De beste dinomusea ter wereld

Nieuws | Met de blockbuster 'Jurassic World: Fallen Kingdom' in de zalen slaat de dinogekte weer in alle hevigheid toe. Maar er is meer om dinogekke kinderen én ouders te plezieren. Wil je ook meer te weten komen over die enorme kolossen die 65 miljoen jaar geleden over de aarde regeerden? Breng dan eens een bezoek aan een van de volgende dinosaurusmusea.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Met de blockbuster 'Jurassic World: Fallen Kingdom' in de zalen slaat de dinogekte weer in alle hevigheid toe. Maar er is meer om dinogekke kinderen én ouders te plezieren. Wil je ook meer te weten komen over die enorme kolossen die 65 miljoen jaar geleden over de aarde regeerden? Breng dan eens een bezoek aan een van de volgende dinosaurusmusea.

Royal Tyrrell Museum of Palaeontology in Alberta, Canada

Meer dan 130.000 fossielen hebben onderdak gevonden in dit paleontologische onderzoekscentrum, inclusief de 'Black Beauty' Tyrannosaurus. Een skelet dat bekend is dankzij de unieke donkere glans op de botten.

www.tyrrellmuseum.com

Field Museum in Chicago, Verenigde Staten

In dit museum, dat een collectie beenderen herbergt van dinosaurussen van Madagaskar tot Antarctica, word je meteen begroet door de reusachtige Sue. Zij was de grootste Tyrannosaurus ter wereld.

www.fieldmuseum.org

Iziko Museum in Kaapstad, Zuid-Afrika

Geen T. Rex en Brachiosaurus hier, maar je maakt wel kennis met minder bekende dinosaurussen die het Afrikaanse continent bewoonden van Kaapstad tot Marrakech.

www.iziko.org.za

Fernbank Museum in Atlanta, Verenigde Staten

De echte reuzen van de prehistorische wereld zijn opgegraven in Patagonië, maar je moet naar Atlanta om ze op het display te zien. Je staat onder meer oog in oog met een reusachtige T. Rex en de bijna even grote planteneter Argentinosaurus.

www.fernbankmuseum.org

National Dinosaur Museum in Canberra, Australië

Dit is de place to be om prehistorisch Australië te verkennen. Naast fossielen, botten en indrukwekkende voetafdrukken van allerlei dieren beschikt het museum over een tuin met imposante sculpturen van dinosaurussen. Kinderen die het aandurven kunnen hier zelf een verjaardagsfeestje organiseren tussen de dino’s.

nationaldinosaurmuseum.com.au

Museum für Naturkunde in Berlijn, Duitsland

Het natuurhistorisch museum in de Duitse hoofdstad herbergt een enorme collectie botten, waarvan de meeste zijn opgegraven in Tanzania in de 20ste eeuw. Het pronkstuk van het museum is de Brachiosaurus, met zijn hoogte van 12,6 meter en lengte van 23 meter de grootste tentoongestelde dino ter wereld.

www.naturkundemuseum-berlin.de

Zigong Dinosaur Museum in Zigong, China

Verwacht je hier aan 18 volledige skeletten, maar de echt actie zie je op de Dashanpu site, waar je een accuraat beeld krijgt van hoe het er bij een opgraving aan toe gaat.

www.zdm.cn

Jurassic Land in Istanbul, Turkije

Dit museum is deels informatief, maar ook deels een pretpark. Het is 10.000 vierkante meter groot en toont skeletten en fossielen, maar evenzeer hoe een dierenarts een gewonde Stegosaurus verzorgt. Verder kan je ook feesten tussen de dino's, een partijtje laser tag spelen tussen de prehistorische reuzen en naar een 4D-film kijken.

www.jurassicland.com.tr

The Wyoming Dinosaur Center in Wyoming, Verenigde Staten

Dit museum heeft na Berlijn de meest complete collectie Archaeopteryx. Verder zie je er skeletten in dynamische opstelling  van de Triceratops, Stegosaurus en de Velociraptor. Maar het hoogtepunt van je bezoek is een gesprek met paleontologen, die Steven Spielberg hielpen tijdens het bedenken van hoofdpersonage Alan Grant in 'Jurassic Park'.

Natural history museum in London, Groot-Brittannië

Ook het Natural history museum in London is bekend om het groot aantal dinosauriërskeletten die er staan tentoongesteld, zoals dat van een T.rex en een Triceratops, samen met andere fossielen. Vier gerobotiseerde dino's kunnen zelfs bewegen. Natural History Museum

www.nhm.ac.uk

Koninklijk Belgisch Instituut voor Natuurwetenschappen Brussel

Ons Natuurhistorisch Museum in Brussel staat aan de top in Europa, met meer dan 30 skeletten van dinosaurussen zoals de Iguanodon, de Diplodocus, de Tyrannosaurus rex, de Stegosaurus of de Triceratops, tentoongesteld in prachtige zalen. Sinds kort kan je hier met je kinderen een Jurassic World-parcours volgen.

www.naturalsciences.be

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top