Praktische tips om je koffer te maken

Nieuws | Plannen om binnenkort op reis te vertrekken? Wat neem je best mee op reis, hoe organiseer je je koffer en hoe vermijd je overgewicht? Met onze tips hoef je er niet langer je hoofd over te breken!

Door Pickx

Deel dit nieuws

Plannen om binnenkort op reis te vertrekken? Wat neem je best mee op reis, hoe organiseer je je koffer en hoe vermijd je overgewicht? Met onze tips hoef je er niet langer je hoofd over te breken!

Maak een lijstje

Niets zo efficiënt om niets te vergeten als het goede oude lijstje. Ideaal is om alles te noteren wat in je opkomt telkens je aan je vakantie denkt. Houd rekening met verschillende elementen zoals de duur van je vakantie, het aangekondigde weer en de activiteiten die je er zal doen.

Zonnecrème kopen, naar de bibliotheek gaan voor reisboeken, ...: noteer ook wat je nog moet doen voor je op reis vertrekt.

Kies de juiste koffer

Het lijkt eenvoudig, maar toch is dit een heel belangrijk punt. Moet je ver stappen naar je hotel en neem je het openbaar vervoer? Vermijd dan een sporttas. Een koffer op wieltjes is veel eenvoudiger om je te verplaatsen. Koffers op wieltjes wegen meestal wel iets meer dus houd je maar beter het gewicht van je koffer in het oog.

Ga je met een lowcostmaatschappij op citytrip? Kies dan voor een linnen reistas. Dit type bagage past bovendien gemakkelijk in de bagageruimte van het vliegtuig en je kan er eenvoudig je handtas bijstoppen.

Wacht niet tot de laatste minuut

Probeer te vermijden om je koffer de avond voordien of de dag zelf te maken. Begin op tijd zodat er nog tijd is om aan eventuele vergetelheden te denken.

Als je twee tot drie dagen vooraf begint, heb je nog tijd genoeg om bepaalde ‘essentiële’ kledingstukken te wassen en te strijken of naar de winkel of apotheek te gaan.

Door er op tijd aan te beginnen heb je bovendien nog tijd genoeg om te sorteren met de bedoeling een minimum aan onnodige zaken mee te nemen. Het is meestal door er op de laatste minuut aan te beginnen dat je veel te veel meeneemt.

Van zwaar naar licht

Plaats de zwaarste objecten onderaan in je bagage. Schoenen bijvoorbeeld zijn meestal stevig genoeg en zouden je kleren anders toch maar kreukelen.

Een andere tip is je zwaarste schoenen en kleren gewoon aan te doen op de dag van je vertrek. Op de luchthaven is het geen zaak om er zo mooi mogelijk uit te zien, wel om zo slim mogelijk te zijn!

Vermijd risico’s

Wie heeft nog nooit een ongelukje gehad met een lekkend flesje bij het openen van zijn of haar koffer? Om drama’s te voorkomen, verspreid je je toiletgerief bij voorkeur in verschillende afgesloten plastic zakjes.

Omdat alle toiletgerief samen al gauw veel plaats in beslag neemt, is het bovendien handig om aparte zakjes te voorzien voor bijvoorbeeld make-up, reisapotheek, juwelen, zeep en crèmes.

Vloeistoffen in je handbagage

Om veiligheidsredenen is de hoeveelheid vloeistoffen en gels in je handbagage strikt beperkt tot 100 ml per verpakking. Opgelet: dit geldt ook voor zonnecrème, deodorant of fond de teint. Vloeistoffen moeten bovendien verpakt worden in een doorzichtige, hersluitbare plastic zak met een capaciteit van 1 liter.

In verschillende winkels zoals Hema vind je lege flacons van 100 ml die je naar hartenlust kan vullen zodat je de grote flacons thuis kan laten.

Organiseren

Begin met je kleding te rangschikken per type (broeken, kleedjes, T-shirts, …). Onderaan plaats je dus je schoenen, daarna volgen je broeken. Kledij die gemakkelijk verfrommelt zoals hemden en rokjes plaats je best bovenaan. Eindigen doe je met je pyjama en toiletgerief, want dat is ongetwijfeld hetgene je het eerst nodig zal hebben. Je ondergoed gebruik je om de gaten te vullen.

Oprollen

Een techniek die vaak aangeraden wordt om te vermijden dat je pas gestreken kleding helemaal verkreukeld uit je bagage komt, is je kledij oprollen. Op voorwaarde tenminste dat je dit voorzichtig doet! Het is niet de bedoeling om bolletjes te maken, wel rollen.

Dit is bovendien een goede manier om de beschikbare ruimte zo goed mogelijk te gebruiken.

Bescherming

Al gezien hoe er met je koffer gegooid wordt door het personeel dat instaat voor de bagageafhandeling? Om scherven te vermijden plaats je breekbare spullen best in het midden van je koffer, goed omgeven door je kledij.

Om schade te vermijden is het sowieso beter om gevoelige apparaten zoals een laptop of fotoapparaat thuis te laten of in je handbagage op te bergen.

Houd het meest noodzakelijke bij jou

Niemand is vrij van bagageverlies of -vertraging. Daarom houd je een minimum aantal spullen beter bij jou. Een tandenborstel, kam, ondergoed, voorbehoedsmiddelen of zonnebril: steek het in je handbagage om niet helemaal met lege handen aan te komen.

Als je juwelen meeneemt, draag je die ook beter bij jou.

Niet vergeten!

Kleding en toiletgerief zijn uiteraard onmisbaar in je koffer, maar dat is heus niet het enige.

Uit onderzoek blijkt dat opladers het vaakst vergeten worden op reis. Om een panne van je telefoon, fotoapparaat of pc te vermijden, is dit nochtans zeer belangrijk.

Neem ook altijd een paraplu en regenkledij mee, je weet nooit hoe snel het weer ter plaatse kan veranderen!

Uiteraard mogen ook je reisgids, identiteits- en reisdocumenten en portefeuille niet ontbreken! Informeer je vooraf over de beste manier om te betalen en geld af te halen ter plaatse.

Goede reis!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top