De opvolgers van Djokovic en Federer? Naar deze tien tennissers is het uitkijken in 2019!

Sport | Novak Djokovic, Rafael Nadal en Roger Federer gaan niet eeuwig mee. De top drie van het mannentennis is de dertig al gepasseerd en hun pensioen komt stilaan in zicht. Wie moet dan de scepter overnemen? Van deze jonge talenten mogen we in 2019 veel verwachten.

Door MF

Deel dit nieuws

Alexander Zverev (ATP 4)

De Duitser is op zijn 21ste absolute wereldtop. Zverev werd al in 2013 - op 16-jarige leeftijd - prof en won in 2016 zijn eerste ATP-toernooi. Ondertussen heeft Zverev al negen toernooien op zijn palmares staan en klopte hij alle toppers. Op het eind van het voorbije seizoen zette hij de voorlopige kroon op het werk. In Londen klopte hij Novak Djokovic in de finale van de ATP Finals.

Karen Khachanov (ATP 11)

Welgeteld één ATP-toernooi stond er op zijn palmares voor dit seizoen. Maar in 2018 won hij er plots drie, met Parijs als absolute hoogtepunt. In de Franse hoofdstad zette hij namelijk huidig nummer 1 Novak Djokovic in twee sets opzij in de finale. Op de Grans Slams was de 22-jarige Rus een constante zonder uitschieters, met twee keer een vierde ronde en eenmaal een derde ronde.

Borna Coric (ATP 12)

Hij sloop in stilte naar de hogere regionen op de ATP-lijst, want hij won in 2017 en 2018 telkens één ATP-toernooi en op de Grand Slams haalde hij de tweede week niet. Maar hij deed wel iets wat weinigen kunnen: Roger Federer kloppen op gras. De 22-jarige Kroaat werd in 2013 samen met Zverev als hét opkomende talent getipt, maar doet het iets langzamer dan de Duitser.

Kyle Edmund (ATP 14)

De 23-jarige Brit begon met een knaller aan 2018. In Melbourne raasde hij door de Australian Open en bereikte hij plotsklaps de halve finale. Daarin was Nadal-killer Marin Cilic te sterk. Het luidde een prima jaar in voor de in Zuid-Afrika geboren Brit. In Marrakech greep hij nog naast zijn eerste ATP-zege, in Antwerpen was het wel raak. In de eindstrijd was hij te sterk voor Monfils.

Stefanos Tsitsipas (ATP 15)

De 20-jarige Griek werd pas prof in 2016, maar heeft al enkele knappe zeges op zijn palmares staan tegen meer ervaren toppers zoals Dominic Thiem en Richard Gasquet. Verder won hij de Next Generation ATP Finals, zette hij het toernooi van Stockholm op zijn naam en stuitte hij zowel in Barcelona als in Toronto op Rafael Nadal in de finale. Op Wimbledon bereikte hij de vierde ronde.

Daniil Medvedev (ATP 16)

Een 'laatkomer', want de 22-jarige Rus maakte pas halfweg 2016 zijn debuut in het ATP-circuit. Dik 2,5 jaar later staat hij te blinken op de 16de plek van de wereldranking en zette hij al drie toernooien op zijn naam. De in Monaco residerende Medvedev was afgelopen seizoen de beste in Sydney, Winston-Salem en Tokio. Komend seizoen wil hij nog een stap vooruit zetten op de Grand Slams.

Hyeon Chung (ATP 25)

De 22-jarige Zuid-Koreaan begon als een speer aan het afgelopen seizoen. Op de Australian Open klopte hij meteen Alexander Zverev en niemand minder dan Novak Djokovic. Pas in de halve finale werd hij gestopt, door niemand minder dan latere winnaar Roger Federer. Chung zou een uitstekend jaar spelen en het seizoen afsluiten op de 25ste stek op de wereldranglijst. Meer van dat in 2019?

Denis Shapovalov (ATP 27)

Een kind van de wereld. Geboren in Tel Aviv, momenteel wonend op de Bahama's maar wel met de Canadese nationaliteit op zijn paspoort. In 2016 pakte hij nog de juniorentitel op Wimbledon, in 2017 klopte hij Del Potro en Rafael Nadal in Montreal en afgelopen seizoen bereikte hij de halve finale in Madrid. Shapovalov was de jongste speler sinds 2005 die de top 30 bereikte.

Alex De Minaur (ATP 31)

Op Shapovalov na de jongste speler in de top 100 van de ATP-ranglijst. De 19-jarige Australiër wacht nog op zijn eerste ATP-zege, maar speelde het voorbije seizoen al wel drie finales. Zo verloor hij op de Next Generation ATP Finales nog van de Griek Tsitsipas. Zowel op Wimbledon als op de US Open bereikte hij de derde ronde.

Frances Tiafoe (ATP 39)

De jonge Amerikaan loopt sinds 2015 rond in het professionele circuit en vergaarde al enig aanzien in eigen land. Begin januari kreeg hij nog de eer om naast Serena Williams de Hopman Cup te betwisten tegen Roger Federer. Het nummer 39 van de wereld wist Federer in 2017 al vijf sets aan de praat te houden, afgelopen seizoen pakte hij in Delray Beach zijn eerste ATP-toernooi.



Kijk vanaf 14 januari live naar de Australian Open, de eerste Grand Slam van het seizoen, op Eurosport 1 op kanaal 70 van Proximus TV!

Kijk je graag onderweg naar de wedstrijden? Kijk dan hier online of download de Proximus TV App !

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top