Luxueuze stedentrips die je najaar zullen kleuren

Nieuws | Nu de zomer definitief de deur achter zich dichtgetrokken heeft, is het hoog tijd om die citytrip te boeken en wat kleur te geven aan je najaar.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Nu de zomer definitief de deur achter zich dichtgetrokken heeft, is het hoog tijd om die citytrip te boeken en wat kleur te geven aan je najaar.

Secret Escapes selecteerde de vijf meest luxueuze stedentrips: van een 19de eeuwse watertoren in Hamburg over een kasteel nabij Parijs tot een vijfsterrenhotel met rooftopzwembad in Monte Carlo.

Monte Carlo: verblijf in het hippe Monaco met rooftop zwembad

Ongekende luxe en heel veel beau monde, daar staat Monaco voor. De mondaine badplaats is een van de meest geliefde vakantiebestemmingen van de Europese adel en internationale sterren.

In het Fairmont Monte Carlo, gelegen tussen het beroemde casino van Monte Carlo en de azuurblauwe Middellandse Zee, kan je naar hartenlust genieten van alle pracht en praal. Ontbijten doe je op je balkon, dat is uitgerust met comfortabele ligstoelen en een panoramisch uitzicht over zee biedt. Baantjes trekken doe je in het verwarmde rooftop zwembad. Voor liefhebbers van de Aziatische keuken is er het met Michelinsterren bekroonde restaurant NOBU.

Milaan: verblijf in stijl nabij de grachten van dé modestad

Milaan is zonder twijfel de meest stijlvolle stad van Italië, met de mooiste boetieks en meest trendy bars en restaurants. Die typische kosmopolitische stijl vind je ook terug in Hotel Magna Pars Suites Milano. Rond een elegante stadstuin ligt een gestroomlijnd wit designhotel met 39 ruime suites, vernoemd naar klassieke geurnoten - een ode aan de parfumfabriek die hier ooit stond. In het restaurant met open haard kijk je uit op de open wijnkelder met Italiaanse topwijnen.

Het vijfsterrenhotel ligt in de wijk Navigli, de voormalige havenbuurt met aantrekkelijke restaurants en ateliers langs de grachten. De gratis shuttleservice van het hotel rijdt een paar keer per dag naar het centrum. Waan je even Giorgio Armani of Donatella Versace in deze oase van stijl en elegantie.

Parijs: koninklijk overnachten in een uniek kasteel

Parijs is een stad waar je minstens één keer geweest moet zijn - maar de Franse hoofdstad kan soms ook nogal overweldigend zijn. Voor de reiziger die graag binnen het bereik van de stad verblijft, maar toch ook wil genieten van het vermaarde Franse platteland, is Chateau Hotel Mont Royal Chantilly de perfecte keuze.

Het centrum van Parijs is binnen handbereik, maar de kans is groot dat je het hotel gewoonweg niet uit wil. Chateau Hotel Mont Royal is namelijk nog helemaal origineel, gelegen op een beboste heuvel ten noorden van Parijs. Wie zich na een wandeling wil laten verwennen kan terecht in de wellness- en sparuimte van het hotel. Een royaal verblijf, zeggen ze dan.

Barcelona: voormalig olympisch hotel in het groene hart van Barcelona

Barcelona is altijd een goed idee. De stad heeft dan ook alles wat je nodig hebt voor een ontspannende citytrip: cultuur, hippe boetieks, trendy restaurants en een prachtig zandstrand. Hotel Fairmont Rey Juan Carlos I werd in 1992 speciaal gebouwd voor de Olympische Spelen en ligt op een steenworp afstand van Camp Nou, het beroemde stadion van FC Barcelona. Maar het hotel is zeker niet alleen voorbehouden aan sportliefhebbers.

De 19e-eeuwse tuin rondom het hotel beslaat maar liefst 25 hectare en is een oase vol groen. Het hotel biedt een adembenemend uitzicht op de skyline van Barcelona en in de verte zie je de Middellandse Zee glinsteren. Welzijn staat hoog in het vaandel en het restaurant, de bar en het wellnesscentrum zijn er dan ook volledig op gericht om lichaam en geest in balans te brengen. Kortom, Barcelona zoals je het nog nooit beleefd hebt.

Hamburg: verblijf op grote hoogte in een 19de eeuwse watertoren

De Noord-Duitse havenstad Hamburg heeft een rijke geschiedenis als handelsstad. De grandeur die van sommige gebouwen druipt, zijn hier het levende bewijs van. Zo vind je middenin de oude binnenstad een 19e-eeuwse watertoren terug die is omgetoverd tot een uniek en stijlvol viersterrenhotel. Dit indrukwekkende gebouw bevindt zich in de wijk Sternschanze, een van de mooiste plekken van de stad Hamburg.

Mövenpick Hotel Hamburg biedt alles wat je nodig hebt voor een complete stedentrip. Het centrum, de beroemde havens en een prachtig park liggen allemaal op een steenworp afstand. In het hotel zal het je aan niets ontbreken. Dankzij de authentieke en ronde vormgeving van de toren heeft elke kamer een uniek uitzicht over de stad. ’s Avonds hoef je de deur niet uit en kun je volledig tot rust komen in de wellnessruimte van het hotel of in de CAVE bar, gelegen in de kelder van het hotel.

Over Secret Escapes

Secret Escapes biedt leden tot wel zeventig procent korting op luxe hotels en vakanties. Met meer dan 45 miljoen leden is Secret Escapes de Europese marktleider in members-only online luxe hotel- en reisaanbiedingen. Aanmelden is gratis en de deals geven gegarandeerd de laagste online-prijzen. Naast exclusieve kortingen worden ook extra’s als kamer-upgrades, diners, een fles champagne of spabehandelingen aangeboden.

Voor meer info: www.secretescapes.be.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top