De mooiste wielertochten

Nieuws | De wielrenners die deelnemen aan de WOW Cyclothon fietsen 1,358km rond IJsland in een maximum van 72 uur. Jammer dat het te laat is om zich in te schrijven voor dit jaar want deze race had plaats deze week. Maar niet getreurd, er zijn nog genoeg andere epische wielerevenementen die je zullen doen zweten en afzien en de nodige adrenaline zullen bezorgen. We zetten er een paar op een rij.

Door Pickx

Deel dit nieuws

De wielrenners die deelnemen aan de WOW Cyclothon fietsen 1,358km rond IJsland in een maximum van 72 uur. Jammer dat het te laat is om zich in te schrijven voor dit jaar want deze race had plaats deze week. Maar niet getreurd, er zijn nog genoeg andere epische wielerevenementen die je zullen doen zweten en afzien en de nodige adrenaline zullen bezorgen. We zetten er een paar op een rij.

Meer info op http://reizen.myholidea.be

Haute Route

De beproevingen die de organisatoren van de Haute Route voorstellen zijn de hoogste en meest moeilijke in de amateurwielerwereld. Elk van de Haute Route circuits omvat meer dan 800 km fietsen in zeven dagen waarbij je twintig cols moet beklimmen door de meest mythische berglandschappen uit het wielrennen.

Haute Route Pyreneeën - 4e editie 20 tot 26 augustus 2016.
Haute Route Alpen - 6th Edition ingang van 28 augustus tot 3 september 2016
Haute Route Dolomieten Zwitserse Alpen - 3e editie van 5 tot 11 september 2016

Meer info op http://reizen.myholidea.be

Etape du Tour

Als zeven dagen in het zadel zitten in de bergen je een beetje teveel van het goede lijkt, begin dan met één etappe. Schrijf je in voor de Etape du Tour, een wielerevenement waarbij je jaarlijks een van de bergetappes van de Tour de France kan rijden als wieleramateur. Dit jaar hebben de organisatoren voor de etappe van Megève naar Morzine-Avoriaz gekozen, 146 km lang en inclusief vier moeilijke beklimmingen. Het evenement vindt plaats op 10 juli en er is nog plaats.

Meer info op http://reizen.myholidea.be

Mallorca 312

Het wielerevenement Mallorca 312 (312 km lang, wat meteen de naam verklaart) bestaat uit twee verschillende delen. Het eerste deel van het circuit biedt een aantal spectaculaire beklimmingen door de Tramuntana bergen, een paradijs voor fietsers. Het tweede deel is vlakker en brengt de wielrenners langs mooie kustwegen en door afgelegen dorpjes. Deelnemers moeten het parcours afleggen in minder dan 14 uur. Blijf een dag of twee meer op het eiland, om de Sa Calobra te beklimmen bijvoorbeeld, een van de meest spectaculaire wielerwegen ter wereld.

De volgende editie vindt plaats op 29 april 2017.

Meer info op http://reizen.myholidea.be

M C R - L D N

De derde editie van de wielerwedstrijd Manchester–Londen, georganiseerd door het luxefietsmerk Rapha, wordt dit jaar gehouden op 4 september. De 300 deelnemende fietsers vertrekken in de vroege ochtend vanuit de Olympische Velodroom van Manchester voor een vermoeiende klus van 350km door het Peak District en de Chiltern Hills om vermoeid maar voldaan in de Londense Olympische Velodroom te eindigen.

Meer info op http://reizen.myholidea.be

RAAM

De Race Across America (RAAM), het langste parcours van deze lijst, begon ook aan zijn 2016 editie deze week. Het evenement is precies wat de naam doet vermoeden, een lange race van 3.000 mijl (4.826km) van oostkust naar westkust en dit vechtend tegen de klok. Individuele deelnemers krijgen slechts twaalf dagen om de race te voltooien, wat betekent dat ze per dag een grotere afstand moeten afleggen dan de professionele wielrenners tijdens de Tour de France en dit in ongeveer de helft van de tijd. Onnodig te zeggen dat hieraan deelnemen een serieuze inzet en opoffering vergt. Daarom moet ook iedereen die zich wil inschrijven eerst een kwalificatierace voltooien.

Meer info op http://reizen.myholidea.be

De Transcontinental

Probeer de Transcontinental Voor een uitdaging dichter bij huis, maar niet minder heldhaftig. Deelnemers rijden hierbij van Geraardsbergen naar Gallipoli in Turkije. De exacte route is niet gedefinieerd. Wielrenners moeten wel vier checkpunten passeren in de bergen, namelijk de Puy de Dôme in Frankrijk, de Grimselpas in Zwitserland, de Passo di Giau Italië en het Durmitormassief in Montenegro.

Meer info op http://reizen.myholidea.be

Parijs-Roubaix

Met slechts 260 km is dit het kortste evenement hier vermeld, maar het is het terrein dat dit een van de moeilijkste wielertochten maakt. Meer dan 50 km van deze afstand zijn verharde wegen en kasseiweggetjes die bovendien slecht onderhouden zijn: dat kruipt in de benen. De profs beslechten deze wedstrijd jaarlijks in april, amateurs kunnen om de twee jaar dezelfde uitdaging aangaan, of kunnen elk jaar kiezen voor een iets ingekorte versie.

Er zijn ook amateurversies van vele andere wielerklassiekers, zoals die van de Ronde van Vlaanderen en van Luik-Bastenaken-Luik.

Meer info op http://reizen.myholidea.be

De Eroica

De Eroica is een wielerevenement als geen ander. Fietsers moeten verplicht deelnemen met een racefiets gebouwd vóór 1987, met de versnellingen aan de buis en pedalen met riemen, en ze moeten bovendien ook nog vintage kleding dragen. De Eroica heeft op dit moment negen verschillende evenementen op de kalender, maar de meest aantrekkelijke blijft het originele parcours in Toscane, dat de deelnemers door de prachtigste landschappen van deze wondermooie streek brengt over witte onverharde wegen.

Meer info op http://reizen.myholidea.be

Cape Town Cycle Tour

Deze wedstrijd wordt gepresenteerd als de grootste wielerwedstrijd in de wereld met 35.000 deelnemers. De Cape Town Cycle Tour wordt elk jaar in maart gehouden en brengt de deelnemers langs de pittoreske kustlijn van de regio met relatief gezien eenvoudige beklimmingen. Dit maakt dit evenement dan ook geschikt voor fietsers van alle niveaus. Ben je er klaar voor? Of toch liever gewoon naar de Tour de France kijken vanuit je luie zetel?

Meer info op http://reizen.myholidea.be

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top