Tien must sees in Afrika

Door Pickx

Deel dit nieuws

Reizigers die de mooiste uithoekjes van de wereld willen ontdekken, moeten zeker eens een kijkje nemen op reiswebsite travel.amerikanki.com. Het krioelt er van de top 10- en andere lijstjes met tips over de mooiste watervallen ter wereld, de mooiste plekken om alleen te zijn, de vreemdste musea en veel meer. Wij haalden er de tien mooiste plekken in Afrika uit.

Vallei der Koningen, Egypte

De Vallei der Koningen bevindt zich in de buurt van Luxor, op de westelijke Nijloever. In deze vallei werden gedurende vijf eeuwen, van de 16de tot de 11de eeuw voor Christus, 63 graven gebouwd voor farao’s en andere belangrijke nobelen uit het Nieuwe Rijk. Het bekendste graf is wellicht dat van Toetanchamon, dat in 1922 ontdekt werd. Het westelijke deel van de vallei is op een enkele kleine tombe na enkel toegankelijk voor wetenschappers.

Kilimanjaro, Tanzania

De Kilimanjaro, de grootste vrijstaande berg ter wereld, en met zijn meer dan 5000 meter ook meteen de hoogste berg van Afrika, is zonder twijfel een must see. Je hebt er een fantastisch wijds zicht over gletsjers en de reserve van Uhuru Peak, het hoogste punt van de berg. Overweeg ook zeker een bezoek aan de onderste regio van de Kilimanjaro, waar je de mooiste wildparken en reservaten van Afrika vindt.

Fish River Canyon, Namibië

Na de Grand Canyon in Arizona is de Fish River Canyon de grootste canyon ter wereld met zijn 27 km breedte, een lengte van 160 km en op sommige plaatsen tot wel 550 meter diep. Het is een van de meest bezochte plekken in Namibië omdat je er kan wandelen over een pad van maar liefst 90 kilometer en antilopes, wilde paarden, zebra’s en meer dan 60 vogelsoorten spotten. Het is evenwel een zware wandeling, vaak bij heel hoge temperaturen. De canyon ligt aan de benedenloop van de Visrivier, vandaar zijn naam.

Omorivier, Ethiopië

Als je in bent voor een ware cultuurschok, dan moet je een bezoek aan de Omo Rivier overwegen, in het zuidwesten van Ethiopië. Hier leven meer dan 50 inheemse stammen, een echte aanrader voor liefhebbers van de oorspronkelijke Afrikaanse cultuur, want vele van deze stammen blijven trouw aan hun stamgewoonten en traditionele geloof en leven nog steeds in primitieve kampen. Daarnaast biedt de vallei van de Omorivier een ongelooflijk landschap en prachtige vergezichten.

Masai Mara, Kenia

Elk jaar kan je op de vlakten van de Masai Mara, in Kenia, en de Serengeti, in Tanzania, de trek van 2 miljoen gnoes, antilopen en zebra’s zien. Wie dit al heeft mogen aanschouwen, spreekt van de spectaculairste wilde dierenshow ter wereld. De beste periode om de trek in Masai Mara mee te maken is van juli tot september. Op dat moment komen de dieren samen om de Mararivier over te steken naar Kenia. Tijdens een safaririt kan je dit natuurverschijnsel van dichtbij aanschouwen.

Sossusvlei Namib Desert National Park, Namibië

Het Sossusvlei Namib Desert National Park is een uitgestrekte zout- en kleivlakte, beschermd door gigantische rode zandduinen, het symbool van Namibië. ‘Big Daddy’ is de naam van de hoogste duin, die maar liefst 300 meter hoog is. Tijdens extreme regenseizoenen vult de Sossusvlei zich met water zodat een prachtig turkooizen meer gevormd wordt tenmidden van de woestijn.

Virunga Mountains

Gelegen aan de grenzen van Oeganda, Rwanda en Congo, bevindt zich de vulkanische bergketen van de Virunga Mountains. Het Nationale Park waarin deze bergen liggen was het eerste van Afrika. Sinds 1979 staat Virunga op de UNESCO Werelderfgoedlijst. De bergen zijn van een ongelooflijke pracht en vormen de habitat van de met uitsterven bedreigde berggorilla’s, die toeristen kunnen bekijken vanop enkele punten zoals Mounts Karisimbii, Nyiragira en Nyirangongo.

Ngorongoro Krater, Tanzania

De Ngorongoro Krater is een unieke UNESCO Werelderfgoedsite en de grootste intacte droge vulkanische krater ter wereld. De krater ontstond toen een grote vulkaan zo'n 2 tot 3 miljoen jaar geleden uitbarstte en in elkaar stortte. De krater is zo'n 19 kilometer breed en 600 meter diep. Op de rand van de krater wonen Masaï in kampeerplaatsen en lodges. De Ngorongoro Krater vormt het Ngorongoro behoudsgebied en is een beschermde omgeving voor meer dan 25 000 grote dieren, zoals het nijlpaard, de zwarte neushoorn, zebra, gnoe, gazellen, leeuwen en elanden.

Okavango Delta, Botswana

De Okavango Delta in Botswana behoort tot één van de zeven natuurwonderen van Afrika en is eigenlijk een binnenlandse delta die zich uitstrekt over een gebied van 17 000 vierkante kilometer. De delta werd in juni 2014 eveneens opgenomen als UNESCO Werelderfgoed. De Okanvango Delta is een labyrint van lagunes, verborgen waterkanalen en schitterende meren, maar er lopen ook heel wat dieren rond, zoals Afrikaanse olifanten, antilopes, giraffen, cheeta’s, hyena’s en vele andere dieren, evenals 400 vogelsoorten.

De piramides, Egypte

De bekendste Egyptische iconen zijn zonder twijfel de piramides. Er zijn er meer dan 100 in Egypte en ze werden gebouwd als graftombes om de gemummificeerde overblijfselen van de Egyptische farao’s te bewaren en hen onverstoord en veilig te behouden in hun leven na de dood. De tombe van farao Khufu, beter bekend als farao Cheops, is de grootste piramide. De grote Sfinx, het half mens-half leeuw monument is een van ‘s werelds oudste en grootste standbeelden.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top