elke donderdag een dubbelaflevering uit.

De trailer:

 

Bekijk Black Box vanaf donderdag 28 augustus op Vitaya

Neem de afleveringen hier op vanop afstand!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top