De meest romantische plaatsen om een aanzoek te doen

Nieuws | Wil jij een onvergetelijke huwelijksaanzoek doen? Op vakantie is altijd een goed idee! Het reismagazine Travel + Leisure maakte een top tien van de meest romantische plaatsjes.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Wil jij een onvergetelijke huwelijksaanzoek doen? Op vakantie is altijd een goed idee! Het reismagazine Travel + Leisure maakte een top tien van de meest romantische plaatsjes.

10. Hyams Beach, Australië

Hyams Beach aan de kust van Jervis Bay staat bekend als het meest witte zandstrand ter wereld. Het kreeg daarvoor zelfs een plaatsje in het Guinness Book of Records. Het dorpje ligt in New South Wales, op zo’n 180 km van Sydney.

9. Fiji

Minstens even paradijselijk is Fiji, een land in Oceanië dat bestaat uit maar liefst 332 eilanden, waarvan er 106 bewoond zijn. De eilanden zijn heel populair bij backpackers maar zijn bovenal de ideale plaats om te snorkelen en te genieten van de hagelwitte stranden.

8. In een luchtballon boven Masai Mara, Kenia

Masai Mara is een natuurreservaat in het zuidwesten van Kenia. Een van de toeristische topattracties hier is de massale trek van de gnoes en de zebra’s. Je kan er overnachten in zowel luxe lodges als op kampeerterreinen.

7. Central Park, New York

De groene long van New York is ideaal om even tot rust te komen te midden van de drukke stad. In het park vind je ondermeer verschillende meren, een uitgebreid net wandelpaden, twee ijsschaatsbanen, een roeivijver en verschillende kunstwerken. Let wel op dat je niet verloren loopt, het is groter dan je denkt!

6. Het eilandje Giudecca, Venetië

Giudecca is een piepklein eilandje bij Venetië met een lengte van ongeveer 2 km en een breedte van maximaal 300 meter. Het ligt aan het kanaal van Giudecca tegenover de wijk Dorsoduro. In de kerk Il Redentore kan je ook een groot aantal schilderwerken van oude meesters bewonderen.

5. Bora Bora, Frans-Polynesië

Bora Bora is een eiland in de Stille Oceaan dat samen met Tahiti en Moorea deel uitmaakt van Frans-Polynesië. Het bestaat uit Mount Otemanu, een uitgedoofde vulkaan, en een door een rif omgeven lagune met rijke onderwaterfauna. Het hele jaar door kan je er genieten van een zonnig klimaat.

4. De Pitons, Saint Lucia

De Pitons zijn twee piramide-achtige vulkanische bergen in Saint Lucia in de Caraïben. Tussen de bergen bevinden zich vruchtbare valleien. De bergen staan symbool voor Saint Lucia en zijn dan ook de meest gefotografeerde bezienswaardigheden van het eiland.

3. Big Sur, Californië

Big Sur is een bergachtig gebied aan de Californische kust tussen San Francisco en Los Angeles. De steile rotswanden en hoge golven maken een rit door het gebied onvergetelijk. Aan de Big Sur kustlijn ligt onder andere het Julia Pfeiffer Burns State Park, een beschermd natuurgebied met de McWay Falls waterval.

2. Waipi’o Valley, Hawaï

Deze prachtige vallei op het grootste eiland van Hawaï, ook wel de Koningsvallei genoemd, is een betoverend landschap met watervallen, fruitbomen, … De kustlijn bestaat uit zwart zand en is populair bij surfers. Wandelpaden brengen je naar de Waimanu Valley, die qua schoonheid niet moet onderdoen.

1. De Pont Neuf, Parijs

Deze brug over de Seine is ondanks zijn naam de oudste brug van Parijs: de Pont Neuf werd gebouwd tussen 1578 en 1607 en was toen de eerste stenen brug. De brug bestaat uit twaalf rondbogen en vertrekt van het Île de la Cité, waar de Notre-Dame kathedraal staat. Vanaf de brug heb je een prachtig zicht over de Seine en over zowel de linker- als de rechteroever van de stad. In het midden van de Pont Neuf staat een standbeeld van Koning Hendrik IV.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top