10 plekken die je als echte Star Wars-fan gezien moet hebben

Nieuws | Reiszoekmachine GoEuro.be heeft samen met GetYourGuide de ultieme ranking van Star Wars-toeristenattracties gemaakt.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Reiszoekmachine GoEuro.be heeft samen met GetYourGuide de ultieme ranking van Star Wars-toeristenattracties gemaakt. Om deze lijst op te kunnen stellen, heeft GoEuro aan Star Wars-fans gevraagd om een ranking te maken van de (film)locaties die je als echte fan gezien moet hebben. Daarbij werd rekening gehouden met verschillende factoren zoals bereikbaarheid, accommodatie, voorzieningen en ‘de kracht van de Force’. Ontdek hier de volledige top tien!

Star Wars: Episode VIII  - The Last Jedi speelt momenteel bij ons in de zalen!

1. Legoland

Verschillende locaties wereldwijd

Vandaag de dag maken kinderen via Lego-speelgoed kennis met Star Wars. Zelfs nog voor ze de mogelijkheid gehad hebben de film te kunnen kijken, hebben de genieën van Legoland, waanzinnige displays gecreëerd om de iconische Star Wars scènes te representeren. Dit is veruit de beste toeristenattractie om nieuwe generaties Star Wars fans te introduceren.

2. Lars Homestead en de Tatooine Desertscènes

Matmata, Tunesië

Het hotel Sidi Driss, een traditioneel Berbers gebouw, is gebruikt voor het filmen van het interieur van de Lars Homestead op Taooine. Het hotel is nog steeds open voor bezoekers en je kan er dineren in de originele Lars eetzaal, die oorspronkelijk werd ingericht voor Star Wars Episode IV: A New Hope en werd herbouwd voor Star Wars Episode II: Attack of the Clones. Het bouwwerk ligt op ongeveer 300 km van woestijn Chott el Jerid, die de directe omgeving van Luke's Homestead vormde.

3. Rancho Obi Wan

Petaluma, VS

Rancho Obi Wan is de thuisbasis van 's werelds grootste privé Star Wars collectie, met items die sinds de jaren '70 zijn verzameld door eigenaar Steve Sansweet. De non-profit organisatie biedt tours aan door de collectie, waarbij de eigenaar met veel plezier alle vragen van bezoekers beantwoordt. Rancho Obi Wan biedt voor ieder wat wils; zowel voor gematigde als voor hardcore fans, en ontvangt hiervoor lovende kritieken. Enkele hoogtepunten zijn de levensgrote modellen van personages - perfect voor een selfie met je idool! - en retro arcade machines waarmee je vrij kunt spelen.

4. De omgeving van Lars Homestead

Chott el Djerid, Tunesië

Een van de meest gerespecteerde Star Wars locaties is de door de mens gemaakt kraters, waar we voor het eerst kennis maakten met Luke Skywalker in Star Wars Episode IV: A New Hope. Op de rand van een van deze kraters, is waar fans vaak het beroemde shot recreëren waar Skywalker naar de horizon met Tatooines twee zonnen staart.

5. Madame Tussauds Star Wars exhibitie

Londen en Berlijn

Sinds mei 2015 hebben zowel Madame Tussaud in Londen als in Berlijn, tot groot plezier van de bezoekers, alle nieuwe Star Wars figuren nagebootst. Laat je fotograferen naast de levensgrote Chewbacca in de Millennium Falcon, of aan de bar hangend met Han Solo in Chalmuns' Cantina (beiden Londen). Met enkele recreaties van iconische Star Wars scènes is dit een absolute must voor iedere fan.

6. Star Tours - The Adventures Continue Ride

Disneyland, Disney’s Hollywood Studios en Tokyo Disneyland

Een opknapbeurt van de klassieke Disney attractie ‘Star Tours - The Adventures Continue’, geeft fans de kans om deel te nemen aan een rebelse missie. De attractie biedt 54 verschillende scenario's die elke rit uniek maken en telkens nieuwe elementen bieden aan de fans. Met verschijningen van zowel klassieke, welbekende personages als locaties en planeten, is dit een ultieme manier om het Star Wars sterrenstelsel te ontdekken.

7. Skellig Michael

Skellig Michael, Ierland

Skellig Michael is de schuilplaats voor Luke Skywalker, de plek waar hij gekozen heeft de Jedi Academy te bouwen. Het was hier dat de ondertussen iconische eindscène van The Force Awakens werd opgenomen en ook in The Last Jedi komt de locatie voor. Luke Skywalker zal Rey hier opleiden om een Jedi te worden!

8. Yavin 4

Tikal, Guatemala

De opwindende Maya ruïnes van Tikal, Guatemala fungeerde als de rebellenbasis op Yavin 4 in Star Wars Episode IV: A New Hope. Als je de beroemde scène die hier opgenomen is, na wilt spelen, klim dan op de Temple IV waar je, als je naar rechts kijkt, de drie andere tempels ziet zoals in de film. De scènes binnen in Yavin 4 zijn opgenomen in een studio.

9. Mos Espa slavenkwartier op Tatooine

Ksar Hadada, Tunesië

Dicht bij de stad Tataouine in het zuiden van Tunesië, is Ksar Hadada kenmerkend als het decor voor het Mos Espa slavenkwartier in Star Wars Episode I: The Phantom Menace.

10. De stad van Theed, Naboo

Plaza de España, Sevilla

Hoewel de omgeving enigzins is aangepast om The city of Theed in Star Wars Episode I: The Phantom Menace en Episode II: Attack of the Clones te vormen, is Plaza de España nog steeds grotendeels herkenbaar op beeld. In realiteit is de Plaza een halve cirkel, maar de productiecrew heeft de omgeving zo gemonteerd om een volledige cirkel te kunnen vormen. Bezoekers moeten absoluut een kijkje nemen bij de vierde brug van links, die het spannende Spaanse koninkrijk van Navarre vertegenwoordigt. Op deze brug vond een groot deel van alle actie plaats.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top