Winter in Parijs: 7 niet te missen activiteiten

Nieuws | In de winter heeft Parijs iets magisch. De monumenten lichten op, de rondvaartboten dobberen op de Seine, de musea pakken uit met grote tentoonstellingen, op de kastelen branden duizenden lichtjes, … Een weekendje Parijs gepland deze winter? Deze activiteiten mag je niet missen!

Door Pickx

Deel dit nieuws

In de winter heeft Parijs iets magisch. De monumenten lichten op, de rondvaartboten dobberen op de Seine, de musea pakken uit met grote tentoonstellingen, op de kastelen branden duizenden lichtjes, …

Volgens bepaalde theorieën dankt de lichtstad haar naam aan de vele publieke verlichting die jaren geleden in de straten van Parijs werd geïnstalleerd om de criminaliteit tegen te gaan. Vandaag staat de reputatie van Parijs als culturele en toeristische hoofdstad als een paal boven water.

Een weekendje Parijs gepland deze winter? Deze activiteiten mag je niet missen!

Verken het centrum met de bus

Stap aan boord van een panoramische bus met twee verdiepingen. Wie warm ingeduffeld is, kiest voor de tweede verdieping in open lucht. Deze bus rijdt je langs de belangrijkste bezienswaardigheden in het centrum: de Arc de Triomphe, de Eiffeltoren, het Louvre museum en de kathedraal van Notre-Dame.

De tour met audiogids vertelt je over de rijke geschiedenis van Parijs en zijn monumenten en is ideaal om je bezoek aan de Franse hoofdstad te starten.

Meer info: www.paris.opentour.com

Het kasteel van Vaux-le-Vicomte

Minder bekend dan Versailles, maar daarom niet minder indrukwekkend, zeker met de prachtige eindejaarsverlichting. Wandel door de tuinen om de pracht van dit domein ten volle te beleven. In elke kamer van het kasteel vind je kleurrijke fresco’s van Charles Le Brun, die met de sfeervolle verlichting nog meer tot hun recht komen.

Vaux-le-Vicomte ligt op 50 km van Parijs en is eigendom van de familie Ascanio de Vogüé, die het domein en zijn inrichting prachtig restaureerde. Het kasteel werd gebouwd tussen 1658 en 1661 voor de surintendant van financiën van Lodewijk XIV, Nicolas Fouquet. Het kasteel was zo mooi dat Lodewijk XIV jaloers werd en Fouquet liet oppakken. Later liet hij het kasteel van Versailles uitbreiden met het kasteel van Vaux-le-Vicomte als inspiratiebron door architect Louis Le Vau en tuinarchitect André Le Nôtre, die ook verantwoordelijk zijn voor dit kasteel.

Meer info: www.vaux-le-vicomte.com

Het kasteel van Versailles

Wie houdt van kastelen, moet ooit het befaamde kasteel van Versailles bezoeken. Dit Werelderfgoed is een prachtig voorbeeld van Franse kunst uit de zeventiende eeuw. Het kasteel werd opgetrokken door Lodewijk XIII en door zijn zoon Lodewijk XIV uitgebreid tot een reusachtig bouwwerk, waar hij zijn hof en regering installeerde in 1682. Tot de Franse revolutie was dit de woonplaats van de verschillende Franse koningen.

Bezoekers kunnen er de vele prachtige zalen en vertrekken bezichtigen met als meesterwerk de Spiegelzaal met zijn prachtige lusters in kristal. Een bezoek met gids reserveren is mogelijk, een audioguide wordt gratis aangeboden en wijdt je in in de geheimen van de koninklijke vertrekken of de galerij der veldslagen. Een wandeling door de prachtige tuinen mag natuurlijk ook niet ontbreken.

Meer info: www.chateauversailles.fr

Galeries Lafayette

Galeries Lafayette is een groot luxewarenhuis met veel exclusieve producten. Maar zelfs als je niet van plan bent iets te kopen, is dit een topattractie door de bijzondere architectuur in belle-epoquestijl, met adembenemende koepel. De gezellige decoratie in de winter is alleen maar een extraatje.

De galerijen werden gebouwd in 1894 en verzamelen maar liefst 2.500 merken. Ook de kunstgalerij en het café op het dak, de Ice Cube Bar, zijn een bezoekje waard en goed voor een van de mooiste uitzichten op Parijs.

Tip: voor een warme chocolademelk moet je in het bekende theesalon Angelina zijn, gelegen op de eerste verdieping!

Meer info: www.galerieslafayette.com

Rondvaart & diner

Kies voor een romantische rondvaart met diner op de Seine met de Bateaux Parisiens en aanschouw het wonderlijke uitzicht op het verlichte Parijs. Geniet van livemuziek en heerlijk eten terwijl je langs een aantal van de meest beroemde monumenten vaart.

Meer info: www.bateauxparisiens.com

Een avondje in de Crazy Horse

Wil je een exclusieve avond beleven, rep je dan naar de befaamde stripteaseclub Crazy Horse. Deze winter zal het spektakel Totally Crazy je zeker verleiden met iconen als Dita von Teese, Christian Louboutin en Chantal Thomass op het podium. In de Crazy Horse vind je het beste cabaret en de mooiste danseressen van Parijs.

Meer info: www.lecrazyhorseparis.com

Het museum Marmottan Monet

In het museum Marmottan Monet vind je de grootste collectie impressionistische kunst van de stad. Je vindt hier bijna honderd doeken en tekeningen van Claude Monet, waaronder "Impression soleil levant", "Sur la plage à Trouville" en niet te vergeten "les Nymphéas de Giverny". Daarnaast kan je er ook werken van Renoir, Manet, Degas en Gaugain bezichtigen.

Meer info: www.marmottan.fr

Leuke adresjes in Parijs

Zin gekregen in een weekendje Parijs? Met de Thalys ben je er al op 1u22 vanuit Brussel, met gratis Wi-Fi aan boord. Meer info: www.thalys.com.

Enkele aanraders:

Hôtel 1K : een viersterren-etablissement in het hartje van Marais
9 Hotel : design, gezellig, gelegen in de Operawijk, vlakbij de Grands Magasins
Hôtel Paris Bastille Boutet MGallery : prachtig gebouw met zwembad en spa in de Bastillewijk
Restaurant La Belle Armée : chique brasserie in het 16de arrondissement
Brasserie du Louvre et Hôtel du Louvre: dineren in de stijl van de jaren dertig
Restaurant La Gare :  het oude tramstation Passy-La-Muette, gelegen in het 16de arrondissement, in koloniale stijl.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top