Subtiel ontroerd door Enough Said

Door Jan Verheyen

Deel dit nieuws

Het is al een tijdje geleden dat ik u nog zonder gêne een romcom kon aanraden.

De recente bijdragen aan het genre waren meestal tenenkrullend slecht maar ‘Enough said’ is de spreekwoordelijke uitzondering op de regel. Het is eerlijk gezegd ook meer een dramedy dan een romcom, maar who cares.

Julia Louis-Dreyfuss, bij tv-junkies bekend als Elaine uit 172 afleveringen van ‘Seinfeld’,  is hoe dan ook voortreffelijk in de hoofdrol. Ze speelt Eva, een alleenstaande moeder, masseuse van beroep, die op een feestje kennismaakt met een dikkige, niet onsympathieke gescheiden man, een mooie rol voor iJames Gandolfini van ‘The Sopranos’.

Blijkt dat die de ex is van één van haar klanten, de altijd geweldige Catherine Keener, die met zoveel overtuiging de slechte eigenschappen van de man in de verf zet dat Eva aan haar nieuwe relatie begint te twijfelen.

‘Enough said’ valt in de eerste plaats op door warmhartige, doorleefde vertolkingen van een zeer fraaie ensemble cast, maar ook door het slim scenario met frisse dialogen en de intelligente regie van Nicole Holofcener.

Ik vond het een kleine, lieve, zeer onderhoudende, soms subtiel grappige en even subtiel ontroerende film. James Gandolfini overleed nog voor de film in de zalen kwam, en de film is aan hem opgedragen.

 

Selecteer Enough Said op je pc en bekijk hem op Belgacom TV!

 

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top