Deze steden moet je zien in 2017

Nieuws | Ga jij graag op citytrip? Er zijn nog heel wat leuke steden te ontdekken naast 'usual suspects' Londen, Parijs, Barcelona of New York! Reisgids Lonely Planet maakte een lijst met de tien hipste steden van 2017!

Door Pickx

Deel dit nieuws

Ga jij graag op citytrip? Er zijn nog heel wat leuke steden te ontdekken naast 'usual suspects' Londen, Parijs, Barcelona of New York! Reisgids Lonely Planet maakte een lijst met de tien hipste steden van 2017!

1. Bordeaux, Frankrijk

Dankzij de nieuwe LGV-lijn, die dit jaar op punt zal staan, is Bordeaux nu nog gemakkelijker te bereiken: op slechts twee uur van Parijs. Bezoek het recent geopende wijnmuseum Cité du Vin en proef de heerlijkste wijnen. Ook heel wat restaurants staan in Bordeaux op gastronomisch niveau! Het historisch centrum, opgenomen op de UNESCO Werelderfgoedlijst, bezoek je gewoon te voet.

2. Kaapstad, Zuid-Afrika

De lokale gastronomie in Kaapstad is volgens Lonely Planet al even indrukwekkend als de Tafelberg. Denk aan de vele wijngaarden, marktjes waar je vers fruit kan kopen en hippe restaurants. Met de opening van het MOCAA of Zeitz Museum of Contemporary Art Africa in september, krijgt ook het cultureel aanbod een boost. Het wordt het grootste museum met hedendaagse Afrikaanse werken.

3. Los Angeles, Verenigde Staten

De reputatie van L.A. kennen we: het wemelt er van de sterren, gezondheidsfreaks en oppervlakkigheid in het algemeen. Maar Los Angeles is meer dan dat en wordt steeds populairder als culturele bestemming. Dankzij de uitbreiding van de metro in 2016 is het nu bovendien veel gemakkelijker geworden om van Downtown naar het strand van Santa Monica te reizen.

4. Merida, Mexico

Cancun mag dan al bekender zijn, naast prachtige stranden en uitbundige feestjes heeft de stad weinig te bieden. In Merida is het cultureel aanbod veel uitgebreider: elke dag kan je hier wel terecht voor een live-optreden, dansvoorstelling of tentoonstelling. Merida is de Amerikaanse culturele hoofdstad van 2017, waardoor er nog meer evenementen zullen worden georganiseerd. Merida is bovendien een van de veiligste steden in Mexico en telt een bloeiende culinaire scene.

5. Ohrid, Macedonië

Ohrid ligt aan het prachtige meer van Ohrid op de grens met Albanië en is de laatste jaren van een religieus centrum veranderd in het populairste vakantieoord van Macedonië. Daarom is 2017 het moment om dit prachtige plekje te bezoeken, voor het massatoerisme helemaal toeslaat. Kenmerkend is het Fort van Samuel dat op de heuvel boven de stad ligt en ook het antiek theater van Orchid is een bezoekje meer dan waard!

6. Pistoia, Italië

Pistoia wordt wel eens het kleine Firenze genoemd, maar dan wel met een pak minder toeristen. Dat zou dit jaar wel eens kunnen veranderen, want Pistoia is in 2017 de Italiaanse culturele hoofdstad. Pistoia toont een ander gelaat van Toscane: dat van een regio met charmante stadjes met een levendige cultuur.

7. Seoel, Zuid-Korea

Seoel wil zich op de kaart zetten als een aantrekkelijke stad met ook heel wat groen. Het project Cheonggyecheon, waarbij een oude snelweg werd omgetoverd tot een park met waterpartij, was al een eerste aanzet in die richting. Later dit jaar zal ook de Seoel Skygarden openen met een arboretum van lokale soorten.

8. Lissabon, Portugal

Volgens Lonely Planet is het hoog tijd dat Lissabon uit de schaduw van Rome en Barcelona treedt als het gaat over een citytrip in het zuiden van Europa. Al is het voordeel daarvan wel dat Lissabon nog altijd een heel betaalbare citytrip is. Zowel op het vlak van cultuur, gastronomie en prachtige uitzichten heeft Lissabon heel wat te bieden.

9. Moskou, Rusland

Moskou bezoek je omwille van zijn culturele pracht en historische rijkdom met het Kremlin en het Rode Plein als de topattracties. Met het WK voetbal van 2018 in aantocht wordt er bovendien flink geïnvesteerd in nog betere bereikbaarheid met een nieuwe luchthaven en metrolijn.

10. Portland, Oregon

Portland doet niets om toeristen te imponeren en net daarom maakt het zo’n onvergetelijke indruk. Lonely Planet noemt Portland een Amerikaanse stad van de toekomst: een aangename plek waar een goed leven belangrijker lijkt dan ambitie en hebzucht. Met de Willamette rivier die door de stad loopt en bergtoppen aan de horizon is het sowieso prachtig om hier te vertoeven. Het ideale moment om de stad dit jaar te bezoeken: rond de zonverduistering van 21 augustus!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top