De leukste lastminutebestemmingen voor deze zomer

Nieuws | Het schooljaar zit er bijna weer op en dat betekent volop vakantie voor iedereen met kinderen. Europa bereidt zich voor om het vakantieseizoen op gang te trekken; beachclubs worden opgefrist, restaurantjes zetten hun terrasjes op en het weer wordt prachtig. Juli is ook een geweldige maand om een aantal van 's werelds meest opwindende en exotische locaties te bezoeken, van de Indische Oceaan naar de Stille Zuidzee.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Het schooljaar zit er bijna weer op en dat betekent volop vakantie voor iedereen met kinderen. Europa bereidt zich voor om het vakantieseizoen op gang te trekken; beachclubs worden opgefrist, restaurantjes zetten hun terrasjes op en het weer wordt prachtig. Juli is ook een geweldige maand om een aantal van 's werelds meest opwindende en exotische locaties te bezoeken, van de Indische Oceaan naar de Stille Zuidzee.

Als je nog niet hebt beslist waar je met de familie heen gaat deze zomer, laat je dan inspireren door de volgende niet te missen zomerbestemmingen!

Namibië

Van alle landen in de Sub-Sahara blijft Namibië het meest toeristvriendelijke. Dit land geniet van een uitzonderlijke fauna, waaronder een kwart van de cheeta's van de wereld en de laatste vrije populatie van zwarte neushoorns. Bovendien beschikt het ook over een goed ontwikkeld netwerk van parken, natuurreservaten en safari lodges. De landschappen van de kustlijn en woestijnen zijn enkele van de meest gefotografeerde in de wereld: die moet je met je eigen ogen hebben gezien! Traditionele cultuur blijft hier sterk aanwezig, ondanks de opeenvolgende koloniale bezetting door Duitsland en Zuid-Afrika (Namibië werd pas onafhankelijk in 1990). Een bezoek aan de Himba in het uiterste noord-westen, of de San (voorheen Bosjesmannen) van de Kalahari is een verrijkende ervaring. Voeg hier een efficiënte infrastructuur aan toe en je hebt het recept voor een verkwikkende, probleemloze en uitzonderlijke vakantie.

Holidea biedt een aantal rondreizen door Namibië aan, aan zeer aantrekkelijke prijzen.

IJsland

Van warm Namibië naar koud IJsland. De kans is groot dat je niet naar IJsland gaat voor het weer, maar het is zeker het aangenaamst in juli. De lange dagen betekenen meer tijd om de bijna buitenaardse natuurlijke landschappen te verkennen, een duik te nemen in de Geysir warmwaterbronnen of een bezoek te brengen aan het Thingvellir National Park, waar je kan wandelen, duiken en vissen.

Foodies zullen extra genieten in de hoofdstad Reykjavik, waar de Scandinavische folk-foodbeweging greep heeft genomen op de gastronomie, met de nadruk op verse vis en lokaal lamsvlees. Vergeet ook niet een bezoek te brengen aan Harpa, Reykjavik 's nieuwe concertzaal met zijn indrukwekkende, veelzijdige glazen gevel.

Holidea biedt een grote selectie van vakanties aan naar IJsland.

Sicilië

Sicilië is al lang een kruispunt en smeltkroes van de mediterrane cultuur en vandaag is het eiland een fascinerende mix waarin Griekse tempels, Nomadische kerken en barokke paleizen zich naast elkaar hebben genesteld. Maar het heeft ook natuurlijke wonderen in overvloed zoals de rokende kraters van de Etna aan de nog relatief ongerepte stranden aan de zuidkust.

Met delen van het eiland op dezelfde breedtegraad als de Noord-Afrikaanse kust geniet Sicilië van een zeer mild klimaat, wat het een aantrekkelijke bestemming maakt voor het grootste deel van het jaar. Hoewel de temperaturen gevaarlijk stijgen tijdens de hoogzomer (juli, augustus) maakt de zeebries in de kustgebieden het dragelijk.

Holidea biedt een grote selectie van vakanties aan naar Sicilië.

Kenia

In juli wordt Kenia de scène van de grootste show op onze aarde: ruwe schoonheid, uitgestrekte vlaktes, de grote migratie en de Big Five. Het regenseizoen is voorbij en je wordt wakker met zwermen vogels en grazende gazellen zo dicht bij je dat je ze bijna kan aanraken. Juli is bovendien de periode waarin de gnoes de grote jaarlijkse migratie ondernemen van de Serengeti naar de Masai Mara. Een buitengewoon spektakel dat je moet gezien hebben om het te geloven.

Holidea biedt een reeks van uitzonderlijke safarivakanties naar Kenia of Tanzania.

Costa Rica

Costa Rica is een van Centraal-Amerika's veiligste, groenste en meest ontwikkelde landen met een toenemende populariteit als actieve vakantiebestemming voor het hele gezin. De meest voor de hand liggende troef is de adembenemende natuurlijke schoonheid van dit kleine paradijs. De kust van Costa Rica kijkt uit op twee oceanen en daartussen bevinden zich 32 nationale parken (een kwart van de landoppervlakte), meer dan zestig vulkanen, vijftien beschermde natuurgebieden en honderden beschermde reservaten.

Costa Rica's overheid heeft bewust gekozen voor ecotoerisme: het accent ligt duidelijk op avontuurlijke en actieve vakanties en het zich mengen met de lokale bevolking. Dit betekent niet dat lekker eten en drinken en luxe accommodaties niet beschikbaar zijn. Het betekent gewoon dat de focus van je reis meer ligt op het opsporen van de zeldzame schitterende quetzal, het bekijken van fauna en wandelen onder het bladerdak van het oerwoud, mountainbiken op de heuvels of wildwatervaren.

Holidea biedt een grote selectie van vakanties aan naar Costa Rica.

Corsica en Sardinië

Deze mediterrane eilanden zijn gelegen binnen zoenafstand van elkaar en zijn beide prachtig in juli, als ze ongeveer elf uur zon per dag te krijgen. Het Franse Corsica is een eiland dat je volledig wil verkennen, van de afgelegen noordelijke vissersdorpjes van Cap Corse, een windsurfersparadijs, tot Bonifacio en de prachtige zandstranden in de buurt van Porto-Veccio.

De Costa Smeralda van het Italiaanse Sardinië is sensationeel, hoewel druk in juli. Ga naar La Maddalena om aan de drukte te ontsnappen, een wilde, beschermde eilandengroep met de beste stranden, turquoise zee en zanderige baaien: adembenemend mooi!

Lees ook ons dossier 'Corsica versus Sardinië: Een duel in zes ronden'.

Holidea biedt een grote selectie van vakanties aan naar Corsica en Sardinië.

Seychellen

De eilanden van de Seychellen, met hun witte stranden, helder blauw water en gevarieerde flora en fauna zijn nog steeds een van de meest begeerde vakantieplekken in de wereld. North Island is sensationeel en een echte VIP-bestemming, waar gasten van Georges Clooney tot Britse prinsen en prinsessen verblijven. Verblijf in een van de rieten boomhutten genesteld op de steile heuvels waardoor je lijkt te zweven tussen het bos en de oceaan. Op Frégate Island deel je dan weer het strand met reuzenschildpadden en de zeldzame copsychus.

Klik hier om de selectie vakanties van Holidea naar de Seychellen te bekijken.

Madagaskar

Buiten de levendige hoofdstad voelt het eiland Madagaskar heerlijk rustig aan en met zijn buitenaardse wilde dieren, spectaculaire stranden en fascinerende cultuur is het volgepakt met wonderen. Ideaal om te bezoeken in juli met de familie tijdens het droge seizoen.

Voorlopig is Madagaskar nog steeds een plaats waar je de wonderen van de evolutie kan ontdekken, van prehistorische amfibiën op de vulkanische rotsen van Tsarabanjina tot Koning Julien (de ringstaartmaki uit de gelijknamige film) zelf. Als je deze overblijfselen van een vervlogen tijdperk zelf wil zien, wees er dan wel snel bij! Ooit trokken toeristen naar Mauritius om de dodo te zien, maar ondertussen is de vogel uitgestorven...

Klik hier om de selectie vakanties van Holidea naar Madagaskar te bekijken.

Noorwegen

Als de zon opkomt boven de verheven horizon van Noorwegen en het verbazingwekkende landschap verlicht, is het alsof een scène uit een Hollywood blockbuster voor je ogen verschijnt. De fjorden, eilanden, bergen, gletsjers, weiden, meren, watervallen en bossen lijken extra levendig in de kristallen lucht. Je ontdekt deze sensationele panorama’s het best door middel van verkwikkende wandelingen, boottochten, fietstochten en onvergetelijke kajaktochten.

Geen betere tijd om Noorwegen te bezoeken dan in de zomermaanden voor de langste, groenste en droogste dagen.

De fjorden zijn niet te missen. Deze spectaculaire kanalen snijden door het landschap voor tientallen kilometers en hun stijgende oevers zijn bezaaid met mooie dorpjes, kleine boerderijen en een galerij van natuurlijke wonderen. Sommige delen van de belangrijkste fjorden zijn zo prachtig dat ze worden beschermd door Unesco.

Klik hier voor de vakanties die Holidea aanbiedt naar Noorwegen.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top