Twaalf onvergetelijke treinreizen

Nieuws | In dit artikel brengen we een overzicht van twaalf niet te missen treinreizen. Bezoek Holidea voor meer informatie of voor reservaties.

Door Pickx

Deel dit nieuws

In dit artikel brengen we een overzicht van twaalf niet te missen treinreizen. Bezoek Holidea voor meer informatie of voor reservaties.

Xining naar Lhasa

We beginnen meteen met de hoogste spoorlijn ter wereld, die Qinghai met Tibet verbindt. Deze trein klimt meer dan 5.000 m hoog en brengt je langs ijsblauwe meren en met sneeuw bedekte bergen. Een enkele reis met slaapbank heb je vanaf €100.

Mumbai naar Madgaon

De Mandovi Express scheert langs de westkust van India met de Arabische Zee aan de ene kant en de West-Ghats aan de andere kant, geflankeerd door kokospalmen en palmbomen. Een enkele reis heb je vanaf €2,50 in tweede klasse tot €30 in eerste klasse met airconditioning.

Aranyaprathet naar Bangkok

Vanuit de Cambodjaanse grens snijdt deze trein door het wilde landschap en brengt je recht in het hart van de Thaise hoofdstad. Een enkele reis kost slechts €1,25 en tickets kunnen alleen worden gekocht in het station op de dag van je reis.

New Orleans naar Los Angeles

De Sunset Limited is de oudste nog rijdende trein in de VS en die reizigers al rollend laat genieten van de buitengewone panorama’s van de zuidelijke staten. Een zitplaats enkele reis heb je vanaf €100.

Vancouver naar Jasper

Zonder enige twijfel is dit de mooiste route in Canada en één van de mooiste van de wereld. De trein slingert langs de bergen, de meren en de bossen van de Rocky Mountains. Een enkele reis kost €90 voor een basis ticket tot €415 voor een slaapkamer.

Hanoi naar Danang

De Reunification Express boort zijn weg door de hoofdstad alvorens zijn reis te vervolgen langs de beboste kliffen van de kust. Een enkele reis met bed heb je vanaf €50.

Venetië naar Londen

De Venice Simplon-Orient-Express is ongetwijfeld de meest beroemde trein ter wereld. Deze magische trein brengt het gouden tijdperk van luxereizen per trein weer tot leven. Een ticket enkele reis in een dubbele cabine kost ongeveer €2.500.

Cannes naar Monaco

Deze route verbindt de badsteden van de Franse Rivièra en biedt een venster op de strandgangers en de luxejachten in de havens. Het is ook de snelste manier van transport om langs de drukke Côté d’Azur te reizen. Enkele reis vanaf €9,50.

Tokio naar Osaka

Elke Shinkansen trein is de reis waard, maar deze twee-en-een-half-uur durende rit met de hogesnelheidstrein Nozomi passeert Mount Fuji. Ticket enkele reis heb je vanaf €100 en een zevendaagse reispas begint vanaf €185. Reserveer deze online voor je vertrek.

Ulan Bator naar Beijing

Deze trein brengt je doorheen het meest gevarieerde en mooiste deel van Mongolië. Enkele reis vanaf €190.

Moskou naar Irkoetsk

De mythische Trans Siberië Express is met 9.299km, de langste spoorlijn te wereld en verbindt Moskou met Vladivostok. Door zeven tijdszones heen, doorkruist hij de Oeral, scheert langs de Gobi woestijn en nadert de trein een piek van 4.000 m in de Amour bergen.

Holidea stelt een reis voor om het stuk van Moskou tot Irkoetsk te ontdekken. Klik hier voor meer informatie en reservaties.

Andermatt naar Tiefencastel

De Glacier Express biedt je een panoramische rit aan doorheen de Alpen. Deze lijn is beschermd werelderfgoed door UNESCO en laat je het hartje van Zwitserland zien.

Holidea biedt een reisprogramma aan inclusief de Glacier Express. Klik hier voor meer informatie en reservaties.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top