Kerstshoppen in Londen

Nieuws | Eindelijk is de periode aangebroken waar we elk jaar het meest naar uitkijken: Christmas is coming. De etalages in Londen lichten op en de straten krijgen een feestelijk tintje. Eurostar verklapt je de beste adresjes in Londen om dit najaar kerstinkopen te doen.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Eindelijk is de periode aangebroken waar we elk jaar het meest naar uitkijken: Christmas is coming. De etalages in Londen lichten op en de straten krijgen een feestelijk tintje. Eurostar verklapt je de beste adresjes in Londen om dit najaar kerstinkopen te doen.

Oxford Street

Met driehonderd winkels is Oxford Street een van de drukste winkelstraten in Europa. Het is niet alleen een must om er te winkelen, maar ook om er de kerstverlichting te bewonderen. Elk jaar wordt een beroemdheid uitgenodigd om de decoraties aan te steken tijdens een ceremonie. Dit jaar ging die eer naar Craig David.

Regent Street

Regent Street ligt in het hart van West End en is naast Oxford Street een van de bekendste winkelstraten in Londen. Je vindt er het magische Hamleys, de tweede grootste speelgoedwinkel in Europa met wel zeven verdiepingen vol cadeaus voor jong en oud. Dit jaar is het kersthema Spirit of Christmas, als eerbetoon aan de eerste kerstverlichting in 1954.

Covent Garden

Van de charmante straatjes tot de iconische kerstballen in de Piazza ... Covent Garden haalt alles uit de kast met kerst. Dit jaar staan er naast de gigantische kerstboom op het centrale plein levende rendieren en straatartiesten die de kou met plezier trotseren om wandelaars te entertainen.

Carnaby Street

De dertien straten van Carnaby danken hun populariteit aan de originele boetieks en internationale merken. Als een van de meest geliefde winkel- en eetbestemmingen in Londen, wordt Carnaby jaarlijks volledig opgesmukt tijdens de feestperiode. Dit jaar staat in het teken van de jaren '60, naar aanleiding van de expo You Say You Want a Revolution? Records and Rebels 1966-70 in het Victoria & Albert Museum.

Bond Street

Zoals het de wijk Mayfair betaamt, is de kerstverlichting in Bond Street erg elegant en verfijnd. Het is de thuisbasis van luxemerken in de Britse hoofdstad: Jimmy Choo, Mulberry, Stella McCartney, Cartier, Hermes, Tiffany enz. Zij krijgen voor de gelegenheid prachtige etalages aangemeten.

Selfridges

Het iconische Selfridges is jaar na jaar het eerste warenhuis dat zich opmaakt voor kerst … en dat al in augustus. Nergens vind je zoveel kerstgeschenken en kerstversiering als over de zes verdiepingen – ofte 4 hectaren – tellende winkel in het centrum van Londen. Het thema dit jaar is Shine On!.

Fortnum & Mason

Kerstshoppen in Londen is niet compleet zonder een bezoek aan het luxewarenhuis Fortnum & Mason, al sinds 1707 geliefd bij de koninklijke familie. Je vult er in no time de traditionele kerstmandjes met kerstpudding, taarten, thee en chocolade.

Harrods

De etalages van Harrods zijn zo mooi, dat ze perfect zouden passen op een kerstkaart. Eén blik op de beroemde winkel volstaat om volledig in kerstsfeer te komen. Harrods puilt uit van de uitbundige kerstdecoraties en kersthapjes. Loop zeker even langs de populaire Grot van de Kerstman.

Liberty

Dit prachtige tudor-gebouw bevindt zich al sinds 1875 in hartje Londen en is nog steeds dé bestemming voor een unieke shopervaring. Liberty is gekend om zijn bloemen- en grafische prints, waardoor elk bezoek een opwindende ontdekkingsreis wordt. Het is de perfecte plek om een typisch Brits kerstcadeau te scoren.

Westfield London

Als je je kerstinkopen in één keer wilt doen, is Westfield London de place to be. Het winkelcentrum ligt op 15 minuten per metro van Oxford Circus en telt niet minder dan vijfhonderd winkels. Je vindt er werkelijk alles, van prêt-à-porter tot luxemerken.

Een cadeau om mee weg te dromen

Zin om vrienden of familie voor kerst te verrassen met een uitje naar Londen? Supereenvoudig! Vanaf 16 november lanceert Eurostar de e-voucher op eurostar.com.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top