De meest 'untrending' winterbestemmingen

Nieuws | Wil je er even tussenuit deze winter en ontsnappen aan de drukte? Autoverhuurbedrijf Avis onthult de minst besproken Europese topbestemmingen tijdens de winterperiode. Ideaal als je plaatsen wilt ontdekken die zo mooi en innemend zijn dat je ze zelfs vergeet te Instagrammen.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Wil je er even tussenuit deze winter en ontsnappen aan de drukte? Autoverhuurbedrijf Avis onthult de minst besproken Europese topbestemmingen tijdens de winterperiode. Ideaal als je plaatsen wilt ontdekken die zo mooi en innemend zijn dat je ze zelfs vergeet te Instagrammen. Een aantal van de minst besproken topbestemmingen op social media liggen bovendien op minder dan twee uur rijden van de meest populaire reisbestemmingen in Europa! Ontdek hier de volledige top tien.

1. Cauterets, Frankrijk

Op 2,5 uur rijden van Toulouse vind je Cauterets in de Hautes-Pyrénées. De gemeente is bekend om zijn thermale bronnen die heilzaam zouden zijn voor de luchtwegen, bij reuma en huidziekten. Cauterets is ook een skioord met verschillende langlaufroutes en 25 skipistes voor beginners en gevorderden. Ook het bekende wandelpad GR10 loopt door Cauterets. Combineer met een bezoekje aan Lourdes.

2. Caminito del Rey, Spanje

El Caminito del Rey of het Koningspad is een spectaculair wandelpad dat loopt van Aloro naar Campillos door de El Chorro-kloof. Het pad is drie kilometer lang en bevindt zich tegen de rotswanden, 100 meter boven de rivier El Chorro. Na een grondige renovatie is het pad sinds een jaar weer open en beter beveiligd. Combineer met een bezoekje aan Andalusië en meer bepaald Malaga.

3. Winchester, Groot-Brittannië

Het historische Winchester in het graafschap Hampshire is vlot te bereiken met de wagen vanuit Londen. Pronkstuk van de stad is de 12e-eeuwse Kathedraal van Winchester, waar zich de graven bevinden van verschillende vroeg-Engelse koningen. In deze kathedraal vonden heel wat belangrijke gebeurtenissen plaats in het verleden, zoals de kroning van Richard I en het huwelijk van Hendrik IV. Nog in Winchester vind je het enige resterende deel van het oude Koninklijk Paleis, de imposante Great Hall, waarin de ronde tafel van koning Arthur is ondergebracht.

4. Maastricht, Nederland

Vlak over de Belgische grens ligt Maastricht, de hoofdstad van de provincie Limburg. Maastricht is een mix van historische panden, hippe winkels, statige kerken en avontuurlijke grotten. In de straten zijn nog steeds sporen te vinden van Maastricht als Romeinse vesting, religieus centrum, garnizoensstad en als vroege industriestad. Onder de highlights rekenen we het Vrijthof, de Vestingwerken, de Basiliek Sint-Servaas en het gezellige stadsdeel Wyck.

5. Allgäu, Duitsland

Op ruim anderhalf uur rijden van München ligt Allgäu, een prachtige streek tussen het Bodenmeer en Garmisch-Partenkirchen. Wat je gezien moet hebben? De koningssloten Neuschwanstein en Hohenschangau, het middeleeuwse stadje Füssen, de Nebelhorn berg, de vele meren, het barokklooster in Ottobeuren en het kerkje in rococostijl van Wieskirche. Ook een wandeling door de Breitachklamm, een rotskloof aan de grens met Oostenrijk, mag niet op het programma ontbreken.

6. Mechelen, België

Ook Mechelen is blijkbaar niet zo trending op sociale media. Nochtans heeft de stad heel wat troeven. Vanop de Sint-Romboutstoren ontdek je de stad vanuit de lucht. Het Paleis van Margaretha van Oostenrijk en het Groot Begijnhof zijn andere architecturale pareltjes. Ook een bezoek aan de Dossin kazerne en zijn Holocaustmuseum is een must. Ontspannen doe je op het Dijlepad en de kinderen neem je mee naar het Speelgoedmuseum. Gelegen tussen Antwerpen en Brussel is Mechelen bovendien vlot bereikbaar voor iedereen.

7. Asolo, Italië

Wie naar Venetië trekt moet ook een bezoek aan Asolo overwegen. Het middeleeuwse Asolo staat bekend als de ‘stad met honderd horizonnen’. Het historisch centrum is erg mooi met prachtige huizen met fresco’s of ouderwetse balkonnetjes en steegjes met zuilen en gotische bogen. Ook de Romeinen hebben hier met een aquaduct en theater hun sporen achtergelaten.

8. Reguengos de Monsaraz, Portugal

Reguengos de Monsaraz  was in 2015 nog de Europese wijnstad en is dan ook een aanrader voor wijnliefhebbers. Door de vele heldere nachten en de lage lichtvervuiling is het stadje aan het Alqueva-meer ook uiterst geschikt voor mensen die willen genieten van een mooie sterrenhemel. Monsaraz, met zijn toren en stadsmuur, is een van de best bewaarde historisch plaatsen in de Alentejo streek.

9. Het Puszcza Piska Woud, Polen

In de zomer kan je hier kajakken over de Krutynia, maar ook in de winter is het Puszcza Piska woud een aanrader. De regio staat bekend om zijn vele meren, is een waar vogelreservaat en over het algemeen een prachtig stukje natuurgebied in het noorden van Polen.

10. Andermatt-Sedrun, Zwitserland

Het skigebied Andermatt-Sedrun is een van de meest sneeuwzekere wintersportplaatsen in Zwitserland. De verschillende skigebieden vullen elkaar aan op het vlak van voorzieningen, hoogteligging en moeilijkheidsgraad. Zowel gezinnen als avonturiers kunnen hier genieten. Het gebied bevindt zich in het midden van het Gotthardmassief en vlakbij Luzern.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top