Dit zijn de meest inspirerende steden ter wereld

Nieuws | De online reisspecialisten van TravelBird onderzochten welke ’s werelds meest inspirerende steden zijn. Ze deden dit op basis van acht criteria die verband houden met innovatie en creativiteit.

Door Pickx

Deel dit nieuws

De online reisspecialisten van TravelBird onderzochten welke ’s werelds meest inspirerende steden zijn. Ze deden dit op basis van acht criteria die verband houden met innovatie en creativiteit. Daarbij werd gekeken naar de aanwezigheid van theatergezelschappen, kunstacademies, galerieën, musea, filmindustrie, muziekproductie en start-ups op zoek naar financiering. Daarnaast werd elke locatie gerangschikt op basis van het aantal Googlezoekopdrachten voor romantiek gerelateerde zoekwoorden.

In de top honderd staan maar liefst vier Belgische steden, waarvan één in de top tien is beland! Ontdek hier in welke steden nieuwsgierige reizigers keer op keer verrast worden.

1. Miami

Op de eerste plaats vinden we Miami, dat vooral in de zomer heel wat te bieden heeft. Miami dankt zijn eerste plaats aan een groot aantal theatergezelschappen en kunstgalerijen, zodat er altijd wel iets te beleven valt. Ook de faciliteiten voor muziekproductie zijn indrukwekkend, wat de creativiteit alleen maar stimuleert. En natuurlijk staat Miami ook voor zon, zee en strand!

2. Brugge

Op de tweede plaats vinden we zowaar Brugge, al jaren een trekpleister voor heel wat buitenlandse toeristen. Brugge doet het in deze lijst beter dan Antwerpen (38ste), Gent (40ste) en Brussel (51). Brugge scoort zowel in de winter als in de zomer goed en dankt zijn hoge notering aan een groot aantal musea, kunstacademies en theatergezelschappen per bevolkingsaantal.

3. San Francisco

San Francisco is de tweede Amerikaanse stad in de top drie. De stad aan de westkust van de Verenigde Staten scoort het best wat betreft start-ups op zoek naar financiering en is economisch dus erg bruisend. Ook op het vlak van de muziekproductie scoort het erg hoog per bevolkingsaantal.

4. Bristol

Bristol ligt in het zuidwesten van Engeland en is naast een belangrijke internationale havenstad blijkbaar ook heel inspirerend. In Bristol vind je het oudste theater van Engeland, Theatre Royal, en de stad scoort dan ook erg hoog qua aantal theatergezelschappen. Ook de filmindustrie is goed ontwikkeld in Bristol.

5. Reykjavik

De IJslandse hoofdstad Reykjavik is vooral in de winter een topbestemming, wanneer er allerlei festivals worden georganiseerd. Het aantal musea per bevolkingsaantal scoort hier bovendien het hoogst van allemaal. Zo is het nationaal volksmuseum met vondsten uit de Vikingtijd zeker de moeite waard!

6. Santiago de Compostela

Santiago de Compostela in Spanje is vooral bekend als bedevaartsoord, maar de stad is ook op andere manieren inspirerend. Zo vind je er het meeste aantal kunstacademies per bevolkingsaantal, waarschijnlijk om de indrukwekkende kathedraal of het klooster vast te leggen. Ook het aantal galerijen waar je kunstwerkjes op de kop kan tikken is de moeite!

7. Salzburg

In de winter is Salzburg een uitstekende optie voor een citytrip. Je vindt er heel wat galerijen en musea om je zoet te houden, waaronder het geboortehuis van Mozart. De binnenstad van Salzburg staat bovendien in haar geheel op de Werelderfgoedlijst van UNESCO, met dank aan de vele barokgebouwen.

8. Zürich

Het Zwitserse Zürich staat in de top drie als romantische bestemming: vooral onder een laagje sneeuw in de winter is het er prachtig. Ook binnen valt er veel te beleven, want de stad scoort hoog als het gaat over het aantal kunstacademies en musea per bevolkingsaantal. Zo zijn het Kunsthaus Zürich met beeldende kunst en de Kunsthalle met hedendaagse kunst zeker een bezoekje waard.

9. Heidelberg

Heidelberg is een bescheiden stad in de Duitse deelstaat Baden-Württemberg. De stad is vooral bekend als universiteitsstad en omwille van het historisch centrum, met het Schloss Heidelberg. Uit het onderzoek blijkt ook dat er hier bovenmatig veel theatergezelschappen zijn per bevolkingsaantal. Ook op het vlak van galerijen en musea scoort het sterk.

Dat zoveel kleinere steden hoog scoren in deze lijst is trouwens geen toeval als je weet dat de criteria rekening houden met het bevolkingsaantal. TravelBird nam deze mee in hun onderzoek omdat kleinere steden voor reizigers net zo inspirerend kunnen zijn als grotere!

10. Firenze

De top tien wordt afgesloten door Firenze, dat vooral in de zomer heel wat bezoekers trekt. De hoofdstad van Toscane valt erg in de smaak bij koppeltjes op zoek naar romantiek, met dank aan de prachtige ligging en de vele renaissancegebouwen. Ook op het vlak van kunstacademies, theatergezelschappen en musea is het een erg inspirerende bestemming.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top