Behind The Candelabra, de laatste film van Soderbergh?

Door Jan Verheyen

Deel dit nieuws

De Amerikaanse regisseur Steven Soderbergh houdt ermee op, althans dat is wat hij beweert… Ik zou er zelf niet direct geld op inzetten.
Hij maakte geweldige, intelligente, zelfrelativerende publieksfilms als ‘Out of sight’, ‘Erin Brockovich’  en de ‘Ocean’s eleven’-films maar ook onverteerbare experimenten  als ‘Full frontal’, ‘Bubble’ en ‘Che’, waar u met een beetje geluk nog nooit van gehoord heeft.
Zijn in principe dus laatste film is ‘Behind the candelabra’, een zwierige, campy dramedy over het leven van Las Vegas-icoon Liberace, een ontegensprekelijk getalenteerde pianist die voluit koos voor het geld en de roem van een Vegas-carrière eerder dan het beschaafde pluche van concertzalen. De man was bovendien een raving queen inclusief een huis als een Griekse tempel  met accessoires als designerhondjes, een in-house butler en een komen en gaan van gespierde toyboys.
Michael Douglas is werkelijk geweldig als Liberace, Matt Damon is de toyboy Scott Bakula op wiens boek de film is gebaseerd, en er is ook een hilarische bijrol van Rob Lowe als een plastisch chirurg.
Soderbergh regisseert zowaar alsof hij er nog eens écht zin in had, en geeft deze celebration of kitsch zelfs een mooie emotionele kern. ‘Behind the candelabra’ was bij ons in de bioscopen een gigantische flop, en ik begrijp echt niet waarom : wat mij betreft is dit topentertainment. En nog waar gebeurd ook !
 

Selecteer deze film op je pc en bekijk hem op Belgacom TV!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top