Vooruitblik op het wielervoorjaar

Door Pickx

Deel dit nieuws

Welke renners zullen het voorjaar kleuren? Wij stellen je de hoofdrolspelers van het nieuwe wielerseizoen voor.

Greg Van Avermaet

Greg Van Avermaet sloot het jaar af als nummer één op de wereldranglijst en is dé te kloppen man in de eendagskoersen. Na de val van vorig jaar is de Ronde van Vlaanderen dit jaar opnieuw zijn grote doel. Vorig jaar was de Olympisch kampioen de beste in de Omloop Het Nieuwsblad, E3 Harelbeke, Gent-Wevelgem én Parijs-Roubaix. Met Jürgen Roelandts heeft hij er een nieuwe superknecht bij.

Peter Sagan

De grootste concurrent van Greg Van Avermaet wordt ook dit jaar ongetwijfeld drievoudig wereldkampioen Peter Sagan. De Slovaak slaat dit jaar het Vlaamse openingsweekend over om topfit te zijn voor de kasseiklassiekers. Zijn goede vriend Daniel Oss, vorig jaar nog de trouwe knecht van Van Avermaet, moet hem daarbij helpen.

Philippe Gilbert

Nu Tom Boonen er niet meer is, is Philippe Gilbert de kopman bij Quick.Step Floors dit voorjaar. Dat hij op zijn 35ste nog niet afgeschreven moet worden, bewees hij vorig jaar met winst in de Ronde van Vlaanderen en de Amstel Gold Race. Dit jaar wil hij met Milaan-San Remo en Parijs-Roubaix de hiaten op zijn palmares opvullen.

John Degenkolb

Na een geweldig 2015 kon John Degenkolb de laatste twee jaar niet bevestigen door een val op training begin 2016. Vorig jaar eindigde hij wel in de top tien in de Ronde van Vlaanderen en Parijs-Roubaix en met al twee overwinningen dit jaar lijkt hij dit jaar weer helemaal herboren. In de Omloop zal Degenkolb niet van de partij zijn.

Oliver Naesen

Oliver Naesen wil zijn Belgische driekleur laten schitteren dit voorjaar. Na zijn prima prestaties van vorig jaar moet dit het jaar van de bevestiging worden. Is hij klaar om zijn eerste klassieker te winnen? Kan hij Sagan en Van Avermaet volgen wanneer het er op aan komt? Met de komst van Tony Gallopin heeft hij alvast een nieuwe adjudant en ook Stijn Vandenbergh kan een grote steun zijn.

Alexander Kristoff

De sjeiks van UAE Team Emirates haalden Europees kampioen Alexander Kristoff binnen om mee te spelen in de voorjaarsklassiekers. Vorig jaar werd Kristoff nog vierde in Milaan-San Remo en vijfde in de Ronde van Vlaanderen. Voegt hij dit jaar een nieuw monument toe aan zijn palmares?

Marcel Kittel

Kristoff vertrok dan wel bij Team Katusha Alpecin, met Marcel Kittel haalde het een volwaardige vervanger binnen. Sprintsucces gegarandeerd met de Duitser in je rangen. In de Scheldeprijs gaat hij voor zijn zesde overwinning!

Michal Kwiatkowski

Michal Kwiatkowski demonstreerde zijn goede vorm dit seizoen al met eindwinst in de Ronde van Algarve. Vorig jaar haalde de Pool het in de Strade Bianche en Milaan-San Remo en eindigde hij op het podium in de Amstel Gold Race en Luik-Bastenaken-Luik. Iemand om rekening mee te houden op vele fronten dus!

Tim Wellens

Ook onze landgenoot Tim Wellens begon uitstekend aan het seizoen met eindwinst in de Ruta del Sol. Voor het eerst zal de Ardennenspecialist dit seizoen ook deelnemen aan de Vlaamse openingswedstrijd Omloop Het Nieuwsblad. Bij Lotto-Soudal lijkt hij een van de weinigen die het ook kan afmaken.

Alejandro Valverde

Na zijn zware val in de Tour vorig jaar is Alejandro Valverde nog steeds niet afgeschreven. Dat bewees hij alvast met eindwinst in de Ronde van Valencia dit jaar. Vorig jaar won hij nog maar eens de Waalse Pijl en Luik-Bastenaken-Luik en ook op zijn 38ste staat hij daar aan de start als een van de favorieten.

De andere kanshebbers

In de spurt lijkt Marcel Kittel een stevige concurrent te vinden in zijn voormalige ploegmaat Fernando Gaviria. Ook de vinnige Australiër Caleb Ewan is een man om in de gaten te houden, naast usual suspects als Mark Cavendish, André Greipel en Arnaud Démare.

In de Vlaamse klassiekers is het uitkijken naar de prestaties van Zdenek Stybar bij Quick-Step nu hij verlost is van de concurrentie van Tom Boonen. Michael Matthews, Matteo Trentin en Sonny Colbrelli zijn dan weer de kopmannen van hun respectievelijke teams dit voorjaar.

In de Ardennenklassiekers behoren Julian Alaphilippe, Daniel Martin en Wout Poels altijd tot de kanshebbers.

De andere Belgen

Sep Vanmarcke hoopt dit seizoen eindelijk zijn grote overwinning te behalen en ook Jürgen Roelandts wil bij BMC bewijzen dat hij nog niet afgeschreven is. Bij de jonge garde is het uitkijken naar Jasper Stuyven, Tiesj Benoot, Yves Lampaert en Edward Theuns in de Vlaamse klassiekers. Kunnen zij al het goeds over hen bevestigen?

Jens Keukeleire gaat voor een nieuwe uitdaging bij Lotto-Soudal, terwijl Julien Vermote zijn knechtenrol van bij Quick-Step ruilde voor een vrije rol bij Dimension Data. En kunnen Guillaume Van Keirsbulck en veldrijder Wout van Aert de procontinentale ploegen in de kijker zetten?

Ook in de Ardennenklassiekers willen enkele Belgen graag een rol van betekenis spelen. Na een aanrijding op training en zijn val in Lombardije lijkt het voor Laurens De Plus vooral zaak om mentaal terug klaar te raken. Ook Jan Bakelants staat voor dezelfde uitdaging. Na zijn vele overwinningen in de zomer is het ook uitkijken naar de prestaties van Dylan Teuns.

Welke afspraken mag je niet missen dit wielerseizoen? Ontdek de kalender 2018!

Zelf in de voetsporen treden van de profs? Dat kan met de Proximus Cycling Challenge!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top