Betoverend Bali

Nieuws | Wie naar Bali in Indonesië trekt, doet dat voor zijn paradijselijke stranden, de prachtige tempels en de vriendelijke bevolking. Wij zetten de hoogtepunten van dit betoverende Indonesische eiland voor jou op een rij.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Wie naar Bali in Indonesië trekt, doet dat voor zijn paradijselijke stranden, de prachtige tempels en de vriendelijke bevolking. Wij zetten de hoogtepunten van dit betoverende Indonesische eiland voor jou op een rij.

Combineer een bezoek aan de belangrijkste bezienswaardigheden met een ontspannend verblijf in Club Med Bali en geniet met volle teugen!

Gunung Batur en Bratan

We beginnen onze reis in het vulkanische noorden, waar je de nog altijd actieve vulkaan Gunung Batur (foto) kan beklimmen. Het schrale landschap rond de berg met zijn gestolde lavastromen en het halve-maanvormige Baturmeer maakt van de zonsopgang hier een van de meest indrukwekkende ervaringen van je verblijf in Bali. Ten westen van de krater vind je de Pura Ulun Danu Batur, een tempelcomplex van zwart lavagesteente.

Op zo’n 25 km van het Baturmeer ligt een ander veel bezocht bergmeer: het Bratanmeer, omgeven door weelderig groen. Op de westoever van dit meer vind je de Pura Ulun Danu Bratan, een geliefd bedevaartsoord voor rijstboeren. Zij brengen hier offers aan Dewi Dany, de godin van de meren en de rivieren.

Gunung Agung en Klungkung

Het oosten van Bali wordt gedomineerd door Gunung Agung, de hoogste top van het eiland en ook wel de Balinese Olympus genoemd. Voor de Balinezen en hun hindoe-dharma religie is dit de verblijfplaats van de goden. Het is ook de plek waar de Moedertempel Pura Besakih (foto) zich bevindt.

Nog in het oosten tonen de paleizen, paviljoenen en parken van Klungkung (of Semarapura) je een glimp van een verleden vol pracht en praal. De vleermuisgrot Goa Lawah en het waterpaleis Tirtagangga zijn andere bezienswaardigheden. Het Bali Agadorp Tenganan bij badplaats Candi Dasa herinnert dan weer aan de Balinese cultuur van voor de komst van het hindoeïsme.

Ubud en Goa Gajah

In het centrum van Bali ligt Ubud, de culturele hoofdstad van Bali met zijn boeiende musea en kunstenaars, dansuitvoeringen en tempels. De Balinese schilderkunst ontdek je hier in het Puri Lukisan museum, voor optredens van Balinese dansgroepen moet je in Puri Saren Agung zijn.

Nabij Ubud vind je het Monkey Forest, waar zo’n 300 apen wonen en je tussen de bomen ook drie tempels vindt. Ook Goa Gajah (foto) of de olifantengrot is een bezoekje waard. De ingang van de grot is een soort van monsterlijk wezen met wijd open mond en in de grot vind je beelden ter ere van Ganesha en Shiva.

Gunung Kawi

De koningsgraven van Gunung Kawi uit de elfde eeuw behoren tot de oudste bouwwerken van Bali. De negen sculpturen zijn uitgehouwen in de rotswanden van het nauwe dal van de heilige rivier Pakerisan. Volgens heel wat Balinezen werden de Koningsgraven gemaakt door de mythologische reus Kebo Iwo.

Nog in Centraal-Bali (en ook in het westen van Bali) kan je wandelen tussen de karakteristieke rijstvelden, die als ongelijke traptreden de heuvels en hellingen bedekken.

Taman Nasional Bali Barat

In het noordwesten ligt het nationale park Taman Nasional Bali Barat, een paradijs voor vogelspotters en wandelaars. In het park bevinden zich meerdere habitats, waaronder een savanne, mangrovebos en een gemengd moessonbos. In het midden van het park liggen de overblijfselen van vier vulkanen uit het Pleistoceen, met als hoogste punt de Gunung Patas. Er leven ongeveer 160 diersoorten in het park, waaronder de zeldzame Balinese spreeuw. In het noorden omvat het park een 1000 meter lang strand en rifgebied.

Voor de baai Teluk Terima ligt het eiland Pulau Menjangan, een waar paradijs voor duikers en snorkelaars. Onder het wateroppervlak zwemmen hier kleurrijke rifvissen en deinen zachte koralen mee met de stroming (foto). Je kan er ook aan 'wall diving' doen van de loodrechte rotsen naar 60 tot 70 meter diepte.

Pura Taman Ayun

Het westen van Bali beschikt over enkele van de mooiste tempelcomplexen van het eiland, dat niet voor niets het "eiland van de duizend tempels" wordt genoemd. In Mengwi, ooit het kloppend hart van het koninkrijk, is het pronkstuk zonder twijfel de Pura Taman Ayun, het prototype van een Balinese tempel. In deze tempel met zijn pagode-achtige torens aanbidden de Balinezen andere tempels en heilige plaatsen.

Pura Tanah Lot

De meest gefotografeerde bezienswaardigheid in Bali is waarschijnlijk de Pura Tanah Lot, dankzij de spectaculaire ligging op een rotsachtig eilandje. Dit is dan ook de ideale plaats om de zonsondergang te bewonderen. Volgens de legende zou de tempel in de zestiende eeuw gesticht zijn door de hindoeheilige Sanghyang Nirarta, die in een kokosnootschaal van Java naar Bali voer om het eiland voor de oprukkende islam te behoeden.

Op de rotspunten rond Tanah Lot staan nog enkele andere tempels, waaronder Pura Batu Balong en Pura Batu Mejan.

Pura Luhur Ulu Watu

Helemaal in het zuidwesten waakt de tempel Pura Luhur Ulu Watu over de surfers die in de branding van de Indische Oceaan hun kunsten vertonen. Het heiligdom en zijn rijkversierde toren mag dan al klein zijn, de betekenis is wel groot, want het beschermt Bali tegen de in zee wonende kwade machten. De spectaculaire ligging aan de steile kust maakt het een bezoekje zeker waard. Let wel op voor de opdringerige apen in de buurt!

Kuta, Sanur en Nusa Dua

In het zuiden van Bali ligt hoofdstad Denpasar, maar zijn vooral de stranden heel populair. Kuta, Legian en Seminyak staan voor strandvakantie, surfen in de branding, shoppen en lange discotheeknachten. Sanur lokt de wat rustigere strandliefhebbers: omdat koraalriffen de golven breken, is de zee hier meestal rustig. Nusa Dua presenteert zich als luxueuze hoteloase: hier vind je onder andere Club Med Bali.

Club Med Bali

Het pas gerenoveerde Club Med Bali is een oase van rust waar zowel gezinnen als geliefden en vrienden kunnen genieten van het aangename Balinese klimaat. Zo zijn er kids clubs voor alle leeftijden, maar ook een Zen Pool, waar alleen volwassenen in alle rust kunnen genieten van het zwembad. Groepslessen in allerlei sporten zorgen ervoor dat verveling geen kans krijgt. Wat dacht je bijvoorbeeld van yoga aan het strand of een initiatie aan de trapeze? Het buffetrestaurant Agung en het à la carte restaurant The Deck (voor de laatkomers) serveren zowel lokale specialiteiten als de westerse keuken. ’s Avonds is er animatie voorzien en zijn er feestjes volgens een bepaald thema.

Wellness en avontuur

In de Mandara Spa van Club Med Bali kan je genieten van verschillende wellnessbehandelingen, zoals een typische Balinese massage, een hot stone massage, een gezichtsverzorging of pedicure.

Er is ook gedacht aan wie liever wat avontuur beleeft. Een van de mogelijke excursies die je kan boeken bij Club Med is een rafting op de Ayung rivier: een unieke ervaring in een prachtig decor. Of ga op ontdekking door de jungle op de rug van een olifant: ongetwijfeld een ervaring die je nooit zal vergeten!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top