Millie Bobby Brown is een wraakzuchtige prinses in nieuwe Netflix-fantasy ‘Damsel’

Films |

Vandaag verschijnt op Netflix de fantasyfilm ‘Damsel’, met Millie Bobby Brown in de hoofdrol. De ‘Stranger Things’-actrice kruipt in de huid van Elodie, een jonge prinses wiens sprookje in een nachtmerrie verandert als ze in het huwelijksbootje stapt met een knappe prins. Pickx stelt je voor aan de sterrencast.

Door Pickx

Deel dit nieuws

‘Damsel’ vertelt de beproevingen van de jonge prinses Elodie wiens huwelijk met een prins werd gearrangeerd door de koninklijke familie. Elodie ontdekt echter dat de regeling een list was: haar bloedeigen familie, en dan vooral schoonmoeder koningin Isabelle, heeft haar gebruikt in een ruildeal om een oude schuld af te lossen. De prinses belandt in een grot, waar ze geofferd zal worden aan een draak.

In eerste instantie denkt Elodie dat ze gewoon lang genoeg moet overleven totdat een held de ‘jonkvrouw in nood’ komt redden, maar uiteindelijk beseft ze dat er geen redder zal komen en dat ze er alleen voor staat.

Geen klassiek sprookjesverhaal

“Wat ik echt goed vond aan het script was dat het idee van een fantasieverhaal over een prinses en een draak omarmd wordt, maar dat dat idee tegelijk op zijn kop wordt gezet”, verklaarde regisseur Juan Carlos Fresnadillo. “Eigenlijk is het een heel mooi verhaal over een jonge vrouw die een sterke, onafhankelijke en autonome volwassene wordt. Elodie staat er moederziel alleen voor. Het is een echte overlevingsstrijd”, legt hij uit.

De regisseur vervolgt: “Als filmmaker is een van de dingen die ik altijd wil doen het publiek verrassen met een nieuwe versie van een verhaal. Vooral dit soort (traditionele) sprookjes moeten we moderniseren met nieuwe interpretaties om het publiek te begeesteren.”

De cast

Millie Bobby Brown heeft – net als in de ‘Enola Holmes’-franchise van Netflix – een dubbele rol in ‘Damsel’. Ze speelt de hoofdrol in de films en produceert ze ook. Brown is vooral bekend van haar rol als Eleven in de populaire Netflix-serie ‘Stranger Things’. Daarnaast is ze ook een vertrouwd gezicht in de ‘Godzilla’-franchise, zoals in ‘Godzilla: King of the Monsters’ en ‘Godzilla vs Kong’.

Angela Basset speelt de rol van Lady Bayford, de stiefmoeder van prinses Elodie. De Amerikaanse actrice is vertrouwd met adellijke personages, vermits ze de koningin van Wakanda was in Marvels ‘Black Panther’-films. Ze was ook een vast castlid van ‘American Horror Story’ en stond op de set naast Tom Cruise en Henry Cavill voor de blockbuster ‘Mission: Impossible – Fallout’ uit 2018. In 1993 won ze een Golden Globe en werd ze genomineerd voor een Oscar voor haar rol als Tina Turner in ‘What’s Love Got to Do with It’.

Robin Wright kruipt in de huid van koningin Isabelle, de nieuwe schoonmoeder van Elodie, die betrokken is bij het bedrog. De Amerikaanse is vooral bekend van haar rol als first lady Claire Underwood in de politieke dramareeks ‘House of Cards’. Daarnaast verwierf ze bekendheid als Princess Buttercup in ‘The Princess Bride’ en als Jenny in het veelbekroonde ‘Forrest Gump’. Voorts speelde Wright ook Generaal Antiope, een krijger van de Amazones van Themyscira, in de ‘Wonder Woman’-films van Gal Gadot. In 2017 verscheen ze in de ‘Blade Runner’-sequel ‘Blade Runner 2049’ naast Ryan Gosling, Harrison Ford en Jared Leto.

Ray Winstone speelt de vorst van het rivaliserende koninkrijk die verscheurd wordt tussen liefde en plicht. De Engelse acteur heeft in het verleden op de set gestaan met Wright, met name voor ‘Beowolf’, en is vooral bekend van dramatische rollen zoals Mr. French in ‘The Departed’. Maar zijn cv is gevarieerd, met ook rollen in gezinsfilms zoals ‘Puss In Boot: The Last Wish’ of in superheldenfilms zoals ‘Black Widow’.

Voorts vertolkt Nick Robinson de rol van prins Henry, Elodies love interest. Zijn grote doorbraak in Hollywood was in 2013, in het veelgeprezen drama ‘Kings of Summer’, wat hem twee jaar later een rol opleverde in de blockbuster ‘Jurassic World’. De 28-jarige Amerikaanse acteur is vooral bekend als Simon in de tienerromcom ‘Love, Simon’, maar had ook een dramatische en duistere rol in de Netflix-miniserie ‘Maid’.

Tot slot geeft tieneractrice Brooke Carter gestalte aan prinses Elodie, het jongere zusje van prins Henry – niet te verwarren met het personage dat wordt gespeeld door Millie Bobby Brown.

Ontdek ‘Damsel’ vanaf nu op Netflix. Meer info over de tv-optie 'Pickx All Stars' (inclusief Netflix) of het Netflix-aanbod via Pickx vind je hier terug.

Gerelateerde onderwerpen

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top