De 10 mooiste stranden van Europa

Nieuws | Met de zomer vakantie op komst stelde MyHolidea een selectie samen van de meest verrassende en gevarieerde stranden verspreid over Europa. Geniet ervan !

Door Pickx

Deel dit nieuws

Met de zomer vakantie op komst stelde MyHolidea een selectie samen van de meest verrassende en gevarieerde stranden verspreid over Europa. Geniet ervan !

1. Zlatni Rat, Kroatië

Kroatië huist enkele van de beste stranden van Europa. Aan de top van die lijst prijkt het zeer ongebruikelijk Zlatni Rat strand op het eiland Brac. De glinsterende witte kiezels op deze smalle landtong bewegen met de stroming, buitengewoon fascinerend en verbluffend prachtig.

Meer informatie op MyHolidea.

2. Navagio strand in Zakynthos, Griekenland

Het Navagio strand op het Griekse eiland Zakynthos is een ongelooflijke plaats. Het is ook uitgegroeid tot een bekende base jump bestemming. Wie durft?

Meer informatie op MyHolidea.

3. Playa Cala Macarelleta in Menorca, Spanje

Prachtige tinten van onberispelijk helder turkoois water en witte zandstranden. Playa Cala Macarelleta is omgeven door rotsen bedekt met pijnbomen en steeneiken. De beste vergezichten zijn te bewonderen vanop de hoge klippen tussen de twee baaien. Ga voor de beklimming!

Meer informatie op MyHolidea.

4. Islas Cie, Spanje

De wilde kust van Galicië verbergt vele mooie kleine rotsachtige inhammen, maar voor echte schoonheid moet je naar Islas Cie varen, een onbewoond eiland en een nationaal park. Oké, je moet erheen met een boot, maar in ruil ontdek je een verlaten ongerept stukje natuur in kalme wateren.

Meer informatie op MyHolidea.

5. Curonian Spit, Litouwen

Litouwen is één van de verborgen juweeltjes van Europa, witte zandstranden, zeldzame flora en prachtige meren. Het schaduwspektakel van de hoogste zandduinen in Europa in Curonian Spit slepen je mee naar een andere wereld.

Meer informatie op MyHolidea.

6. Falsterbo, Zweden

Als je denkt aan de beste stranden van Europa, schiet Zweden niet meteen te binnen. Echter, Falsterbo is heel bijzonder. Het biedt een waaier van prachtige witte zandduinen, omringd met schaduwrijke dennenbossen en de schattigste strandhuisjes van de wereld.

Meer informatie op MyHolidea.

7. Kampen strand, Duitsland

Kampen strand op het eiland Sylt, voor de Noord-Duitse kust, is een waar festijn voor het oog. Het is een majestueus decor van dwingende rode kliffen die leiden tot een fabelachtig lang ongerept strand met een zilvergrijze kleur die verandert in goud nabij het water.
 
Meer informatie op MyHolidea.

8. Plage Myrtos, Kefalonia, Griekenland

Misschien wel het meest dramatische van de Ionische stranden. Myrtos Beach op het eiland Kefalonia heeft de meest blauwe wateren, het is niet zanderig (Griekenland heeft niet echt zandstranden), maar de witte kiezels zijn zacht en het is een idyllische plek voor rustig zwemmen en zonnebaden.

Meer informatie op MyHolidea.

9. Es Trenc strand, Mallorca, Spanje

Drie kilometer ongerept strand omringd door natuurlijke duinen bieden de ideale habitat voor zeedistel, dennen en tamarinde. Een beschermde strook van wit zand, helder water, en aan één kant, een nudistengebied. Voel je vrij!

Meer informatie op MyHolidea.

10 Platja de Ses Illetes, Formentera, Spanje

Het eiland Formentera is rustig en klein en heeft vele mooie stranden, waaronder Ses Illetes, dat zich uitstrekt van La Savina tot Espalmador. Het water is ideaal om te zwemmen en te baden, warm, ondiep helder water en zijdezacht zand.

Meer informatie op MyHolidea.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top