6 'royale' redenen om Londen dit jaar te bezoeken

Nieuws | Voor liefhebbers van het Britse koningshuis is er geen betere periode om Londen te bezoeken dan 2018, dat een jaar vol feestelijkheden is.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Voor liefhebbers van het Britse koningshuis is er geen betere periode om Londen te bezoeken dan 2018, dat een jaar vol feestelijkheden is. In april mochten prins William en Kate hun derde kind, prins Louis, verwelkomen en op 19 mei zal prins Harry trouwen met Meghan Markle. De dramaserie The Crown startte eind vorig jaar dan weer haar tweede seizoen op Netflix. Met zoveel koninklijke attracties in de Britse hoofdstad, besloot British Airways een 'Royal London'-gids te maken zodat je Londen op een unieke manier beleeft!

Bekijk ook:
De eerste foto’s van prins Louis
Nu op Netflix: The Crown, seizoen 2

1. Breng een bezoek aan Windsor Castle, waar prins Harry en Meghan Markle trouwen

Prins Harry en Meghan trouwen op 19 mei in St George’s Chapel in Windsor Castle. Op de dag zelf is het kasteel niet te bezoeken, maar ervoor of erna kan het natuurlijk wel. Tip: bekijk de data en boek je tickets op voorhand. Bezoekers kunnen ook het gebied waar de bruid en bruidegom op hun speciale dag zullen rondwandelen verkennen via een toer rond het grootst bewoonde kasteel ter wereld. Als je op zaterdag of zondag gaat, zou het zelfs kunnen dat je er de koningin spot die er vaak het weekend doorbrengt.

2. Verken Kensington Palace, waar prins Harry en Meghan Markle zullen wonen

Prins Harry en Meghan zullen na hun huwelijk verhuizen naar Kensington Palace, dat zorgt ervoor dat beide prinsen en hun families buren worden. Fans van het Britse koningshuis kunnen een deel van het kasteel bezoeken en zo de grote kamers en historische kunstwerken bewonderen. Er is ook een tentoonstelling te bezichtigen van prinses Diana’s garderobe van de jaren ’80 en ’90, genaamd Diana: Her Fashion Story.

3. Bewonder Buckingham Palace en de Changing of the Guards

De beroemde koninklijke residentie is een must see. Als je om 11u aan de poort staat, kun je de bekende Changing of the Guards meemaken. Of boek een ticket om de koninklijke kamers zoals de troonzaal te bezichtigen, waar William en Kate hun formele huwelijksfoto’s lieten maken.

4. Wandel naar het altaar in Westminster Abbey, zoals William en Kate

In 2011 stapten prins William en Kate Middleton in het huwelijksbootje in het historische Westminster Abbey. De kerk is een prachtig gebouw en een populaire toeristische attractie in Londen. Loop zelf naar het altaar zoals Kate Middleton en waan je een prinses voor een dag.

5. Bewonder de officiële portretten van de koninklijke familie

Ga naar de National Portrait Gallery waar het eerste officiële geschilderde portret hangt van Kate Middleton dat gemaakt werd door Paul Emsley. Het is een indrukwekkend kunstwerk om van dichtbij te bewonderen. Andere koninklijke portretten die er te bewonderen zijn, zijn dat van de koningin en prins Philip die hun huwelijksjubileum vieren. Natuurlijk zijn er ook tal van andere exposities te bewonderen.

6. Shop zoals een prinses in West-Londen

Zowel Kate Middleton als Meghan Markle shoppen graag op Chelsea’s King’s Road, waar je tal van designerwinkels kunt vinden. Zo werd Kate er gespot terwijl ze babykledij en goodies kocht voor de geboorte van George, wat ze dezer dagen misschien nog weleens doet voor de geboorte van hun nieuwe spruit!

British Airways kan je geen ticket beloven voor prins Harry’s grote dag, maar het kan je wel een voorsmaakje van de Britse gastvrijheid garanderen. De luchtvaartmaatschappij vliegt 41 keer per week van Brussel naar Londen Heathrow, wat het makkelijker dan ooit maakt om naar Londen te reizen.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top