De Algarve, parel van Portugal

Nieuws | Met zijn charmante dorpjes, prachtige zandstranden en baaien en overheerlijke keuken is de Algarve een van de mooiste streken van Portugal.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Met zijn charmante dorpjes, prachtige zandstranden en baaien en overheerlijke keuken is de Algarve een van de mooiste streken van Portugal. De ideale bestemming voor gezinnen of koppels die willen profiteren van de zon op een paar uur vliegen van Brussel.

Genieten in een idyllisch kader in de regio kan in het Club Med dorp La Balaia, gelegen op een roodbruine rotsklif hoog boven een goudgeel zandstrand.

De Algarve

De Algarve is een streek in het uiterste zuiden van Portugal die kan uitpakken met een prachtige kustlijn met mooie stranden en charmante dorpjes. Dankzij het milde klimaat en de overheerlijke keuken lokt de regio steeds meer toeristen.

Je bereikt de regio via de centraal gelegen luchthaven van Faro. De stad zelf is trouwens ook een bezoekje waard met zijn ommuurde oude stad, jachthaven en prachtige huizen bezet met azulejos, de traditionele keramieken tegels met daarop typische taferelen.

Charmante dorpjes

Albufeira is zonder twijfel een van de meest bekende badplaatsen van de Algarve. In de zomer kan het er dan ook erg druk zijn in de vele bars, boetieks en restaurants. Het mysterieuze Tavira ligt mooi gelegen aan de rivier de Gilao. En naar Lagos trek je omwille van zijn vele oude kerken en voormalige slavenmarkt.

Het Fort van Silves

Het pittoreske Silves, een van de oudere stadjes van de Algarve, is een niet te missen stop in de Algarve. De stad stond tot en met de 13de eeuw bekend als Xelb, de Moorse hoofdstad van de Algarve en was een van de belangrijkste vestigingsplaatsen in de regio. Met zijn fort in rode zandsteen, de gotische kathedraal, steile straatjes en mooie pleintjes is het hier aangenaam vertoeven.

Club Med Da Balaia

Op slechts tien minuutjes van Albufeira is Club Med Da Balaia een uitstekende uitvalsbasis in de Algarve. In een idyllisch kader op een roodbruine rotsklif, hoog boven een goudgeel zandstrand en omgeven door een prachtige tuin met palmbomen, olijfbomen, parasoldennen en mimosa’s. Een verfrissende zeebries brengt verkoeling in dit resort waar sport en welzijn voorop staan.

Meer info vind je hier.

Kids welkom

Op vakantie doet iedereen waar hij zin in heeft. Terwijl de ouders genieten van een golf- of yogasessie worden de allerkleinsten zoet gehouden in de Mini Club Med. Ook voor de andere leeftijdsgroepen is er aangepaste animatie. Aan mogelijke activiteiten geen gebrek: acrobatie, muziek, creativiteit, gezelschapsspelletjes, buiten spelen, …

Paradijs voor sportievelingen

Een team van ervaren G.O® begeleidt je tijdens allerlei sporten: aquagym, boogschieten, fitness, yoga, … Ook een partijtje tennis of golf behoort tot de mogelijkheden. Of wat dacht je van een initiatie aan de trapeze?

Wellness

Afspraak in de Spa Cinq Mondes voor wie helemaal tot rust wil komen. Geniet van het stoombad en laat je verwennen tijdens een van de behandelingen of massages. Zo is er het Package for Two voor koppels, een bevoorrechte pauze bestaande uit vier behandelingen:
1 Sublime Smoothing Skin Scrub met Noni en Tahiti Monoi (20 ')
1 Toning Indiase Ayurvedische massage (50')
1 Ontspannende Been Ritual (20')
1 " vijf Bloemen Ritual®" Radiant Facial Massage behandeling (50')

Uitblazen aan het zwembad

Het zen zwembad is gereserveerd voor volwassenen die in alle rust willen genieten, met of zonder cocktail in de hand. Het zwembad is uitgerust met een ecologisch filtersysteem en omgeven door parasoldennen.

Natuurlijk vind je op het domein ook een zwembad waar de kinderen kunnen ravotten.

Excursies

Wij ontdekten de heuvels van de Algarve op een 4x4 buggy, het ideale voertuig om tussen de rotsen, door de rivieren en langs de heerlijke geurende eucalyptus te rijden. Een onvergetelijke belevenis! Leonardo, de baas van Buggy & Bike, brengt je ook langs de funcho dam, een artificieel meer van waaruit je een prachtig uitzicht hebt. Lunchen doe je in een plaatselijke restaurant (Para e fica) waar je kan genieten van de lokale specialiteiten zoals gestoofd konijn of everzwijn met een saus van rode wijn.

Andere mogelijkheden:
Boottochtje tussen de grotten en dolfijnen, uitstap naar de middeleeuwse dorpjes, excursie naar Lissabon, zeiltocht, de markt van Loulé, …

De Portugese keuken

Gegrilde vis, zeevruchten, de beroemde pastéis de bacalhau (kroketje van kabbeljauw), arros de pato (rijst met eend), polvo a lagareiro (octopus met aardappelen), … de Portugese keuken heeft heel wat te bieden. En dan hebben we het nog niet over de desserts gehad!

Club Med Da Balaia beschikt over twee restaurants: The Balaia, met zicht op de oceaan en het zwembad vanop het terras. Het buffet bestaat zowel uit plaatselijke gerechten als de internationale keuken. Mét baby corner waar de ouders de maaltijd van de allerkleinsten kunnen bereiden. Het Vasco da Gama restaurant met loungesfeer is er voor de laatkomers.

Portugese wijnen

In de wijnbar en Amalia bar van Club Med Da Balaia kan je enkele van de lekkerste Portugese wijnen ontdekken, gemaakt met een van de vele inheemse druiven. De Alvarinho bijvoorbeeld wordt gebruikt voor het maken van een lichte, verfrissende witte wijn met een fruitig aroma. De Touriga Franca wordt beschouwd als de Cabertnet Sauvignon van Portugal en is de topdruif in het Douro gebied voor de port wijnen.

De Portugese wijnen zijn niet alleen lekker, ze zijn ook heel betaalbaar. Combineer met een schotel lokale charcuterie zoals worst, boerenham en kaas. Geniet ervan!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top